Populære uTorrent til Mac

I desember i fjor kjøpt BitTorrent, Inc den svært populære og gode BitTorrent-klienten uTorrent. Umiddelbart etter oppkjøpet annonserte BitTorrent at de ville utvikle uTorrent for Mac og Linux. Nå, et halvt år senere, er uTorrent snart ferdig utviklet til Mac og opplevelsen skal være like god som under Windows.

uTorrent til Mac

Nettstedet TorrentFreak har fått tilgang til en beta-versjon av uTorrent og de er overbevist. De hevder at uTorrent er vesentlig raskere enn de populære Mac-klientene Xtorrent og Transmission og nedlastningshastighetene er like gode som i Azuerus. I tillegg er programmet svært "lett" og starter umiddelbart, noe man ikke kan si om Azuerus.

uTorrent er fortsatt i en lukket beta-versjon, men den første offentlige versjonen vil være tilgjengelig om kort tid.

RissEh

Azureus irriterer meg grønn, og transmission er bannlyst på visse trackere, så utorrent blir konge

Jurgis

JAAAAAAAAAAAA
*Gledesutbrudd*

KristianN83

Men hvordan er det bedre enn Xtorrent? Jeg har allerede kjøpt det, og det er absolutt verdt pengene.

Lersveen

YES!!! =D
Konge, akkurat dette man venta på!^^
Dumme azureus ser helt jævli stygg ut og sluker alt for mye systemressurser :/
Endelig begynner det å nærme seg tiden jeg kan kaste den ut :)

Twinrehz

KristianN83: Xtorrent er et møkkaprogram fordi du må betale for det (Er eneste klienten jeg har hørt om som du må betale for), den bruker en eldgammel libtorrent, den krediterer ikke noen andre enn ham selv (han har lånt koder fra diverse andre steder), og den er bannet fra flere lukkede trackere fordi den er for aggressiv.

uTorrent høres ut som bra nytt, men har nettopp startet med rTorrent, så vi får se.
__________________________________
Release of 10.5.0, we salute you!

Skype-navn: Twinrehz

Gaijin

Sitter med en kanonmaskin som virker som sirup når jeg bruker Azureus. Har gått over til Transmission som funker greit, men dette nye programmet skal bli interessant å teste.

MacBook Pro C2D, iMac G4 800 15, iMac G3 DV 600 CD-RW

Brutals bilde

Brutal

Hurra!
Har gått over til Transmission jeg, men uTorrent er sykt mye bedre. Blir digg f.eks å kunne fjernstyre den fra jobb med WebUI.

petterandreass bilde

petterandreas

transmission er bannlyst på visse trackere??

turimblar

hørte rykter om at uTorrent-folka hadde droppa prosjektet, men hvis det stemmer at det snart skal komme likevel, er det meget gode nyheter.

Transmission 7.2 skal, ifølge deres nettside, ha ordnet opp i kode så den ikke skal bli bannet på diverse priv trackers. vet ikke om dette stemmer eller ei...

Turimblar

magnuz

ENDELIG! Håper dennne kan erstatte Transmission... Og er raskere enn azureus...

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Har ventet lenge på dette!
Noen ganger har jeg Boot Campet BARE FOR Å BRUKE uTorrent!!!

For de som ikke ser hvordan det er bedre enn Xtorrent, så er Xtorrent er et begrenset møkkaprogram som ingen skal betale for. uTorrent (µTorrent/microTorrent) har såå mye mer og Windowsversjonen ser til og med bedre ut.

solfrid

Kan noen forklare meg hva uTorrent gjør? Er det som jeg tror: Finnter torrenter, laster ned torrenter?

GeirAasen

diggdiggdiggdiggdiggdigg!!!!
solfrid: utorrent er et vanlig torrentprogram, men det er den letteste som er, kjapp som fy.

lilminime

Ikke for å ødelegge her, men her er et utklipp fra FAQ på uTorrentsiden;

Vurlix is no longer working on the OS X port, so none is currently in the works. A Linux and OSX port is still planned for the future.

Ser ikke ut som det kommer med det første, ser ut som den betaen er den første og siste på en god stund...

solfrid

Ah lekkert! Godt å slippe å vente på at Azeurus skal gjøre fra seg. Zzz....

GeirAasen

"Ikke for å ødelegge her, men her er et utklipp fra FAQ på uTorrentsiden;

Vurlix is no longer working on the OS X port, so none is currently in the works. A Linux and OSX port is still planned for the future.

Ser ikke ut som det kommer med det første, ser ut som den betaen er den første og siste på en god stund..."

den har ligget der etter at det først forsøket ble dødt. den nye betaen har kommet en god stund etter dette og er mest sannsynligvis et nytt "uoffisielt" forsøk.
jeg håper ihvertfall det ;)

admins bilde

admin

http://enjoys.it/2007/06/26/µtorrent-for-osx-its-coming/

ccjensen

uTorrent er blitt kjøpt opp av BitTorrent Inc
Se her uTorrent for mac early review

Grunnen til at transmission er bannlyst på endel private trackere er fordi libtransmission, som transmission bygger på, var en unødvendig stor belastning på tracker-serverene. Som noen nevnte så har dette blitt ordnet opp, men et dårlig rykte henger igjen lenge. Kan nok ta en stund før transmission, og dermed xTorrent som også bygger på libtransmission får tilgang til disse trackerene igjen.

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Jeg bruker Transmission jeg da.... er fornøyd med det altså :)

andreas 30gb

Denne nyheten var større enn alle iPhone-nyhetene denne uka!
uTorrent er BEST!

bleu

nice!

OleB

Brukte uTorrent på Windows, men Transmission er mye mer behagelig, synes nå jeg. I neste versjon (det finnes allerede i SVN) kommer også file-selection og torrent creation, samt litt annet snacks. Etterhvert får dem vel encryption på plass også, så jeg tror jaggu jeg holder meg til Transmission. :-)

Egil

Har opptil flere torrent-sider som jeg bruker (feks www.underground-gamer.com). Mange av dem tillater ikke transmission, og det irriterer meg grenseløst, fordi jeg da må bruke azureus som er et java-helvete. Makan til sakende, krasjende, og klønete program skal man lete lenge etter... Endelig en ny torrent!!

foffster

Xtorrent et møkkaprogram? Sterke ord, må jeg si. Må i såfall være for at det er "for aggressivt", for det er definitivt både det beste og raskeste torrentprogrammet jeg har brukt - Windows eller Mac. Slik betaler jeg gjerne en hundrelapp for.

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Xtorrent ja.... sier ikke at det er dårlig, men at man må betale for det er litt ironisk... Man betaler penger for et software som gjør det mulig å laste piratkopier av musikk,filmer programmer osv... Så betaler du penger for dette programmet så er du etter min mening ...EID! hehe :P

lilminime

Man er da slett ikke eid?

Det er ikke lov med piratkopiering av produker, og å laste ned disse.
Men likevel tror jeg de fleste kjøper et program hvis prisen er overkommelig og de føler programmet er verdt det. Liker man xTorrent er det da ikke ironisk å betale for det..

Webmaster | www.quickneasy.org

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Altså... Pirat kopiering er ulovelig... jada alle vet det...ligger liksom i ordet da "Pirat" men ehh alle her som bruker en torrent klient bruker det til å laste ned såkalt "ulovlig" matriale som musikk filmer eller annen software. Jeg bruker litt photoshop, men ikke rakkern om jeg gidder å betale massevis av tusenlapper for det, hadde alle betalt for sitt software så hadde ikke windows vært så utbredt som det er, den generelle IT kunnskapen hadde vært 10 år tilbake i tid... altså det at folk har muligheten til å laste ned programmer å bruke det hjemme og lære seg hvorden de fungerer osv har vært bra for utviklingen, dette er tilog med Microsoft og Apple enig i, de bare inrømmer det ikke offisielt. En jeg kjenner sendte en mail til Microsoft Norge og lurte på hvordan man kunne få bort denne "genuine advantage meldingen" (noe som tyder på at du har pirat utgave av windows dersom denne meldingen dukker opp) og hva var svaret fra microsoft? Jo de la ved en link til en forklaring om hvordan man kunne editere "registeret" i windows ved hejlp av regedit og fjerne meldingen... heeh morsomt, tyder på at de gir faen i om du har en piratversjon eller ikke... men men hehe dette skulle da ikke bli en diskjusjon om hvorvidt piratkopiering er bra eller ikke da... Uansett "jeg betaler ikke" :)

Zzmukhan

ALLE laster ikke ned ulovlige ting med torrents, det blir en umulig konklusjon å trekke. Mange bruker det til å laste ned for eksempel Linux-distroer eller open-source programvare. Men at mange laster ned piratkopier er det ikke tvil om.

KristianN83

Takker for klart svar Twinrehz. Jeg syns det er verdt å betale for et godt program som gjør det mulig for meg å laste ned film og musikk for flere tusen. Jeg har aldri hatt noe problem med Xtorrent, ikke med *fyfy* engang. Funksjoner er veldig bra, det eneste jeg savner litt er muligheten for å laste ned enkeltfiler i en pakke, men det kan fort føre til mye leeching (uferdige torrenter fordi mange bare vil ha en del), så nå er jeg nesten glad for at få har den muligheten. Trackerløse torrenter har også blitt overraskende lite interessant.

*Endret av limbo*

Flaggerkatt

Det største problemet med Xtorrent er at utvikleren har tatt et produkt (libtransmission fra Transmission, et open-source-produkt), stappa et ikke altfor imponerende GUI rundt det, og tar grundig med penger for det. Lisensen til libtransmission åpner for denne bruken, men at folk gidder å betale penger for Xtorrent, når det er alt du faktisk får, er for meg en gåte. Transmissions siste versjon har begynt å bli "godkjent" på en god del trackere, men ikke alle, sannsynligvis av gammel "iboende skepsis", som ikke er uten grunn... men så nylig at til og med *fyfy* slipper den til, det er jo et godt tegn.

Men, mewTorrent til Mac er en god ting, endelig kan man kaste Azureus ut vinduet.

I ku, you ku, we all ku, for haiku !

*endret av limbo*

iJakobs bilde

iJakob

Suverent =D

Rolf Marvin Bøe...

En ordentlig bittorrent-klient, som Azureus er, og Xtorrent ikke er, kan laste ned enkeltvise filer fra torrents. Slik at folk som har peil kan legge ut masse filer i samme torrent, og folk som har peil kan be Azureus som er en ordentlig bittorrent-klient, og ikke Xtorrent som ikke er en ordentlig bittorrent-kllient, å bare laste ned de filene i arkivet som er interessante.

Folk som Ikke Har Peil pakker ned masse filer med zip slik at det ikke går an å hente ut ei og ei fil.

Derfor er Xtorrent ikke verd pengene, og ikke et program som noen burde ta betalt for.

--
Rolf Lindgren
roffe@extern.uio.no

askis bilde

aski

Jeg lastet ned den nyeste versjonen av Azureus, og den må nylig ha blitt oppdatert. Ser faktisk ganske mye bedre ut og det virker kanskje ikke som om det går så tregt som tidligere versjoner....

"I feel sorry for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day."
Frank Sinatra

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

For ordens skyld; μTorrent (som i "microTorrent") ikke uTorrent... Håper denne er bedre enn Azureus for Mac... Bruker nå Transmission som i og for seg er greit nok.

Knut Erik Langdahl

"Switeck: knuT2, the project may have been dropped due to programmer quitting."

#utorrent @ irc.utorrent.com

kjiipt, har gledet meg lenge til en torrentklient for mac som funker..

kenzo

Finner bare kommentarer om at den er på vei jeg. Men nå er det jo et år siden beta'n. Kommer den ikke?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai