Rykte: Europeisk iPhone på mandag

I følge godt plasserte kilder hos nettstedet Newswireless.net vil Apple allerede på mandag lansere den europeiske versjonen av iPhone med full 3G-støtte. Telefonen vil lanseres i England med Vodafone, T-Mobile og Carphone Warehouse som operatører. Telefonen vil være tilgjengelig mot slutten av 2007.

I motsetning til i USA hvor Apple har knyttet iPhone opp mot en operatør, er det tre forskjellige operatører som skal kunne tilby iPhone i England. Vodefone, T-Mobile og Carphone Warehouse skal i følge Newswireless.net få selge iPhones knyttet til sitt nettverk. At Apple velger flere operatører i England er ikke overraskende, siden Vodafone og T-Mobile er sterke i forskjellige markeder i Europa.

T-Mobile sin sjef, Rene Oberman, var i følge kilder i ekstase over å ha fått tilgang til iPhone. T-Mobile sin sjef i USA, Robert Dotson, var i søkelyset en stund før iPhone lanseringen i januar. Da uttalte han i en presentasjon for aksjonærer og presse at Apples "trådløse teknologi" var fremtiden innenfor trådløskommunikasjon. Disse uttalelsene kan i ettertid bety at T-Mobile allerede på et tidlig stadie har hatt tilgang til Apples iPhone og har vært i forhandlinger om Europa-lansering.

iBruker

Da kommer vi bare nærmere og nærmere iPhone

------------
On June 29th,
Apple Inc. will introduce
iPhone
And you`ll see why 2007
Wont be like "2007"

Caveman

høres bra ut :) håper vi får den til norge i samme slengen og.
selv om jeg tviler litt :p

mingebretsens bilde

mingebretsen

Hvilken operatør er den da i norge?

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

Grape

...når disse operatørene har sikret seg rettigheten på iPhone.
Ingen av disse opererer i Norge.
Muhaha...
Sony Ericsson f.eks har mange eksklusive avtaler med Vodafone som gjør at enkelte modeller kun slippes gjennom de, og da ser vi de aldri her i Norge.
Men seff, iPhone kommer til Norge, gjennom privathandel, men ikke gjennom en teleoperatør...ennå.

sidenone

Har hørt rykter om at den ikke kommer til Norge i det hele tatt ettersom operatørene som mest sannsynelig får tilgang på iPhone i Europa, ikke er etablert i Norge.

http://www.itavisen.no/php/art.php?id=383704

Og ettersom flere kilder sier at telefonen ikke vil bli solgt uten abonnement, kan det også bli litt knotete for de som måtte ønske å importere telefonen til Norge.

Daniels bilde

Daniel

Hva mer kan man forvente seg når man bor i Norge sier jeg.
Blir ikke sjokkert om Norge er at av de siste landene den kommer til. Men kan også hende at den kommer samtidig som andre Europeiske land da. Hvem vet?

expertn

Hjelper kanskje fint lite om man får importert den til norge, da man må registrere den via itunes.. Ikke sikkert man vil finne en mulighet til å låse den opp for andre operatører heller.

Tror egentlig veldig få aktører i norge har guts og vilje til å ta iphone. Kan hende jeg tar feil, men det blir isåfall telenor, om ikke netcom gjør et stunt om ikke telenor får til en avtale.

Når det gjelder spesielle vodaphone SE tlf som nevnt før i tråden, så er dette stort sett samme modellene som vi får i norge, men enten litt ekstra minne og ofte vodaphone programvare.

Daniels bilde

Daniel

Får bare håpe at Telenor ikke får den. Det ville vært en skam.

Syfer

Jeg vil nok tro at operatørene i Norge vil være temmelig desperat etter å få sikret seg avtale med Apple. Mtp hypen og potensialet for en ny suksess ala ipod, så kan det bli en gullgruve.

Polymorphs bilde

Polymorph

Jeg skjønner enda ikke hvorfor det er en norm at mobiler skal selges med abonnement.

Som et tilbud - joda, det er helt greit, for da er det valgfritt, men at de MÅ det finner jeg ikke logisk.
Og idag er det jo ikke telefonen man kjøper, men abonnementet. Telefoner til 1kr og abonnement for et år eller tre ser ut til å være vanlig (litt mer enn 1kr om mobilen er veldig dyr) nå til dags. Heldigvis får man kjøpt de abonnementsfri også, og det synes jeg iPhone burde gjøres også.

Poenget mitt er at det burde være slik i flere land, ikke bare Norge, for det er tydeligvis ikke vanlig ettersom iPhone MÅ selges med abonnement. Virker som det er vanlig i USA, og tydeligvis Europa.

Fiber/Bredbånd er ikke vanlig å få med på kjøper av en PC/Mac?

Syfer

I England er det visst veldig populært med kontrakter og "gratis" telefon.

Uansett ser jeg ikke helt poenget, telefoner skal da ikke konstrueres opp mot hva operatørene ønsker.

jwkay

Carphone Warehouse er ikke mobiloperatør... De er et uavhengig varehus som selger mobiler i tillegg til abonnement fra de ulike mobilselskap (O2, Orange, T-Mobile, Vodafone, 3 og Virgin Mobile).

Gunsmokes bilde

Gunsmoke

En skal ikke se bortifra at en av de store operatørene kommer til å opprette et kontor også her i Norge, det er vel knapt et land som har større tetthet med mobil pr innbygger som norge.
Abonnementet som du knytter deg opp til hos både Apple og eventuelt T-Mobil sliter jeg veldig med personlig, blir dårlig med mobil krig da og bedre tilbud da.
Tror nok at de vil styre utviklingen slik det passer, ja la oss si at Apple kommer med ny breddbånds teknologi så er det jo klart at Apple ønsker at også de andre skal bruke deres teknologi, enn et som er billigere og som de selv må betale via en lisense for å få bruk deres teknologi.
Glupe folk i Apple sitter helt sikkert å pønsker ut hvordan fremtiden vil se ut hvis dette kommer til å bli en suksess eller ikke.
Personlig håper jeg på IPhone ikke blir en for stor teknologisk suksess med akuratt dette tankene.
Apple vil nok utnytte dette alt de kan, for siden når alle de andre mobil produsentene kommer over til deres teknologi, vil jo Apple dermed får full kontroll.
Dette er strategisk agressiv krigføring noe som massen ikke ser men som en kan se sjønnheten i.

Men så er jo bare slik jeg ser det da.

IPhone`n kommer nok helt sikkert til å havne i mine hender også, det vil si snart den er til salgs i Norge er jeg redd for, men så er jeg veldig svak for heftig teknologi da.
For et designe den har, bare det appellere til meg.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Når ble Carphone Warehouse en operatør?

Audun H

Jeg tror dette er sprøyt.. :o)

Apple vil nok få forsynt USA med nok mobiler før de begynner å selge i Europa. I følge ryktene og uttalelsene fra flere mobiloperatører virker det ikke som Apple har avtalen(e) i boks ennå..

Jeg er likte bedre det Jobs sa om de nye Macene. Det virker spennende. Ikke det at jeg kommer til å kjøpe meg en ny med det første...

____________________
Hjemmeside: www.mittnett.com
Min mac: MacBook C2D 2GHz

Grape

..til nye Mac'er enn iPhone ja..
Og dersom noen først skal få tak i iPhone her i Norge er det nok bare Telenor som er store nok til å lande en sånn avtale.
Apple ser på markedsandeler...

knebonos bilde

knebono

Hvis du går på vodafone.com og går til Sverige så kommer du til www.telenor.se. Hvis telenor har samarbeid med vodafone i Sverige vil de helt sikkert ha det i Norge også.

Uansett så har samboer min et svensk firma så det blir nok helt sikkert en iPhone jobbmobil på meg (med mindre sony eller nokia har kommet med noen heftige mobiler frem til iPhone kommer).

popxpresss bilde

popxpress

Joho!!! Flytter til england denne høsten!! Kan kjøpe da muligens!!!

Burrell

Telenor kjøpte Vodafone i Svergie, derav "linken" til Telenor.

Det betyr IKKE at de har noe som helst samarbeide med Vodafone, snarere tvert i mot. Bare se på Blackberry, som føres av Vodafone (og nå Telenor) i Sverige. Blackberry i Norge gjennom Telenor? Nope....

ch_knapp

Må presisere at dette er et RYKTE.

Selv ryktenettstedene ber leserne ta dette ryktet med en stor klype salt. Og "common sense" sier at det er bullshit.

-Christian

Hopen

Den norske stat må åpne for at utlandske mobiloperatører kan begynne å selge i Norge.
Slik stiger i alle fall sjangsen betraktelig for at vi får iPhone til Norge, men hva vet nå jeg... Jeg er i mot EU, men vi kan ikke hele tiden være så egne!

helge_karl

Skjønner ikke helt hva du mener med å åpne markedet. Hvilket som helst selskap kan begynne som operatør i norge, virtuell eller med eget nett. Det er nok heller ett spørsmål om hvor mange operatører det er plass til i et så sparsomt befolket land som vårt. Dersom du mente at man burde hatt ett paneuropeisk mobil(operatør) marked så er jeg svært enig i det. Det er jo bare til hinder med nasjonale grenser som fører til at det er unødvendigt dyrt å ringe ut av landet samt ublyge roamingpriser. Dersom t-mobile eller vodafone skulle ønske seg til norge ville det være naturlig at de kjøpte opp en opperatør med umts lisens. Det kan nok hende at man betakker seg denne muligheten i land hvor statsmonopoler får styre spillereglene i markedet etter at de har blitt "privatisert".

Det er tre UMTS lisenser tildelt i Norge for tiden hvorav deisse befinner seg hos Telenor, Netcom og 3. Vi har alikevel fått en fjerde 3g operatør med ICE (Nordisk Mobil Telefon), men de benytter CDMA standarden med NMT lisensen sin. Ellers har MTU Telecom eget 2g nett (gjennom oppkjøp av Teletopia og videre utbygging). 3 og MTU er i samtaler om samarbeid vedrørende 3's utms lisens. Den fjerde 3g lisensen har samferdselsdepartementet hatt vanskelig med å finne kjøpere til. Men skulle en utenlandsk aktør som T-mobile, Orange eller Vodafone ønske seg den kan det hende samferdselsdepartementet legger den ut på auksjon igjen. På den andre siden er fire nett mer enn nok allerede, -hvem skal betale for herligheten egentlig?

Når det gjelder iPhone så vil den ikke fungere med ICE siden den er en GSM telefon, også den som kommer til europa til høsten.

Macapple

Vist ikke den kommer begyner jeg serriøst og grine! Det er faen meg gale bor i et av verdens rikeste land og det er bare kansje den kommer her det er jo blit et mye støre marked i norge for Apple for tiden !

Peace Out!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai