Guide: Aktiver iPhone uten AT&T

Denne guiden skal vise deg hvordan du aktiverer iPhone i Norge uten å binde deg til noe som helst. Dette vil gjøre at du kan bruke iPhone som en «WiFi iPod», til vi får en unlocking slik at den kan brukes som en skikkelig mobiltelefon. YouTube vil ikke fungere enda, men det kommer. Det finnes mange guider på nettet som viser hvordan man gjør dette, men de fleste krever Windows og en del kodekunnskaper. Med denne guiden blir alt mye enklere.

Dette trenger du:

(Mac1 tar ikke ansvar for eventuelle feil du kan påføre din iPhone.)

1) Åpne programmet «Terminal» som ligger i /Programmer/Verktøy/

2) Skriv inn følgene i Terminal og trykk på ENTER/linjeskift (dette krever at mappen iPhoneTool ligger på skrivebordet):

cd Desktop/iPhoneTool

3) Koble til iPhone, åpne iTunes og lukk iTunes igjen når du ser AT&T-aktiveringsveiviseren.

4) For å aktivere iPhone, skriv inn følgene i Terminal:

./tool --activate a.plist

5) Nå burde du få opp flere nye linjer i Terminal som sier at iPhone er aktivert:

iPhone-aktivering

6) Du får kanskje opp en SIMkort-error på iPhone, men ikke bry deg om det.

7) Ta ut AT&T SIM-kortet, konfigurer og synkroniser med iTunes.

Hvis du gjorde alt riktig skal du nå ha verdens beste iPod.

Koomin

Er det lovlig å gjøre dette? Om dette bryter med retningslinjene for bruk av iPhone, så føler jeg at det er feil at dette er på fremsiden av mac1.no. Jeg er ikke en prippen person som er sykelig opptatt av regler, men dette kan (i dårligste tilfelle) føre til at mac1.no blir sett på som en suspekt side, som igjen kan føre til at selskap som Dell og GelaSkins (for å nevne noen) ikke vil være så ivrige etter å gi tilbud til sidens brukere. Jeg bare nevner det... Og jeg har heller ikke lest retningslinjene til iPhone.

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Helt lovlig :)

Koomin

Hehe, ok.
Det burde gjøre AT&T ganske irritert etterhvert. Spesielt siden det er Apple som har bestemt aktiviseringsmetoden.

Safts bilde

Saft

Tusen takk for flott guide!

Skal definitivt bruke denne når jeg får min iPhone.

Det eneste problemet med denne måten er at YouTube ikke virker, stemmer det?

mariustidemann

ja, etter hva jeg kan forstå så, pluss at ikke telefondelen virker..

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Youube virker ikke nei. Den eneste måten å få YouTube til å fungere er å binde seg til AT&T.

Safts bilde

Saft

Tror du det kommer en hack som fikser YouTube-"bugen"?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

magnerlu: det hjelper ikke at du bare sier det er lovlig... har du noen kilder på dette? jeg er helt enig med koomin her.

froskenfredrik

Man er vel bare bundet til AT&T i to år? Noe som bør bety at telefonen er åpen for alle sim-kort etter dette. Det må da være noen som klarer å forbigå dette på en måte?

calsen

Er utbredt feilslått politisk korrekt paranoia her.

Man har jo kjøpt telefonen for pokker, det følger med et "OS" og hardware som er ditt, kjøpt og betalt. Hva man gjør med det er jo ikke opp til noen andre enn en selv?! Så lenge man ikke distribuerer etc så kan man vel tilpasse som man bare vil.

Om jeg "chipper" bilen min så kan bilfabrikken gi seg blanke i det (at staten vil ha mer hk-avgift og forsikringen blir dyrere pga mer effekt er en helt annen sak), om jeg skrur ellers på bilen med uorginale deler, kommer merkeverkstedet og tar meg?, om jeg endrer softwaren i Canon speilreflekskameraet mitt for å få funksjoner som kun er på dyrere utgaver så har vel ikke Canon noe med det?, om jeg gjør det samme med GPSen bryr Garmin seg døyten om det osv.. osv..
Følger med på gps-sider, flere foto-sider etc, og ingen andre streder enn her er det noen som er "redd for at det kan være ulovlig", skjønner ikke hvorfor denne paranoiaen er så utbredt her.
Telefonen kan uansett ikke brukes, og bindingen til AT&T er der jo fremdeles, så hvilken lov har han brutt?

Siggii

Det burde jo i prinsippet være lovlig da. Selv om regler er sære noen ganger. Slik jeg tenker det må det være lov fordi ingen taper penger på en måte. AT&T taper jo penger fordi man ikke betaler de månedsavgift, men du får heller ikke et produkt levert av AT&T. Derfor syntes jeg det er sært hvis dette skal være ulovlig. Jeg kan tro på at det blir misslikt, men jeg håper virkelig ikke det er ulovlig.

Og ett spørsmål. Hvorfor er det akkuratt YouTube som ikke virker? Forde de spiller av filmer med Flash?

Randy

I utgangspunktet burde en få lov til å gjøre hva en vil med en gjenstand en har kjøpt og betalt for. Problemet i dette tilfellet er jo at prisen som ble betalt ble satt med en forutsetning, at telefonen skulle brukes sammen med et AT&T abonement. Dermed blir det å bruke telefonen uten et slikt abonement et kontraktsbrudd, og derfor er det kanskje suspekt å låse opp telefoner? Ikke vet jeg..

Mvh
Randy

trondrms bilde

trondrm

Her skaper vel dommen i "dvd-john"-saken presedens vil jeg tro.

Har du lov til å gjøre hva du vil med et produkt du har kjøpt og betalt for? Ifølge dommen: "JA".

Randy

Se for deg at du går i butikken og betaler 1 krone for en mobiltelefon med eksempelvis et netcom abonement. Netcom har akkurat funnet en ny måte å drive registrering på, og du lover å registrere deg via internett så snart du kommer hjem. Når du kommer hjem omgår du låsen i telefonen, og har dermed en ny telefon til 1 krone. Ser dere ikke at det blir annerledes enn dvd-jon saken?

Nå koster ikke iPhone 1 krone, men den ER subisdiert av AT&T, og de kaster ikke penger ut av vinduet..

Mvh
Randy

Safts bilde

Saft

Den kan ikke være subsdiert av AT&T siden den i utganspunktet er så dyr. Det som er med iPhone er at AT&T har en eksklusiv rett på iPhone. Hvis den hadd vært subisidert hadde den vært billigere.

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Når du kjøper en iPhone lover du ingenting. I butikken betaler du, så får du iPhone, det er først når du kommer hjem og gjør en AT&T registrering du må godkjenne og love noe.

Randy

Det virker som om det er en ganske utbredt misforståelse her. Et raskt google søk på "iPhone" og "Subsidiert" underbygget det. Mange nettsider skriver at telefonen er "fullt subsidiert", og bruker dette som et argument på at telefonen er altfor dyr. Får altså Apple ingen penger av AT&T pr telefon låst til dem de selger? I så fall er jeg helt enig med postene over. Ditt produkt kan du gjøre hva du vil med..

Mvh
Randy

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

som tittel

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Du KAN, men da må du være Amerikansk statsborger og det blir isåfall veldig dyrt.. Som å være i utlandet hele tiden (og det er dødsdyrt å bruke en mobiltelefon i utlandet)

Koomin

... Det er tydelig at det ikke er klart hva som er lov og ikke lov her og noen uenigheter. Jeg har nå prøvd å finne frem både på AT&T sine sider og hos Apple, men jeg finner det ikke skrevet noen steder at du må aktivere den. Det står at du må aktivere den for at _telefonen_ skal kunne fungere... Apple har ingenting vedrørende noe annet enn hjelp til aktivisering.
*gruble*

Edit: "...customers must agree to a two-year service plan with the company. (AT&T)" Hentet fra http://tinyurl.com/3czhnh (pcadvisor.co.uk)

Edit2: iPhone fungerer som verdens beste iPod, pluss at du kan bruke trådløst nettverk som er i nærheten. Som en bærbar maskin med bærbar i ytterste frekvens.

666crew

Hva skal man med Iphone når ikke telefon delen virker?

MacBookPro2,2 - Intel Core 2 Duo
Alexander Langsholt
www.langsholt.com
There are not enough christians to make a difference.

AreKrishna

Koomin skrev: "Jeg er ikke en prippen person som er sykelig opptatt av regler, men dette kan (i dårligste tilfelle) føre til at mac1.no blir sett på som en suspekt side, som igjen kan føre til at selskap som Dell og GelaSkins (for å nevne noen) ikke vil være så ivrige etter å gi tilbud til sidens brukere."

Det er det verste jeg har hørt! Mac1 skal da ikke la Dell eller GelaSkins eller Apple eller noensomhelst andre kommersielle interesser få styre hva som legges ut! DA blir Mac1 en "suspekt side".

Jeg driter da fullstendig i tilbud fra disse fabrikantene, jeg vil ha aktuell og oppdatert informasjon, og det får jeg nå på Mac1 - med et rent, ryddig og funksjonelt design. Stå på som dere gjør!

Ikke vær så #%$*! underdanige folkens - det er VI som finansierer denne industrien ved å betale (dyrt) for produktene. Klart vi gjør som vi vil med det vi kjøper.

Grrr 8-)

Cesare

Ja, du har kjøpt selve telefonen. Softwaren har du egentlig ikke kjøpt og den er derfor ikke din. Den er lisensiert ut til deg på visse vilkår. Hva som er lov/ikke-lov vedrørende dette tilfellet, har jeg ingen formening om.

Cesare

Den norske åndsverkloven ble endret 1. juli 2005, slik at noen presedens i den såkalte "DVD-John-dommen" eksisterer ikke, fordi dommen er eldre. Og dommens premisser er vel noe mer nyansert enn at "du har lov til gjøre hva du vil...".
Spørsmålet i saken om det er lov å bryte operatørsperrer, beror vel i første omgang på hvilke vilkår kjøper har akseptert ved kjøpet av iPhone. Det er også et spørsmål om lovvalg over landegrenser og om hvordan vilkårene har blitt presentert. Til sammenligning kan jeg nevne at flere vilkår som kjøper aksepterer ved kjøp over iTunes Store, ikke vil være gyldige i Norge for en norsk kjøper.

Jeg synes dette er komplisert, men hvis man kjøper en iPhone i USA for bruk i Norge, der det ikke finnes noe AT&T, ja da har det gode grunner for seg at det må være lov å bryte tekniske sperrer som gjør at telefonen fungerer slik den skal.

trondrms bilde

trondrm

Spørsmålet er om man skriver på noe i Apple store. Har AT&T sponset telefonen på en slik måte at kunden forplikter seg til å betale tilbake subsidiet ved en toårig abonnementsavtale?

Jeg vet ikke, men jeg har ikke hørt om noen slik kontrakt ved salg. Man kjøper boksen - og vil man ringe med den i USA binder man seg til AT&T. På den annen side lar telefonen seg ikke bruke i det hele tatt uten at man aktiverer den mot At&T... Dette er komplisert.

På den annen siden, er det slik at AT&T forventer å få tilbake subsidiet ved bruk, vil det også være ulovlig å kjøpe den, gå ut av butikken og kaste den i bakken. Sært? ja, men det ville være å snyte AT&T for penger de har sponset telefonen med og forventer å få tilbake...

Jeg har bestillt en fra ebay og kommer til å aktivere den som iPod og minisurfemaskin. Kommer unlock for SIM, skal jeg jammen ringe med deg også :-)

Randy

Sitat:
"På den annen siden, er det slik at AT&T forventer å få tilbake subsidiet ved bruk, vil det også være ulovlig å kjøpe den, gå ut av butikken og kaste den i bakken. Sært? ja, men det ville være å snyte AT&T for penger de har sponset telefonen med og forventer å få tilbake.."

Hehe, fin vinkling!

Når man ikke skriver under på noe i butikken er vel det ene og alene på grunn av at registrering i butikk tar minst 10 ganger lengre tid. Og det er når alt fungerer optimalt. AT&T hadde jo problemer med registreringen av iPhone, tenk hvilke tilstander det ville skapt i butikkene. Apple og AT&T er klare for å gjøre livet vanskelig for de som bruker telefonen uten riktig avtale, de har nok flere kort i ermet som vil komme frem etterhvert..

Mvh
Randy

morgoth

/*
* Copyright (C) 2007 Anonymous
*
...
*/

--> Hvorfor Anonymous om dette er 100% lovlig?
Det er vaffal noen som ikke tørr å stå for dette, og det må vel sette saken i grenseland?

Uansett, hadde det ikke stått på mac1.no så funker google fortsatt...

trondrms bilde

trondrm

Men er dette egentlig annerledes enn å oppheve operatørlåsen på en mobil man kjøper her i gamlelandet? Her er det jo haugevis med leverandører som tilbyr seg å låse opp telefonen din. En tjenesteleverandør hadde jo til og med en radioreklame som gikk på at man kunne enkelt og lovlig la de låse opp telefonen din.

Vil forresten forbrukerombudet her i landet sitte på rompa og se på at iPhone leveres eksklusivt til en leverandør, men resten av konkurrentene holdes utenfor? Her blir sikkert det Telenor og de er ihvertfall ikke billigst!?!

Detta blir bråk :-)

jfj

... om noen Telenor eller andre har eksklusiv rett til å selge iPhone som en del av sitt tjenestetilbud er det ikke en forbrukerådssak - samme hvor myde dere Nnerder sitter utenfor og sikler av begjær!

En annen sak er vel at det er Apple som er "skurken" her. Det er tydelig at de ønsker å utvide og styrke sitt imperium til å selge mer innhold gjennom nett de i større eller mindre grad kontrollerer OG kanskje ved å få inntekter av nett-traffikk. Her foregår det mye på bakrommene - f.eks mellom Google og Apple. Kontroll over et voksende marked er stikkordet. DERFOR er det så viktig for Apple å inngå mest mulig eksklusive operatøravtaler.

jfj

.....

trondrms bilde

trondrm

Man skulle ikke tro at det var noen forbrukerombudssak at Apple velger å ha en online musikkbutikk som en tjeneste til sine iPod's heller...

Einsteins bilde

Einstein

"Ta ut AT&T-simkortet" står det i guiden. Følger den altså med i iPhone-pakken?

Safts bilde

Saft

Ja, AT&T SIM-kortet står inne i telfonen når man kjøper den.

Randy

Dersom man kjøper en telefon som er låst, vil man også binde seg til et abonement (ihvertfall såvidt jeg husker). Så selv om man låser opp telefonen må man betale på abonementet. Ved å kjøpe en iPhone, ikke binde seg til et abonement, og låse den opp for bruk med andre operatører, er man på fremmed grunn slikt sett..

SiemensG

Når man kjøper noe kan man gjøre med det som man vil så lenge man ikke gjør noe ulovlig (som foreksempel å meie ned fotgjengere med den nye bilen osv). En telefon er intet unntak i så måte. Har man først kjøpt den, kan man kaste den i veggen, bruke den som hammer, gi den bort til tante Guri eller bare selge den videre. Poenget her er at garantien ikke gjelder hvis man kaster den i veggen, siden dette ikke betraktes som normal bruk.

Det er heller ikke normal bruk å skru i stykker telefonen for å fikse ting inni, men du har all rett til å gjøre det.

Det som blir litt mer diffust er software. Operativsystemet i telefonen er i utgangspunktet ikke ditt selv om du eier selve telefonen. Her gjelder lisensavtalen. All bruk av den software som er i telefonen er begrenset av den avtalen. Her er du forsåvidt også fri til å fikse og trikse slik at det du har kjøpt virker som det skal, eller som du vil, men du har ikke lov til å endre/fjerne sperrer som har til hensikt å begrense bruken til det som står i avtalen. Det vil si at du kan godt fjerne alt av software, og erstatte det med noe annet, Linux for eksempel, siden du da ikke gjør noe med den opprinnelige software (tullete ting å gjøre med en iPhone, men likevel).

En annen ting er at Netcom og Telenor kan nekte deg å bruke deres nett. Når du tukler med telefonen (både hardware og software), så har de ingen garantier for at telefonen lenger tilfredstiller de tekniske spesifikasjonene for bruk på nettet. De kan ganske enkelt beslaglegge telefonen/simkort hvis de vil, eller nekte deg å slå den på, for å hindre mulige driftsproblemer i nettet. Nå er vel ikke det tilfelle her med "norske" iPhoner, men det er nå ganske openbart at det er snakk om å endre/fjerne en sperre. Jeg tror ivertfall ikke at Apple ville a tolket det som noe annet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai