Microsoft nervøse for iPhone?

Spekulasjonene omkring hvor mange iPhones Apple har solgt siden lanseringen for snart to uker siden har vært et hett tema. Tidligere i uken rapporterte Mac1 at AT&T hadde aktivert 1 million iPhones den første uken. Dette er tall som bør få Microsoft til å bli nervøse.

De første tegnene på nervøsitet fra Microsoft ble tydelige i et intervju Microsofts Steve Ballmer ga til CNBC-TV rett etter iPhone lanseringen i januar 2007. En tydelig "nervøs" Steve Ballmer avviser iPhone som dyr, dårlig og hevder at Microsofts Windows Mobile platformen gjør det samme som iPhone. Ballmer mener at iPhone er for dyr og vil ikke bli en nevneverdig suksess, men to uker etter lansering kan man tydelig konkludere med at Steve Ballmer igjen har bommet.

I dag har Microsoft en markedsandel på 5.6% i Smartphone-kategorien som utgjør 6-7% av det totale mobilmarkedet. I rene tall betyr dette at Microsoft har i 2006 solgt 4 millioner mobiltelefoner med Windows Mobile og totalt finnes det omtrent 7 millioner mobiltelefoner med Windows Mobile. I det totale mobilmarkedet har Microsoft oppnådd en 0.4% markedsandel i et marked de har arbeidet med å komme inn på i mange år. I den andre enden av leiren står Symbian med hele 72.8% markedsandel.

Apple har selv uttalt at de ønsker å ta 1% av det totale mobilmarkedet i 2008, tall som er vesentlig mer aggresive enn markedsandelen Microsoft har i dag. Under en uke inn i Apples salg av iPhone, kunne representanter fra AT&T fortelle at de hadde aktivert 1 million iPhones og under to uker inn i iPhone-salget er samtlige Apple og AT&T-butikker utsolgt for iPhones. Apple har tidligere uttalt at den første leveransen av iPhones ville være på omtrentlig 3 millioner iPhones og hvis denne informasjonen stemmer har Apple solgt nærmere 3 millioner iPhones på under 14 dager. Til sammenligning skal Microsoft ha solgt 4 millioner Windows Mobile telefoner i hele 2006.

Dette er tall som bør skremme Microsoft fordi de igjen kan stå overfor et fenomen lignende iPod. Microsoft har satset milliarder av kroner på utvikling og markedsføring av Windows Mobile og Windows Media Platformen, men har fått forsvinnende lite suksess i markedet. Skulle iPhone bli en like stor suksess som iPod, har Apple utmanøvrert Windows Mobile til fordel for OS X og undergravd Windows Media platformen til fordel for de standardiserte formatene H.264/MPEG4 og AAC.

MagnusXs bilde

MagnusX

Dakar Microsoft... :p

saxin

Testet ut Windows Mobile OS-et og det var jammen meg kronglete. For å si det som det er; det var direkte stygt grensesnitt. Jeg har ikke prøvd macosx på iPhone, men av filmer og bilder jeg har sett, så ser i det minste dette nogenlunde OK ut. Så nervøse, ja, det har de all grunn for å være. Skal ikke mye til for å konkurere med det :)

Kill Bill

Monkeyboy a-hole Ballmer, don't get it, never had and never will.
The most pathetic CEO ever.

Jaens bilde

Jaen

iPhone blir vel en suksess i Europa også kan jeg nok tenke meg,
telefonen er jo et bevis på at nytenkning lønner seg i kombinasjon med brukervenlighet:)

Pandy

Itavisen sa jo den kostet 18000,-! Hvordan kan de ha tatt feil! Fyr på jobben som lo av meg når jeg sa jeg skulle kjøpe iPhone "eru idiot eller? 18000,- for en telefon, kjøp deg en laptop istede"

Hoho, kostelig!

kajac

jeg er en stolt eier av en pocket pc med windows mobile 2003, og det er en veldig brukervennlig enhet.

OSets design ser riktig nok ikke så bra ut, men det har jo kommet seg nå i siste versjon som er ut som Windows vista.

edit: resten av kommentaren er slettet.

Zzmukhan

Når ble "macfan" og "windowshater" synonymer?

Samor

han bare sitter å håner iPhone, men jeg tror egentlig han skjelver i buksene:-P haha

limbo

Admin skrev: "Apple har tidligere uttalt at den første leveransen av iPhones ville være på omtrentlig 3 millioner iPhones og hvis denne informasjonen stemmer har Apple solgt nærmere 3 millioner iPhones på under 14 dager. "

Kajac: Att man selger 3 millioner enheter på under 14 dager, er ikke å slå ann. Ikke i det hele tatt.

Wackhys bilde

Wackhy

«man skal være ganske ekstrem macfan/windows motstander for å si at vista ikke ser stilig ut.»
Nei.

kajac

til limbo: greit det. iPhone er kul og alt det der, og jeg skulle gjerne hatt en iPhone selv, men den mangler så mye. Så etter hvert vil salget synke (tror jeg).

Men jeg kan ta feil, og gjør jeg det, så er apple veldig heldig, og verdens befolkning har alt for mye penger.

mati_91

Herregud jeg er så lei av de iPhone vs. Windows Mobile og Mac vs. PC greiene. Alle har jo forskjellig smak...... :p

ArneArts

Kajac: Du kan bare ikke få inn i hodet at de manglene som er så utrolig viktige for deg, ikke betyr så mye for enkelte andre?

devo

Jeg har egentlig ikke noe imot Microsoft.. men jeg kan ikke fatte hvordan i hule heiteste de klarer å bomme _hver gang_ de lager et nytt Windows Mobile OS. Jeg har faktisk ennå til gode å komme over en Windows-mobil som ikke krasjer. De finnes nok, jada.
Men M$ vet jo alt om hvordan man rygger inn i et OS istedet for å gjøre alt bra fra bunnen...

ggt667s bilde

ggt667

Men Apple burde snart pisse i buksa, når dem oppdager at hvor hver 2 iPhone som blir aktivert i USA blir det solgt 3...

Og ila av kommende helg vil sansynligvis linux kjøre på iPhone, litt klønete blir det nok å få til det udokumenterte interfacet med multitouch, så den blir nok ikke brukelig med det første.

Go figure.

F-r-e-d-r-i-k

Windows mobile er ikke pent. Alt for rotete og for mange farger. For ikke å snakke om at det er nesten umulig å bruke det uten stylus.

Hadde forresten en morsom episode på Elektrofilmessa. Jeg står på Microsoft sin stand og prøver en HTC smartphone, så kommer det en Microsoft ansatt bort til meg og sier:
"Ja, du kjenner deg vel igjen?"
"Hva mener du?"
"Operativsystemet ligner vel på det du bruker vanligvis?"
"Eh...nei egentlig ikke, har en symbian telefon"
"Åja, men jeg mente på hjemme PC'en"
"Ikke der heller, jeg bruker OS X"

Da ble han litt paff ;)

jpsalvesen

Det Microsoft (og sikkert endel andre) virkelig svetter over er at iPhone kommer i en modell - og at den modellen er best for en skremmende stor andel av befolkningen. Smartphone-funksjonalitet? Check. Bestemor-vennlighet? Check.

De andre lager en haug med nisje-modeller med middels budsjett og dermed middels resultat. Så velger du selv vilken middelmådighet du vil ha. Og så kommer Apple på banen og dytter en haug med dollar inn i et produkt som "alle" vil ha (med unntakt av noen blodnerder og noen folk som bruker smartphone-features som ikke finnes til iPhone). Ikke rart bransjen svetter!

PinkoPallino

Når MS er nervøse begynner de å reklamere for hvor bra MS er i den sammenhengen. For et par år siden begynte de å avertere med fullside og to-sides annonser i blader som omhandler Linux. Budskapet var at det var rimligere å bruke MS vs Linux når man tok alle kostnader med i beregning.

Lest mellom linjene: "Vi er redde for at Linux kan konkurrere ut Windows." Dersom de frykter iPhone vil det komme en lignende WinCE kampanje.

#@$
---
Drilling for oil is boring.

svars bilde

svar

WinCe brukes vell ikke lengere, er vell Windows mobil over hele linja.
Windows kan være rimeligere enn linux, i rikig setting og vist man regner med absolutt alle utgifter.

superdigg

Nå konkurrerer vel ikke WM og iPhone OS X om de samme kundene. Jeg skulle veldig gjerne hatt en iPhone men den passer dessverre ikke til mitt bruk. Dette gjelder de aller fleste proff-brukere. iPhone har noe smartphone-funksjonalitet men langt i fra nok.

Forhåpentligvis dukker det opp en iPhone Pro med mulighet for å legge inn programmer osv :)

Grandars

Vart Kajac moderert igjen? Er ein del sitat og kommentarar som ikkje gir så mykje meining.

//grandars

kajac

jeg modererte meg selv denne gangen :)
orker ikke en ny diskusjon rundt min mening igjen, så jeg slettet det.

ggt667s bilde

ggt667

Hva er det du ikke kan gjøre av smartphone stuff i iPhone?

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

iPhone ser veldig søt ut hehe, men det er det hele, ser ikke for meg at jeg har behov for en slik sak. Den er ikke tilpasset det norske markedet i det heletatt og mangler minnekort slot, og ikke kan man sende mms med den heller. Og hvis den i Norge bli låst til kun en opperatør, og det ender oppmed å bli Telenor, så kommer en slik sak aldri til å ligge i lomma mi alelfall.

superdigg

Exchange-sync og lese/skrive officedokumenter er vel det viktigste av smartphone-funksjonalitet jeg savner.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai