Anbefaling: AppTrap

Vi har tidligere her på Mac1 omtalt programmet AppZapper som enkelt lar deg slette programmer og tilhørende filer fra maskinen. Nå har en svensk utvikler laget et gratis alternativ som er enda lettere å bruke.

AppTrap

AppTrap gjør akkurat det samme som AppZapper, men bare enklere. Mange har lenge savnet et avinstalleringsverktøy for Mac OS X som sletter alle filer som tilhører et program. AppZapper dekket dette behovet på en elegant måte, men AppTrap gjør det enda enklere.

Med AppTrap finnes det ikke noe program du må benytte for å avinstallere, du drar nemlig programmet rett til søppelkassen og opp får du automatisk en dialogboks som viser deg alle filer assosiert til programmet du ønsker å slette. Rett og slett enkelt!

AppTrapp er i motsetning til sine konkurrenter, helt gratis og tilgjengelig i åpen kildekode. Den svenske utvikleren etterlyser brukere som ønsker å hjelpe til med oversetting til flere språk.

Du kan lese mer om AppTrap og laste programmet gratis på utviklerens nettside

Karon

Skal testes, ser jo utrolig bra ut!

ccjensen

har hørt endel kritikk til dette programmet, men til utviklerens forsvar er det fremdeles bare v1.0.1 så det er et ungt program.
Dessverre vil det prøve å slette program filene til programmer som bruker sparkle for å oppdatere seg.
Og visstnok virker det ikke hvis man bruker cmd+del...
Men absolutt en god ide, og det blir nok installert på min maskin hvis/når han får fikset disse "små" tingene

proximitys bilde

proximity

Os X trenger dette programmet, men det virker ikke slik det skal enda. Men utvikleren jobber med dette.

Brutals bilde

Brutal

Virker noe i overkant å ha et program kjørende konstant i bakgrunnen for dette. Ikke SÅ ofte jeg avinstallerer programmer.

TheX

På hvilken måte er dette programmet lettere å bruke enn AppZapper?

Du drar fila inn i AppZapper, trykker Zap, og... finite!

Men det er fint med et alternativ!

Edit: Ah! Jeg så ikke det med søppelkassen!

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

Hormod Hergessen

det er rart osx ikkje har noko lignende innebygget

Jons bilde

Jon

Jeg ser ikke poenget med disse programmene, når man sletter ett program i OS X er det stort sett bare å dra det i søplebøtta. De gangene det ikke kan gjøres, så følger det med en uninstaller.

De filene som programmer legger igjen i ~/Library er små, og har ingen innvirkning på systemet med tanke på treghet o.l. Tvert i mot så vil du ha innstillingene dine inntakt, hvis du skulle bestemme deg for å reinstallere et program du tidligere fjernet.

Skulle du ønske å fjerne noen av disse filene er det bare å gå inn i ~/Library og finne de selv, eller bruke spotlight til å søke de frem, før så å slette de.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1 - Switchguiden - Søkeguiden

kajac

Poenget er jo å bli kvitt alle disse filene som havner i library uten å måtte lete selv. for hvis de ligger der og hoper seg opp etterhvert, tar jo det stor plass etterhvert.

du vet, små bekker kan danne store elver.

Gisle Svarva

Jeg bruker enten Spotlight eller gratisprogrammet AppDelete for å fjerne program.

AppDelete har fungert bra for meg.

http://www.macupdate.com/info.php/id/23149

tjodolv

Ettersom disse filene er bittesmå, og jeg ikke sletter programmer så vanvittig ofte, ser jeg ikke problemet. Som Jon sier er det jo kjekt å beholde eventuelle innstillinger dersom man legger inn programmet på nytt.

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Jeg bruker AppZapper og synes det er et nødvendig program. Altså når nÅr jeg velger å avinstallere et program så skal det være enkelt, og jeg vil helst at alt som har med dette programmet å gjøre skal bli borte også... Synes at det er rart ja at Apple ikke har et avinstalleringsverkty lignende det windows har i kontrollpanelet i OS X.

Jeg er tillhenger av å ha et "rent" system... og jeg reinstallerer OS X noen ganger pr. år for å forsikre meg om at systemet holder seg "rent" Hehe mulig dette er helt unødvendig, men det er en gammel vane jeg har dratt med meg etter å ha brukt PC med Windows i mange år hehe :P

...men tilbake til poenget: AppTrap ser ut til å være et greit nok program bare det blir kvitt "barnesykdommene"

skyfex

AppZapper er et eksemple på hva som suger med softwaremarkedet til Mac. Folk skal ta seg betalt for de mest laterlige programmene. Det var derfor jeg laget ByteController.. På tidspunktet var det ingen gratis kontroll-programmer til iTunes, selv om det var et latterlig enkelt program å lage.

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Skal være enig i at det er latterlig å ta seg betalt for AppZapper, men njaaa uten å si noe som får denne posten fjernet hehe....så betalte ikke jeg "mye" for appzapper... og det er ikke noe latterlig ved det egentlig, det er bra :P

Jons bilde

Jon

@ mariusnilsen:

Tror du bør prøve å ikke tenke på "windows-måten". Grunnen til at windows har "uninstallprgram" innebygget i oset, er fordi installerene legger filer i hytt og pine. Ingenting er standardisert. Noen filer havner i program files, andre i system og system32. Noen i documents and settings, etc. På os x havner filene kun en plass (med noen få unntakt), nemlig ~/Library.

De småfilene du mener du må slette for å holde systemet "rent" har ikke noen påvirkning på systemet, forruten at de tar noen få kb av hden. De kan ikke sammenlignes med registeret i windows, selv om de på sett og vis har noe av den samme funksjonen. Forskjellen er at et fullt og rotete register har innvirkning på osets ytelse, noe disse filene ikke har. :)

Å reinstallere for å holde systemet kjapt er unødvendig, men jeg liker også å starte på "scratch" en gang i blant. Få omorganisert og ryddet litt, men det er ikke pga. at maskinen blir tregere, det er pga. meg selv. :)

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1 - Switchguiden - Søkeguiden

overagnar

Vel, nå er det en del programmer som har med seg masse rusk da, bare prøv å zap Garageband med Appzapper(eller noe lignedne) og sjekk hvor mange ekstra store filer den sletter i samme slengen. :)

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Det er vel ikke slik at programmer som blir installert i windows slenger fra seg filer rundt i systemet helt tilfeldig. Filene havner der de skal havne for at programmet skal fungere osv. Men ja, noen filer skal i Program Files, Noen i Windows direktorien et sted osv osv. Poenget er at når du installerer et program så blir lokasjonene til filene logget som gjør det mulig for dette avinstallasjonsprogrammet å slette filene ved å følge denne loggen. Dette burde også følge med OS X eller noe tilsvarende allefall, for noen programmer slenger fra seg en og annen fil andre steder en i /Library også. Men greit nok jeg sier ikke at maskinen blir tregere (det blir forsovit ikke windows heller nødvendighvis) men poenget er at det er jeg som skal ha kontrollen over filene mine og da vil jeg slippe å måtte manuelt gå å slette filer her og der, og derfor er programmer som AppZapper eller nå dette AppTraper helt geniale. Og ja det handler i dette tilfellet også om MEG og at JEG vil ha kontroll over min datamaskin og filene som ligger på MIn disk :P (ja jeg er litt kontroll freak)

Skal forresten også sies at AppZapper har en tendens til også å slette ting det IKKE skal slette. Foreksempel hvis jeg har lastet ned et program "software.dmg" som jeg har liggende i en download directory og da installerer "software" for å så slette det igjen med AppZapper så vil AppZapper også slette *.dmg filen som jeg lastet ned også, og det er litt teit hehe :P men foruten det så er jeg fornøyd :)

kolbys bilde

kolby

AppZapper bare foreslår filer til sletting som har noe med det du valgte å ville slette. Så den fjerner ikke noe du ikke vil den skal fjerne. Bare så ingen som ikke har brukt programmet misforstår.

mariushen

Det som også er flott med AppZapper er at man har muligheten til å slette programmer som er installert på Systemvalg, som for eksempel Growl og lignende.

AppZapper er et utemerket program for meg.

Greblaw

er det bare å bruke spotlight og slette den fra systemvalg?

TheX

Høyreklikk på fila i System Preferences for å velge å slette.

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

Twinrehz

Hmm, dette kan bli en gjengganger! Enkelt og genialt! ^^
__________________________________
Release of 10.5.0, we salute you!

Skype-navn: Twinrehz

G5

Testet AppDelete

Meget bra program.

Det jeg har irritert meg over med Zap er at den ikke spør etter admin passordet når den skal slette noe i Applications.

Det gjør AppDelete, så anbefales til alle dere som ikke er admin på den daglige brukeren deres.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai