iPhone - Kan den knekkes?

Det store spørsmålet for mange iPhone eiere i utlandet er om muligheten for bruk av andre SIM-kort vil være tilgjengelig. Mange kjøper telefoner fra eBay og gjennom bekjente som er på tur i utlandet, men vil det være mulig å bruke disse med Telenor eller Netcom?

Vi tok kontakt med 'geohot', en person som nylig har blitt kjent i iPhone-miljøet, spesielt de som er ute etter en AT&T-fri telefon, og vi tok sjansen vi hadde for et intervju. (A= Oss, B= geohot).

A) Så, hvem er du? Og hvorfor driver du med dette?
B) Jeg er en 17 år gammel gutt fra New Jersey. Har programmert siden før jeg startet på skolen, og jeg har alltid vært på utkikk etter utfordringer. Jeg elsker å være med i et team som dette, og samtidig har jeg veldig lyst til å bruke iPhonen min med T-Mobile (red. anm: Amerikansk mobiltelefonoperatør), hvis jeg må bruke AT&T, så må jeg betale regningen selv.

A) Så du er 17 år, og allerede kan du såpass mye?
B) Ja, jeg har lekt med datamaskiner hele livet mitt. Faren min hadde en 'Apple 2' maskin da jeg var liten, og det var slik karrieren min startet.

A) Hva med iPhone, dere har knekt mange av utfordringene allerede, men med den informasjonen du sitter på nå, er det fortsatt realistisk å låse opp telefonen?
B) Helt klart, å låse opp telefonen krever at nettverkspersonaliseringen blir slått av. Vi må finne koden for å låse opp telefonen, så sende en kommando på telefonen. Hver operatør har en IMSI (red. anm: En identifikasjons nummer på hver enkelt operatør). AT&T sin IMSI er hardkodet inn i telefonen, så når du bruker telefonen, så sammenlignes telefonen sin IMSI med nettverket. Stemmer de overens, så fungerer telefonen og vice versa. Det vi må gjøre er å fjerne denne sjekken utført av telefonen, og da vil du ha muligheten til å bruke telefonen på andre operatørers nettverk.

A) DVD-Jon var den første til å lansere en måte å aktivere telefonen på uten å registrere seg med AT&T, har han engasjert seg noe videre i iPhone utviklingen?
B) Han er best til det han gjorde, spoofe andre servere. Han har hengt i utviklerkanalen vår i det siste, men han har ikke gjort eller sagt så mye.

A) Hva med programmer utviklet av tredjeparter? Apple ga utviklerene muligheten å lage programmer for iPhone i Ajax og Web 2.0, noe som helt klart ikke var nok for utviklermiljøet. Hva er sjansene for at vi får se programmer fra andre parter enn Apple på telefonen?
B) Hvert program er ikke signert, noe som vil si at vi kan laste opp programmer som fungerer, men iPhone er den første telefonen som tar i bruk Mach-O og ARM (red. anm: Mach-O er kjørbare filer, ARM er prosessoren), noe som gjør at vi må lage utviklerverktøy som fungerer med disse to. Nightwatch er en av de som jobber med dette. Siden dette er Apple sin første ARM enhet, så har vi aldri sett Mach-O til denne platformen.

A) Tror du Apple vil komme med måter å hindre denne opplåsningen på?
B) Mulig, men jeg lurer på om Apple vil at telefonen skal ha muligheten til dette. Det blir jo flere telefoner solgt for dem, hvis det er noen som skal ha problemer med dette, så er det AT&T.

A) Har du en ETA på opplåsningen av iPhone?
B) Fredag den 13, idag faktisk. Alt er på plass, det eneste vi mangler nå er koden som låser opp telefonen. Jeg tror vi vil ha den første telefonen låst opp allerede ved midnatt, men det vil fortsatt ta noen dager før vi vil gjøre verktøyet tilgjengelig. Vi trenger å teste det og være sikker på at det fungerer først.

A) Takk for intervjuet, har du noe du vil legge til?
B) Nei, egentlig ikke, følg med i nærmeste fremtid sier jeg bare!

Vi takker for intervjuet, og vi vil også minne på at det ikke strider mot loven å låse opp telefonen sin. Ikke i USA eller Norge, så det ser ut til at vi vil ha telefoner som fungerer med Norske operatører veldig snart.

I mellomtiden kan vi kose oss med verdens kuleste iPod med Wi-Fi, Mail og Safari. Les mer på iPhone Wiki

Rivrusk

WOW!!
Håper han snakker sant!!
Gleder meg!!

Mr_MacBookPro17

Finnes det en side der man må følge med eller? regner med at det blir big blast dersom de klarer å gjennomføre dette. og at en slik nyhet blir anonnsert her på mac1.

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

iatros

Det er en litt mindre optimistisk geohot som skriver i dagens "Progress Report" på The iPhone Dev Wiki:
"We worked two solid days on disasseming the radio fw. There are a few backdoors, but none that would lead to an unlock. [...] this firmware is very difficult to work through."
Link: http://iphone.fiveforty.net/wiki/index.php/Main_Page

Polymorphs bilde

Polymorph

Haha! Så fantastisk :D

Kjenner jeg snart får lysten til å eBaye meg en telefon... <.<

philip

Ja følg med her: http://hackint0sh.org/forum/forumdisplay.php?f=123

haartufss bilde

haartufs

dr. Zzz

Artig intervju :)

Hvis jeg skal flisespikke/komme med konstruktiv tilbakemelding, så må det være at A og B blir til "mac1" og "G"/"Geohot" til neste intervju. Men keep up the good work, xry :)

xry

Jepp, men nå ville det være uinteressant for mengden med et nytt intervju tror jeg, men skal huske på det neste gang jeg bestemmer meg for å skrive noe :)

Har endel oppdateringer (som dere også kan se på Wikien).
De sliter fortsatt med NCK, bruteforce vil være nyttesløst, og firmwaren som går på nettverkslåsen er på 3 megabyte og vanskelig å forstå, så vi må nok bare smøre oss med tålmodighet.

En annen ting jeg glemte å legge til er at geohot er en av utviklerene i dette teamet, så all ære må gå til alle dem og ikke bare han :) Kan hende jeg får folk til å misforstå i artikkelen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai