Fornøyde iPhone-eiere

Glad iPhone-eier

I en spørreundersøkelse som er gjennomført av 200 iPhone-eiere i tidsrommet 6-10 juli, svarer 90 % av dem at de er ”ekstremt” eller ”meget godt” fornøyd med deres nyervervede telefon. Resultatet imponerer analytikerne som aldri har opplevd maken til kundetilfredshet.

Hele 85 % av de spurte svarte at det var ”ekstremt” eller ”meget” sannsynlig at de ville anbefale iPhone til andre. ”Jungeltelegrafen er kritisk viktig for suksessen til et nytt produkt,” uttalte Greg Joswiak, visepresident i Apple, fornøyd i en kommentar til undersøkelsen.

Men ikke alt er rosenrødt i spørreundersøkelsen: Av de 1000 mobiltelefonbrukerne som deltok, ble den høye prisen på iPhone angitt som den viktigste årsaken til at flere av dem ikke hadde anskaffet seg Apples telefon. De 200 iPhone-eierne kom også med noen kritiske bemerkninger. De så gjerne for seg bedre batterikapasitet, samt høyere Internetthastighet og mer internminne.

Men undersøkelsen er utvilsomt meget god lesning for Apple. For hele tre av ti iPhone-eiere var dette det første Appleproduktet de hadde kjøpt. Og for 40 % av iPhone-eierne var produktet deres første ”iPod”.

Også AT&T har grunn til å være fornøyd. For 51% av iPhone-eierne skiftet nemlig fra et annet telefoniselskap til AT&T for å kunne ta i bruk telefonen. I snitt betalte de 167 dollar for å bryte kontrakten de hadde inngått med andre telefoniselskap for å kunne ta i bruk Apples nye storselger.

Kilde: USA Today

Tags:

Alfred.Woodden

Imponerende!

Vil likevel vente noen år til en eventuell rev2 eller rev3. Vil nok skje mye med iPhone ved disse lanseringene.

PB 12" G4 (September 2005)
Fedora 7 - En herlig distro!!

Grape

Tar dette med en klype salt da fleste av de som har kjøpt den til nå er Apple-freaks ;)
De svarer selvfølgelig at de er ekstremt fornøyde uansett hva slags produkt de kjøper fra Apple :P

Tviler ikke på at den er bra, men er for tidlig til en sånn undersøkelse mener nå jeg...

NikolaiFjagesund

.. men for all del. Det er jo en grunn til at man blir apple freak ;-) Kult. Gleder meg til iPhone kommer til Norge!
"Livet er ikke et problem du skal løse, men et mysterium du skal oppleve."

VeXs bilde

VeX

Men undersøkelsen er utvilsomt meget god lesning for Apple. For hele tre av ti iPhone-eiere var dette det første Appleproduktet de hadde kjøpt. Og for 40 % av iPhone-eierne var produktet deres første ”iPod”.

dette viser vel at man ikke er apple freak fra før?

noilivaps bilde

noilivap

skummelt bilde 8o

fredarn

Haha, bedre batterikapasitet... Så klart man har lyst på det, men nå må vi huske at det ikke finnes noen annet smart-telefon som har like god batterikapasitet som iPhone, prøv å se på 2 fulle filmer og fortsatt ha mer batteri igjen på en annen telefon du! Kommer nok ikke gjennom en engang..

Lyot

Hehe, tror de fleste som tar i iPhone får en slags wow-følelse og glemmer alt som er negativt med den. Kanske Apple har funnet opp en ny Apple-lukt? Men, for all del, iPhone er jo nesten en revolusjon, i alle fall med tanke på materialkvalitet. Glass og aluminium!

Hmm, tror Sony Ericsson P1i blir ganske god på batteritid. SE oppgir i allefall taletid til 10 timer og standby til 440.

smacmac

"Tar dette med en klype salt da fleste av de som har kjøpt den til nå er Apple-freaks ;)"

Jeg var i New York sist uke og jeg fikk overhode ikke det bildet av situasjonen. Flertallet av de som jeg så hadde den så først og fremst ut som noen som bare ville ha den kuleste mobilen eller generelt teknologiske tingen de kunne finne. (Og de var det ganske lett og se. Behovet for å tilfeldig holde mobilen med forsiden tydleig synelig mens man "venter" på en telefon kan aldri ha vært større hos noen enn iPhone-eierene...

devo

"I en spørreundersøkelse som er gjennomført av 200 iPhone-eiere i tidsrommet 6-10 juli, ..."
Hvis ikke jeg tar helt feil heter det vel "gjennomført blandt" og ikke "gjennomført av", med mindre det faktisk er iPhone-eiere som har gjennomført undersøkelsen selv da ;)

Kan også være greit å få med at det faktisk er totalt 1000 deltakere i undersøkelsen, men ellers kudos for saken og kudos til Apple med iPhone :D Må skaffes!

Randy

Det kan jo også nevnes at i statistisk sammenheng er ikke 1000 personer allverden..

mikaelb

Det er vel slik at i statistikken kan det trekkes ut et representativt utvalg på mellom 900-1200 deltagere.

Og siden 3 av 10 deltakere ikke hadde noen apple-produkt fra før er de sannsynligvis ikke apple-freaks/fanboys. Men igjen, så kan de være det.

Det er nok noe med alt oppstyret rundt iPhone som gjør at det er så mange fornøyde, som artikkelen skriver.

kriff

"Hvis ikke jeg tar helt feil heter det vel "gjennomført blandt" og ikke "gjennomført av", med mindre det faktisk er iPhone-eiere som har gjennomført undersøkelsen selv da ;)"

Skal vi være nitpicky, finnes det ikke noe norsk ord som heter "blandt". Den D'en er i ferd med å snike seg inn i språket vårt i rekordfart, og jeg er ikke helt fornøyd med det ;-)

iMac 17" 1,83GHz Intel Core Duo
http://www.myspace.com/agnesmoorehead
?

Ingunns bilde

Ingunn

Hehe, det hadde jeg også tenkt til å påpeke. Men saken er den at d'en faktisk var i ordet en gang, men den tiden er passé :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai