Tilbakeviser kritikk av iPhone-batteri

Dersom iPhone-batteriet skal byttes, må dette som kjent gjøres av Apple. Dette faktum har blitt kritisert av enkelte, spesielt etter at det har gått rykte om at levetiden på batteriet kun vil være omlag ett år.

Gjennom Jason Snell fra Macworld tilbakeviser Apple kritikken. De hevder ryktet om kort levetid på iPhone-batteriet er basert på feilaktig informasjon. For ifølge ryktet klarer batteriet kun 300 til 400 oppladninger. Snell presiserer imidlertid at batteriet etter dette antall oppladninger ikke vil være ubrukelig. Tvert om, det mister kun omlag 20 prosent av kapasiteten. Dernest presiserer han at dette kun skjer dersom det er snakk om 400 ”fulle” oppladninger. Med det menes at batteriet tappes helt ut før det deretter lades fullt opp. Dersom man m.a.o. ikke tapper batteriet helt ut før det lades igjen, telles ikke dette som 1 av 400 oppladninger.

Apple selv anslår at batteriet vil miste 20 % av kapasiteten etter 13 måneders ”normal” bruk. «De fleste vil trolig ikke oppleve at batteriet på telefonen må byttes», spår markedssjef Greg Joswiak i Apple.

Kilde: Comon

Mr_MacBookPro17

Dette vil bare tiden vise. men uansett er det utrolig surt å måtte levere inn en telefon for å bytte batteri...
Og hva gjør du dersom du er på reise og ikke har tilgang til å lade telefonen der og da? STOR minus til apple der...

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

bambinis bilde

bambini

No big deal.

Skjønner ikke at folk er så kritiske til dette. Allerede nå er det slått fast at batteriet som er i telefonen er av en svært god type og at man kan bruke den veldig lenge før man behøver å lade.

Om man må lade (fullt) hver 5. dag så betyr det rundt regnet 5 år før man behøver å skifte batteri. Og d er det kanskje en annen trelefon som teller mer enn den gamle iPhonen ;)

seiling

hmm - og jeg som trodde batteriene hadde godt av å bli ladet helt ut og opp igjen i ny og ne ..

modin

Faktisk er det bra å klatlade moderne batterier (Lithium ion), så det er ikke nødvendig og lade de helt ut og helt inn snarer tvert i mot kan dette være uheldig for batteriet. Alikevel kan det være greit å gjøre det av og til, ikke på grunn av batteriet, men fordi elektronikken som styrer lading osv av Lithium ion batterier er avhenig av at batteriet lades helt tomt av og til for å kalibrere seg etter batteriets kapasitet.

Fridakv

Jeg har en Iphone selv og har vært fornøyd med den helt til nå: Den viser at batteriet er tomt, men den vil rett og slett ikke lade. Har prøvd veggladere og forskjellige pcer, men ingenting funker...
Noen som har samme problem? Mobilen lå ute i solen på en ferietur, og ble veldig varm, kan dette ha noe med saken å gjøre? Kan batteriet være helt ødelagt?
Svar mottas med stor takk!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai