iPhone låst opp, men bare delvis

Hackerene kommer stadig nærmere en metode som gjør det mulig å låse opp iPhone. Siden Apple slapp sin populære telefon har flere hundre hackere prøvd å bryte telefonens sperrer. I dag har de kommet et stort steg videre ved å gjøre det mulig å benytte andre AT&T/Cingular SIM-kort i telefonen.

Apple og AT&T har låst telefonen til å kun godta SIM-kort fra AT&Ts iPhone-abonnement. AT&T SIM-kort som tilhører andre abonnementstyper som f.eks. kontantkort, bedrift osv. har ikke fungert i iPhone. Disse SIM-kortene har blitt avvist på samme måte som SIM-kort fra andre mobiloperatører har blitt avvist.

Det var derfor en stor nyhet at hackere nå har greid å benytte andre AT&T SIM-kort. Dette betyr at amerikanske forbrukere nå kan benytte sin AT&T telefon uten å binde seg til AT&Ts iPhone-abonnement. Mange mener også at dette er et viktig steg på veien til fullstendig åpning av telefonen, noe som vil muliggjøre at telefonen kan brukes i Norge.

Les mer om dette hos Gizmodo

Steely_j

fatter ikke hva folk vil med iphone. den mangler sykt mye og er ganske ubruklig i forhold til prisen. Men jeg skjønner ikke hvorfor de en gang prøver å beskytte noe. hakkere klarer alltid å bryte det.
tror neste generasjon vil ha mer utstyr og funksjoner.

15" MacBook Pro
2,2 GHz Intel C2D
2 GB hukommelse
120 GB harddisk
8x to-lags SuperDrive-stasjon
NVIDIA GeForce 8600M GT-grafikkort med 128 MB SDRAM

Sparoey

Klart neste gen har bedre spec! Det sier jeg jo selv! Når du da kjøper neste gen skal jeg sitte å le av deg for neste gen der igjen er enda bedre?

--
"If by digging I could steal
The wind from the sails of the greedy men who ruled the world"

Safts bilde

Saft

Bra at det er framskritt..

Håper ikke det er lenge igjen til den er helt åpnet :D

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Iphone er så utrolig dyr i forhold til hva du får for pengene at det er latterlig...VELDIG latterlig. Apple slger ikke mange iPoder og nå iPhones fordi de er så sabla bra i utgangspunktet, men fordi de har klart å skape en "mote" iPhone blir som med iPod nemlig en fancy motesak som ikke nødvendighvis er bedre en knkurentenes saker... ja jeg vet hehe lit offtopic :P

PS! dog jeg må inrømme at Apple sine datamaskiner er helt konge :D

kriff

For å være helt ærlig håper jeg det går en stund før sikkerheten blir helt knekt. Har ikke råd til iPhone nå for tiden, men vet jeg kommer til å kjøpe med en gang uansett hvis den blir helt åpen :-P

iMac 17" 1,83GHz Intel Core Duo
http://www.myspace.com/agnesmoorehead
?

mreitans bilde

mreitan

Det er uansett ganske meningsløst for oss i norge å bruke en iPhone som ikke har norsk stavekontroll, siden skriving av tekst på iPhone er helt avhengig av ordboken for å kunne skrive raskt.

whildonen

Unnskyld, men hva er det egentlig iPhone mangler? Når man slenger ut en slik påstand bør man vel underbygge den noe?
Men ellers tror jeg nok at den mangler en del finesser og funksjoner som andre lignende produkter har, men det er jo egentlig ikke poenget med hverken iPod eller iPhone eller i det store og det hele Apples produktfilosofi. Det er ikke å lage greiene med de fleste funksjonene og de fleste knappene, men å velge ut det de anser som det vesentligste og å gjøre dette lekende lett å bruke.
Om de har lykkedes med dette når det gjelder iPhone, kan jeg naturligvis ikke uttale meg om da jeg ikke har hverken sett eller prøvd en, men i følge rapportene og kritikkene ser det nesten slik ut. Hva prisen angår finnes det da dyrerer mobiltelefoner så vidt jeg kan se, i alle fall på det europeiske markedet.
Men altså, for å gjenta - det dreier seg ikke om å skape produkter med de mest imponerende spesifikasjonene, med mest muskler og flest tingelitangel men å få saker og ting til å fungere enkelt og lett.
Når det gjelder iPod tror jeg nok man kan si de klarte det, selv om den ikke har radio og ikke serverer drinker og danser en liten dans:)

DrBlake

Det er jævlig morsomt å lese alle de duste skeptikerne sine komentarer, for alle mener at telefonen "mangler" noe i forhold til hva som eksisterer på markedet.. Okey, er det sånn det skal være så kan vel jeg si at alle andre telefoner mangler OSX, Cowerflow, Multitouch, Proximity sensor, Foto album, (som banker absoulut ALT av hva som eksisterer på andre telefoner) osv....for og ikke nevne et UI som pisser på alt annet og i tilegg er mer brukervenlig enn det meste.

Og prisen..min Sony Ericsson P910i kosta noe sånt som 8000-9000kr da jeg kjøpte den så 4000 er ikke så ille i forhold. Og hvem bestemmer hva som er meningsløst for meg eller ikke? I hvertfall ikke "mreitan" eller "Steely_j"... og ikke jug, jeg vet at dere innerst inne er sinsykt keene på å prøve en :-D

Og når neste gen. iPhone kommer..ja da kjøper vi den og. Det er jo ingen som har telefonen sin mer enn 1-2 år nå om dagen..

quadra800s bilde

quadra800

Så det er ingen som har telefonen mer enn 1-2 to år?!

Jeg går snart inn i mitt tredje år med den elendige K750en min.

HenrikSolberg

Jeg går nå inn i mitt femte år med Motorala T720i! :p

Siggii

Jeg har en Nokia 5210. Det er den aller første i den "støtsikre" serien. Uten fargeskjerm, wap og alt det unødvendige greiene. Eneste jeg savner på den er ett bedre batteri :D

Edit: Den har WAP :P

Thonhaugen

DrBlake: Latterlig sammenligning!

bambinis bilde

bambini

For mange unge vil sikkert iPhone virke dyr, men realiteten er det motsatte. Sett i forhold til mobiler du kan sammenligne den med så er den ikke priset for høyt. Innenfor bedriftsmarkedet er det sinnsykt etterspørsel etter en brukervennlig "blackberry", og nå er den her.

Mangler funsjoner?? Ærlig talt, det finnes da ikke den telefon som har så mange fuksjoner man faktisk kommer til å bruke.........

Odd2005

As a side note, we'd like to clarify that we are not even close on giving up the full unlocking, as reported on some websites. We're still up and running, but we won't comment on a possible time line. If the unlocking is possible we'll eventually find it, so stay tuned

DrBlake

Thonhaugen: Latterlig sammenligning?? Ja, det er det jeg mener! Det blir for dumt og sammenligne telefonen med f.eks Nokia sin N95 eller hva det nå er folk sammenligner den med.. De prøver jo tross alt å "reinvent" the phone..ikke uninvente den..

erlendlh

Er inne i mitt 6. år med Nokia 6310i. Den har alt jeg trenger, inkludert wap. Har aldri problemer på andre kontintenter, og den kommuniserer strålende med iBooken min via bluetooth. Batteriet varer i over to uker når jeg unngår for mange og lange samtaler. Ingen planer om å bytte.

(Måtte bare si det. Er møkk lei av alle som alltid skal ha det nyeste og beste, og påstander som at mobiler uansett bare varer et år eller to.)

kissto

For dere som syter over at iphone er for dyr kan dere sjekke f.eks. Elkjøp sin pris på nokia n73. En helt topp telefon. Iallfall poenget mitt er: se hvor mange som har n73... Den koster 4000. Jeg har n73 men ville mye heller hatt en iphone. Så slutt å syte om at den er så dyr iallfall. Den er råbillig hvis du ser på specs.! Løp å kjøp..eller fly å kjøp!:p venter til den kommer til norge for min del. Satser på at det ikke blir altfor lenge til...

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Å poste noe om piratkopiering osv er FYFY her på mac1.no... men å ha egene poster med hacking av iphone og hvrdan dette digges i full skala synes jeg er lit rart.... å hacke en iphone er vel like mye "pirat" aktivitet som det å hacke software?

kosti

Selvfølgelig er det like ulovlig. Dobbeltmoralen lenge leve ! Naive Norge i et nøtteskall.

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Betyr vel at de som driver mac1.no er ukonsekvente og delvis useriøse da?... jeg ble nemlig moderert her om dagen fordi jeg linket til en side der du kunne finne serialz... så går administrasjonen av mac1.no og legger ute egene poster som handler om å ulovlig hacke iphone og på en måte oppfordre til det.... vil vel synes det er useriøst av mac1.no...og håper en av dem leser denne kommentaren og svarer meg :) hvis de er modige nok da hehe.

kosti

Noen burde tipse Apple om dette :)

DrBlake

Det er da ikke ulovelig og hacke/cracke en iPhone... når et produkt er kjøpt kan du da gjøre som du vil med det. Det være seg hacke den, ødlegge den, selge den whatever.. Det er en forskjell i å stjele software og hacke hardware du selv eier..

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Vet ikke om Apple er enig i det, Eller AT&T for den saks skyld..... Når du kjøper en iPhone så betaler du for en telefon som er låst til AT&T og det er ikke sikkert det er "lovlig" å åpne den for å bruke den mot andre opratører, for da bryter du en avtale du har gjort med Apple og AT&T når du kjøpte varen.

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Noe avtale har du vel strengt tatt ikke gjort. Når man handler en iPhone skriver man ikke under på en avtale i butikken og er derfor ikke pliktig til å forholde seg til AT&T på samme måte som vi må når vi kjøper subsidierte telefoner i Norge.

--
Kanskje vi skulle hatt en emo-dag også? De er litt i samme bås som gothere og satanister, bare at de er "dypere" og ikke sinte, bare skuffa. -Nils

frodehs

Kjøper du telefonen med binding til AT og T, som vell er eneste muligheten, må du betale 2 år med abonemangsavgift til dem uansett.. de gir vell f om du låser opp (hackker) mobilen tenker jeg:=)

Oftopic: Nokia 8310 min er snart inne i sitt 6 år:) Knall telefon!

DrBlake

Det er jo det som er så fint, at du kjøper telefonen uten og inngå noen avtale. Avtalen med AT&T gjør du først når du skal aktivere den i iTunes. Så hvis du hacker den istedet får alldri AT&T sett noe av pengene dine. Ergo: AT&T er nok de som "taper" mest penger på en eventuell unlocking av telefonen. Men så er spørsmålet da, hvor mange er det egentlig som hacker telefonen sin eller som vet at det i det heletatt går ann? Ikke så fryktelig mange (i forhold til antall brukere), det er nok ikke alle som er så nørdete som oss ;-)

-Blake

stormx

Jeg, i likhet med en del andre her, forstår meg ikke på de som mener iPhone er dyr. Hva slags argumentasjon legges det til grunn for det?

Første gang jeg fikk høre prisen på iPhone fikk jeg nesten bakoversveis - fordi jeg trodde den ville bli dyr, men den ble billig. Etter å ha slitt med Windows-mobiler siden 2003, hvor hver eneste har hatt en nypris på godt over 6000 kr og vært elendige på kvalitet, ser jeg endelig frem til å kunne gi Apple 4000 velfortjente kroner for en kombinert iPod med ordentlig skjerm og en telefon med mer. Det skal bli en sann glede å endelig få en enhet som fullkomment kan vise meg video, spille musikk for ørene mine, ringe, sende epost og surfe på nett!
..Og om ikke iPhone kommer til Norge, og cracken aldri blir noe av - da skal jeg sannelig flytte til nærmeste land hvor jeg kan bruke en!

strangels bilde

strangel

Det blir for dumt å si at om masse folk har en ting så er den tingen bra.
ALLE som har windows har jo MSN også, og noen går jo rundt og tror i sin villfarelse at MSN er så bra fordi ALLE har den.
Well...for det første er MSN en trasig IM-klient. Jeg hater utseendet på den; skikkelig fjortiss. Akkurat det er en HELT subjektiv uttalelse.
Men for å være saklig så kan man jo søke etter MSN PROBLEMS i Google så ser dere hva jeg mener. Bruk Skype istedet. Funker bedre.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai