Guide: Aktiver SSH på iPhone

Med denne guiden skal du kunne aktivere SSH på iPhone. Med SSH kan du få tilgang til hele filsystemet på iPhone og endre rettigheter på filer. SSH er nødvendig hvis du skal legge inn tredjepartsprogrammer på iPhone.

Du trenger:
- iPhone
- Mac
- Nødvendige SSH filer.
- iFuntastic eller iActivator

Bruk enten iFuntastic eller iActivator for å sette iPhone i jaiilbreak-modus slik at du får tilgang til systemfilene.

Last ned de nødvendige SSH filene og unzipp dem på skrivebordet. Du får en mappe på skrivebordet som heter "iPhone SSH Install for Mac" for å gjøre det så enkelt som mulig, endre mappenavnet til "iphone-ssh". Åpne Terminal (du finner det i Verktøy-mappen under Programmer) skriv cd desktop/iphone-ssh i Terminal-vinduet og trykk på ENTER. Etter dette, skriv inn ./iPhoneMacSSHInstall.sh i Terminal-vinduet og trykk på ENTER.
Deretter er du nødt til å følge instruksjonene du får i Terminal-vinduet (altså; slå av iPhone og på igjen, trykk på ENTER, slå av iPhone og på igjen)

Ferdig!
For å logge inn med SSH skriver du ssh -l root [IPHONE IP ADRESSE] (i mitt tilfelle, ssh -l root 10.0.1.198)
(For å finne IP Adressen til din iPhone går du til Settings > Wi-Fi og trykker på den blå pilen ved siden av nettverket du er koblet til.)

Passordet er "dottie".

Nå som iPhone er i jailbreak-modus kan du ikke lenger synkronisere iPhone. Bruk enten iFuntastic eller iActivator for å sette iPhone i jail-modus igjen. Etter dette kan du synkronisere helt uten problemer, men da har du heller ikke tilgang til systemfilene lenger.

trondrms bilde

trondrm

Jeg har også installert SSH på min, jeg fikk ikke det scriptet til å virke noe særlig, så jeg tok den lange manuelle vegen istedet.

Men, min iPhone er i jailbreak nå, og jeg synker fint med iTunes... Skulle ikke det ha gått? Hmm...

RAM wasn't built in a day

iTouchs bilde

iTouch

Den skal ikke synce i iTunes så vidt jeg vet, men iTunes åpnes og jeg får iallefall beskjed om en iPhone som har vært synkronisert med denne maskinen før, så han vil gjenopprette den.. Bare å lukke iTunes det.

trondrms bilde

trondrm

Min synker helt fint den i jailbreak. Synker både kalender og musikk helt fint. Ingen feilmeldinger.

Men for sikkerhetsskyld har jeg nå kjørt "return to jail" på den inntil jeg vet at dette ikke gjøre noen skade.

RAM wasn't built in a day

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Hvis den synker helt fint i jailbreak er det fordi du ikke er i jailbreak.
Dette er desverre ikke mulig!

For å finne ut om du er i jailbreak eller ikke, bruker du iPHUC eller iPhoneInterface til å se hvilke filer og mapper du har tilgang til.
Hvis du har tilgang til mappen Applications er du i jailbreak.
Hvis du IKKE har tilgang til mappen Applications er du IKKE i jailbreak.

DrBlake

Når jeg prøver å logge inn med SSH så bare timer den ut...hvordan skal terminal se ut hvis det funker egentlig? Spiller det noen rolle hvilken software versjon jeg har på iPhonen?

-Blake

livvievold

Har fått til alt så langt (tror jeg iallefall) men på step 1 i iActivator får jeg beskjed om å "select where you unzipped the firmware files". Hvilke firmware files? Klokka er snart seks på morran og jeg har århundrets adrenalinkick, så kan hende jeg bare er dum nå?

paulo

Jeg har allerede tatt bort blokkeringen, men har ikke æøå. Må jeg fortsatt installere SSH for å installere æøå? Og for å eventuelt aktivere SSH på iPhone må man ha Mac eller fungerer det med vanlig PC?

Sirbulls bilde

Sirbull

Linken hvor man kan laste ned de nødvendige SSH-filene er død... Noen som har en annen link? Finner den ikke på nett heller... :S

aasbakks bilde

aasbakk

Hvor er de nødvendige SSH-filene?
Noen som har link?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai