Apple lanserer iLife og iWork '08

Apple introduserte i dag iLife og iWork ’08, to store oppdateringer av Apples prisbelønte pakker med programmer for det digitale liv. iLife ’08 inneholder en helt ny versjon av iPhoto, en totalt oppgradert versjon av iMovie og mye annet nytt. iWork '08 inneholder nå det nye regnearkprogrammet Numbers, og en rekke nye funksjoner og forbedringer i Keynote og Pages.

iLife 08
iPhoto ’08 organiserer automatisk fotobibliotekene i ”Events”, som gjør det langt enklere for brukere å håndtere det økende antallet digitale bilder. iMovie ’08 introduserer en helt ny og enkelt måte å lage film på, og samtidig dele dem online. Både iPhoto og iMovie er sømløst integrert med det nye .Mac Web Gallery, Apples nye tjeneste for .Mac-medlemmer for raskt å lage og publisere websider for bilder og film. iLife ’08 inneholder også iWeb ’08, med live web widgets, som Google Maps, som gjør at brukere kan produsere enda mer dynamiske websider. iLife ’08 inkluderer også GarageBand ’08 som med den nye Magic GarageBand-funksjonen gjør det lett og gøy for både musikere og ikke-musikere å lage musikk.

– Apple har tatt iLife ’08 til et nytt nivå. Det er flere år foran noe annet som er tilgjengelig for PC. Vi mener at iLife ’08 gir Mac-brukere enda større grunn til å like sin Mac, og PC-brukere enda mer grunn til å bytte, sier Apples CEO Steve Jobs.
iPhoto 08
iPhoto ’08 samler automatisk alle bilder i Hendelser. En Hendelse inneholder én dags fotografering, og representeres med et ikon fra ett av bildene. Brukeren kan flytte musepilen over en Hendelse for umiddelbart å få en oversikt over alle bildene som er samlet der. Brukere kan dele en Hendelse i flere nye Hendelser, som bilder tatt på bursdagsselskap om morgen og et bryllup om kvelden. Eller en an slå sammen flere Hendelser, som for eksempel bilder fra en ukes skiferie. Brukeren kan dessuten gjemme bilder som man ikke ønsker å se hver dag, men likevel ikke vil kaste. Et samlet søkeverktøy gir brukeren mulighet for umiddelbart å finne bilder på tvers av Hendelser, vurdering, dato eller stikkord. Brukeren kan skrive ut bilder på en hjemmeskriver med nye fototemaer designet av Apple. Man kan også bestille minnebøker med elegant folieprint på omslag eller hardcover, nye spiralinnbunnete bokløsninger som kan slåes helt opp for lettere å kunne sees i, eller bestille nye og stør re kalendere for veggoppheng.
iMovie 08
Med iMovie ’08 har Apples videoredigeringsverktøy blitt bygget helt på nytt, for å la brukere gjenoppdage og nyte deres videoarkiv, klippe film på minutter istedenfor timer, og smertefritt dele filmene med familie, venner eller hele verden. iMovie ’08 kan importere film fra alle de siste AVCHD, HDV og DV-kameraer, så vel som digitalkameraer, og vise en brukers komplette videoarkiv, enten det ligger på interne eller eksterne disker. Brukere kan enkelt forhåndsvise filmene ved å bevege musepilen over klippet og skumme gjennom forlengs og baklengs, i alle hastigheter. Brukeren kan markere et videoklipp like enkelt som man markerer tekst, lage en film ved dra det valgte klippet over i et prosjekt, og så lett legge til musikk fra iTunes, voiceover og elegante overganger og filmatiske tekster. iMovie’ 08 gjør det svært enkelt å nye filmene dine på iPod, iPhone, Apple TV eller dele med hele verden via YouTube.

For .Mac-medlemmer har Apple også introdusert .Mac Web Gallery. Tjenesten er fullt integrert i iPhoto ’08 og iMovie ’08 og gir brukeren mulighet for å dele sine bilder og filmer på web med kun et par klikk. .Mac Web Gallery lager automatisk en webside som kan inneholde fotogallerier og filmer som kan sees på enhver moderne datamaskin eller iPhone. Bildene kan lastes ned for å printes i størrelser opp til 40x50 cm, og filmer kan sees i bedre enn DVD-kvalitet.

iWeb ’08 tilbyr nye muligheter for å lage med interaktive webløsninger ved å inkludere live web widgets, slik som Google Maps, reklamebanner med Google AdSense og bilder og filmer fra .Mac Web Galleries. Brukeren kan også legge til video fra Internett, nyhetsoverskrifter, vær og mer fra alle websider som støtter HTML-snutter. En ny ”Mitt album”-sidemal lar brukeren enkelt organisere ulike fotoalbum og filmer fra én og samme side. Den nye iWeb ’08 har en rekke med fine nye temaer designet av Apple, som brukeren selv kan endre når som helst for å eksperimentere med ulike webdesign, selv etter at sidene er publisert. Med .Mac-medlemsskap kan brukere nå også ha iWeb-sider med personlig domene.

GarageBand ’08 introduserer Magic GarageBand-funksjonen som gjør det lett og gøy for både musikere og ikke-musikere å lage musikk. Brukeren kan velge blant ni musikkgenre og samarbeide interaktivt med en samling ”spillere” på en virtuell scene, ved å velge et instrument og et musikkstykke for hver deltaker, for å skape tusenvis av mulige låtkombinasjoner. Brukere kan spille med et virtuelt programvareinstrument eller ta opp stemmen sin for å synge med musikken sin. Den nye versjonen av GarageBand inkluderer også kraftige nye verktøy for mer avanserte musikere, som multi-take-opptak for å kapre den beste innspillingen, muligheter for å klippe, kopiere og lime inn intro, vers og refreng, samt støtte for 24-bit audio.

iWork 08
I tillegg til oppdateringen av iLife, lanserte Apple iWork '08. Det store nye i iWork er programmet Numbers - et nyskapende regnearkprogram som lar deg organisere informasjon på en rekke forskjellige måter. Du kan gjøre alt fra å sette opp et budsjett for familien og skrive rapporter om kjemiforsøk til å lage avanserte, økonomiske dokumenter. Du kan endre størrelsen på og sortere tabeller uten at det påvirker annen data. Lag elegante diagrammer med ett klikk. Skaler regneark for utskrift ved hjelp av en interaktiv skyveknapp.

Numbers 08
Numbers er laget i ekte Apple-stil, akkurat som de to andre programmene i iWork, Keynote og Pages. Akkurat som Pages og Keynote, kan Numbers også importere og eksportere fra og til Microsoft sine tilsvarende programmer.

Nytt i Keynote 8, er blant annet flere Apple-designede temaer, nye overganger og effekter, nye animasjonsmuligheter, Smart Builds med slippsoner, kraftige grafikkverktøy, inkludert Instant Alpha, innebygget opptaksfunksjon for kommentarspor, og mulgiheten til å eksportere til YouTube, iPhone og iPod.

Pages 8 tilbyr nå to forskjellige arbeidsmoduser - en spesielt tilpasset skriving, en annen spesielt tilpasset arbeid med layout. Ellers er det blant annet lagt til en ny kontekstuell formatmenyrekke som endres av seg selv etter hva slags innhold man jobber med (f.eks. tekst eller bilder). Det er lagt til funksjonalitet for å enkelt kunne spore endringer i dokumenter og de samme grafikkverktøyene som finnes i KeynoteI tillegg er det kommet en rekke nye Apple-designede temaer.

Les mer og se demo/undervisiings-videoer på Apples nettsider for iWork.

Pris og tilgjengelighet
iLife og iWork ’08 er hver for seg tilgjengelig i dag for anslått utsalgspris kr 649 inkl. mva. fra Apple Store (www.apple.no) eller autoriserte Apple-forhandlere. iLife ’08 vil være inkludert i alle nye Mac-er som selges fra i dag. .Mac er tilgjengelig som et ettårig medlemskap til én bruker for kr 849 inkl. mva. eller som familiepakke med én hovedbruker og fire underkontoer for kr 1.499 inkl. mva.

Oddgeirf

Det blir vel integrert i leopard så eg gidder ikkje å kjøpe det no. Men det ser ut som det er en del forbedringer og nye ting.

Solum

Nei, iLife er ikke integrert i systemet. Det er derimot inkludert i programvaren som følger med maskinene, som systemet jo også er. Men kjøper du Leopard løst er jeg nesten helt sikker på at iLife ikke følger med.

GummiTZ

Yess! GarageBand har fått funksjoner som jeg har savnet SINNSYKT hardt!

- Automering av alle parametere, også på AU-plugins (ikke bare volum og pan)
- Mulighet for å enkelt holde styr på flere takes i samme track

I tillegg er det genialt å markere inn refreng, vers osv. i headingen, så blir det latterlig mye enklere å holde oversikt over hvor man er i låten når man redigerer. Tror nok at min Logic Express må vente enda lenger ut i prosessen før den får leke videre på materialet mitt nå ja...

ccjensen

for de som vil se en demo av et web gallery:
emily parker

Må si at jeg er ganske imponert. Desverre er jeg omtrent den eneste jeg kjenner som bruker mac, tror nok fordelene virkelig hadde dukket opp om hele vennekretsen var mac'ere

Frenger

Hmm, så det er ikke gratis oppdatering av iLife når man kjøper nye Leopard? Har en relativt ny macbookpro med iLife osv, men jeg må kjøpe dette separat?

pins bilde

pin

Apple har nå lagt ut en 30-dagers versjon av iWork 08 for nedlasting !

http://www.apple.com/iwork/trial/

ccjensen

og der dukket det opp en "alternativ" metode for å skaffe seg iWork 08. Utolig hvor fort disse pirat-gruppene jobber :)

Vil bare legge til at jeg på ingen måten oppfordrer folk til å piratkopiere

dr. Zzz

Finnes det norsk versjon av iWork?

gomle69s bilde

gomle69

iLife 08 kombinert med utvidet .Mac blir gull. Den helt nye versjonen av iMovie imponerer stort etter å ha sett videoen fra presentasjonen. Og så har de endelig laget et regneark til iWork. Og ccjensen: Disse pakkene koster 649,- pr. stk. Hvis folk har råd til en Mac, så har de råd til disse pakkene :).

jakobls

iWork er nå bestilt!:)

HenHau

Kan jeg få iLife 08 om jeg for en uke siden bestilte maskinen min? Får maskinen den 20. august.

MacPetrus

kremt... der var jaggu meg ilife'08 tilgjengelikg i sverige og...

foffster

iMove ser helt fantastisk rått ut!!!!
Skal i hus så fort det lar seg gjøre, ingen tvil om det.

www.rebolt.no

exenpipp

Det er helt utrolig, det er gått to dager, og iWork 08 er på en eller annen piratside (vet ikke om jeg har lov til å si hvilken...)! Og gud som jeg har VENTET på en bra iMovie! iLife 08 skal kjøpes straks!

Og forresten, skal noen av dere pirat laste iLife eller iWork ned?

G5

Sånn da er iLife 08 bestilt.

Verdens beste programpakker, skal kjøpes!

( mac1.no/node/2670 )

moonwalk86

Tror det er like greit å vente med å kjøpe iLife08 til leopard kommer..tross alt bare 2 mnd igjen=)
Men ser umåtelig kult ut:D
Men ser ut som om Office-pakken blir byttet ut med iWork, vist iWork klarer å åpne og lese officedokumenter, og ikke minst office klarer å åpne iWorkdokumenter.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai