.Mac med Web Gallery og 10GB lagringsplass

Samtidig som lanseringen av iMacen, iLife og iWork '08, lanserte Apple en oppgradering av .Mac. Høydepunktet i oppgraderingen er Web Gallery, som lar brukere enkelt dele bilder og video direkte fra iLife '08 med resten av verden, enten de surfer nettet på Mac eller i Windows. I tillegg har Apple oppgradert den standard tildelte lagringsplassen fra 1GB til 10GB - det skulle bare mangle.
.Mac
Du får 10GB lagringsplass med et enkeltmedlemskap og 20GB med familiepakken. I familiepakken får hovedbrukeren tildelt 10GB lagringsplass, mens de fire andre brukerene hver får 2.5GB til sammen for iDisk og e-post. For eksisterende brukere, er det mulig man må logge inn på mac.com for så å gå inn på Storage Settings. Gjør de endringene du vil, og trykk Save. Da skal den oppgraderte lagringsplassen bli synlig i Systemvalg -> .Mac.

Det er nå ellers mulig å legge til egne domener for nettsidene man publiserer til .Mac (krever iWeb 08). Les mer om hvordan det fungerer på .Mac-hjelpsidene.

Les mer og se demo-videoer på Apples .Mac-nettsider.

ZiPLe

Noen som har .Mac som kan si hvordan hastigheten er? Hadde .Mac før, og da var hastigheten til serveren tilnærmet ubrukelig (max 60-70 kbps).

Per-Kristian

Jeg får ca. 250KB/s i både opp og nedlastingshastighet (linjen min er på 10Mb) fra iDisken, men slik tror jeg det har vært lenge. Tror ikke min har blitt oppgradert enda. Viser at jeg bare har 50MB ledig.

Edit: Fikk mail om at endringene ville skje innen 14. august.

thomasbs bilde

thomasb

Per-Kristian: Jeg la til litt info i artikkelen, om hvordan kanskje få den oppgraderte lagringsplassen nå med en gang. Det fungerte i hvert fall for meg, slik jeg har beskrevet det i artikkelen.

Mvh. Thomas

bleu

fikk den med en gang :)

bohdi

I og med at det kun er 10GB lagring, vil dette vere altfor lite til at .mac kan brukast som backup til noko som helst for min del.

Men, for dei av Dykk som brukar .mac no - kva er nyttig og bra med løysinga? I tråd med mac bruk generelt har eg lyst å bruke .mac, då det virkar som eit genialt konsept, men før lagringskapasiteten vert betydeleg betre - er er voldsomt i stuss..

smacmac

Jeg vet ikke hva du jobber med, men for meg er det ikke noe poeng med så ekstremt regelmessig backup av min musikk, mine filmer ol. siden de er like fine å ha på en eksternhardisk som jeg kan kopiere til en gang i månden eller noe. Dokumenter og arbeid fra skole og sånt er mye viktigere å ha oppdaterte versjoner og da kunne .mac være mye mer greit.

Per-Kristian

thomasb: Takk skal du ha. Funket bra det :-)

bohdi

smacmac: Tenkte meir i fritids-samanheng, jobbmessig brukar eg diverre XP.

Har backup på ekstern disk eg og - men hadde vore kjekt å kunne trykke sync - og alt ordna seg enkelt og greit.

Men - sett vekk frå backup - kva er det som er "killer features" i .mac - og som er bra? Har lest på nettsidene, det er ikkje det - men tenkte på kva brukarar av .mac likar særs godt, og som kan få meg til å ramle utpå?

foffster

Det er backup av dokumenter og viktige bilder man jobber med o.l. som er nyttig. For meg spesielt er det svært nyttig ettersom jeg har Mac både på jobb og hjemme. Har spart meg mye tid altså.

www.rebolt.no

gomle69s bilde

gomle69

bohdi: Ved å øke kapasiteten på .Mac, og legge til ny funksjonalitet i iLife 08
så gjør Apple det enklere for hvermansen å lage bra innhold på sine websider. Det er ihvertfall intrykket jeg fikk etter å ha sett presentasjonen.

ofolde

Ser at den funksjonen nå er kommet. Er det noen av dere som kjenner til om man da også kan bruke e-post adressen som en gjeren har i samband med eget domene? Dvs. desom jeg eier domenet www.ofolde.no, kan ja da også i .mac ha e-post adresse ofolde@ofolde.no?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai