MacBook gjør det skarpt på forbruker.no

I en test forbruker.no har gjort av sju bærbare maskiner til studentbruk, får MacBooken karakteren 5. Dette er like godt som testvinneren, Compaq Presario V6502. Journalist Anders Hagen innleder testen med å fortelle at han har "vært forutinntatt og alltid synes at PC har vært det beste valget." Selv om møtet med MacBooken ikke har gjort ham Apple-frelst, må han likevel konkludere med at dette er en topp maskin.

Lav vekt og god byggekvalitet trekker opp, mens liten skjerm og litt høy pris er de eneste reelle negative trekkene Hagen finner ved MacBooken. Etter å ha bemerka at det egentlig går helt greit med bare en museknapp, klaga litt over en skarp kant og lovprist batterilevetid og programpakke, ender hagen på følgende konklusjon:

- Jeg er begeistret, men ikke så mye at jeg melder meg inn i de Mac-frelstes kult. Men jeg mistenker at frelsen ikke er langt unna hvis du velger MacBooken – og det kan alle studenter trygt gjøre.

Les hele testen her hos Forbruker.no

Gaijin

Hva er de andre bygget av da? Papp?

Selv iBook G3n min fra 2002 er av bedre kvalitet enn Macbook.

MacBook Pro C2D,iMac C2D, iBook G4 1.33, iMac G3 DV 600 CD-RW

jornki

Billige bærbare Pc'er er laget av "slapp" plast som gir etter i alle retninger. Men, har ikke MacBook så kan ikke uttale meg om den

thomasbs bilde

thomasb

Gaijin, hva slags erfaring bygger du det utsagnet på?

Jeg har i jobbsammenheng og ellers tatt i og sett på ganske mange MacBooker (hvite og sorte) og iBooker (G3 og G4), og min erfaring er at byggekvaliteten oppleves omtrent lik. Jeg synes faktisk MacBook føles mer solid enn iBook G3 og G4.

Gaijin

Har hatt 2 MacBooker og har 2 iBook'er nå. DET er erfaringen jeg bygger utsagnet mitt på.

MacBook Pro C2D,iMac C2D, iBook G4 1.33, iMac G3 DV 600 CD-RW

Morten Westby

Kan ikke samenlignes med nye MB kvalitetsmessig. De nye maskinene er m y e bedre!

Morten

jpsalvesen

Teit av Apple å ikke kutte prisen en tusing eller to. Da hadde de solgt i bøtter og spann, og vunnet denne testen.

ameneon

vet ikke om apple bryr seg så mye om testene til frobruker.no.
de er uansett den datamaskin-produsenten som har størst vekst i salgstall i verden.
hadde dell, HP og Acer forsøkt å bygge maskinene sine så kompakte og samtidig velutstyrte som Apple, så hadde de nok måttet øke prisen med mer enn et par tusinger.

Macbook er en rimelig maskin i mine øyne. Trekket for bare to USB-porter var på kanten og kommentaren om at apple er gniene på tommene bak mål. Tar man all programvaren også med i prisen så er plutselig maskina mye, mye billigere enn en hvilken som helst PC. Og glemte jeg å nevne at verdens beste operativsystem er med i prisen?

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide

kolbys bilde

kolby

MacBookene selger allerede i bøtter og spann.
Apple har mer som mål å lage bra forbrukerprodukter som folk har råd til, ikke å lage den aller billigste maskinen på bekostning av enkelte sentrale ting som gjør en maskin god.

eirikaav

Det lukter utestengelse i lange baner av tgi5. Medlem i tre minutter og så den kommentaren.

Gleder meg forøvrig at macbook gjør det sterkt. Velldig bra.

eirikaav

Saken er at du ikke kommer med noe konstruktivt. Ikke at jeg skal leke moderator, men såvidt jeg vet blir brukere som kun blir laga for å spamme siden borte ganske kjapt.

ameneon

haha. som om vi gidder bruke ressurser på en forvirret fanboy som endelig har fått win(lose) maskina si på nett... :)
La han herje. Snart blir han lei og sovner, så våkner han skrikende og vil ha mat.. etter mat begynner han å skrike litt. da er det bare å få han til å rape. :)

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide

jpsalvesen

Det er ikke mange som bruker noe ærlig mere enn iPhoto av iLife. Og Windows Photo-tingen i Vista gjør jobben sånn ca greit. iMovie er også aktuell, selv om det ikke er så mange som flyr rundt og veiver med videokameraet særlig ofte.

Så hvorfor skal folk flest bruke 2000 kroner ekstra for å få noe de ikke trenger? De vil jo bare ha en maskin til tekstbehandling og surfing og chatting. Mac'en er knall til det, men er den best kjøp?

ameneon

tror du bomma nå... så du mener apple skal gi bort ting gratis bare fordi du stjeler det likevel?

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide

ameneon

hvis folk bare ville ha en maskin de kunne chatte, skrive og surfe nettet på hadde vel pentium III eller G3 maskiner godt som varmt hvetebrød. Den løsningen apple tilbyr er nettopp det folk ser etter. Alle Pc-brukere jeg kjenner har brukt tid å krefter på å finne programmer for å redigere og organisere feriebildene i, og de bruker timevis på å holde mappestrukturen i mp3 samlinga i orden... bortkasta tid.

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide

emre5s bilde

emre5

Godt gjort å først hylle den nette størrelsen til MacBook'en, for så å kritisere Apple for å være gniere på skjermstørrelse... Hva skulle de fylt 5 cm ekstra i bredden med? Luft?

Peterandrej

Altså, etter min erfaring holder byggekvaliteten, iallefall den "følte" byggekvaliteten, mye høyere standard på Macbook enn på standard pc'er i samme prisklasse.

PC'er virker ofte veldig "billige". Særlig touchpaden bruker å ha kvalitet langt under det som kan aksepteres.

Likevel, det betyr ikke at det er alltid er så lurt å kjøpe en macbook til 10,000 bols hvis du bare skal skrive noen oppgaver og sjekke profilen din på facebook. Trenger du bare å komme deg til og fra butikken kan du like godt kjøpe Hyundai framfor Mercedes-Benz.

Tipper de fleste studenter overlever godt med en pc til 5000 fra elkjøp.

Ogga

Stillheten.

jonkanon

Batteritid, uvurderlig i skolehverdagen.

formfaktoren.

jeg skal ha meg en straks, venter på leopard...

iBjorns bilde

iBjorn

Når man sammenligner priser unnlater veldig mange å se på prosessorkraft. Det er fryktelig mye Celeron 1,noe Ghz i segmentet rundt 4000 balubas. Man får stort sett hva man betaler for.

Til syvende og sist koker det hele jo ned til at for å kunne bruke verdens suverent beste OS du kjøpe en maskin fra Apple. tgi5 kan si hva han vil så ofte han vil, det blir ikke mere sant for det. Jeg har forresten til gode å møte en Mac-kritiker som har noe som helst peiling på Mac. Det ligger liksom der, i avdelingen "Mækk suger drøyt, ass!", "Jeg har hørt at Mækk er no' skikkelig dritt!" osv. Så spør jeg om nøyaktig hva som de er så kritiske til, og da handler det som regel om at "jæ' ha' hørt atteru kann'ke bruke Messenschjer på Mækk å fyfaendetersåforbannaredårligass!" (noe du jo kan) og lignende. Det er da man forstår at en Mac i hendene på sånne folk i sannhet ville være perler for svin. Så får de heller kalle meg arrogant. Det kan jeg leve med.

btorbo

Change is good - you go first.

Gaijin

Jeg hadde en gange en kollega som prata dritt om Mac hele tiden. Han presterte i samme samtalen å si at han hadde "aldri tatt i en mac, og det skuelle han faen meg aldri gjøre heller", for så å si han hadde "jobba så mye med mac at dette visste han mye bedre ennn alle andre". Sånne mennesker er morsomme.
Lurer på om de innser hvor tullete de høres ut, eller om hjernen stort sett har kortsluttet helt generelt.

Denne karen fikk i oppgave å forhandle frem PC avtale for oss på Flytoget. Dermed sitter masse folk med Acer PC'er som kostet 24.000 fordi den var Ferrari rød, som ikke virker skikkelig. Har aldri opplev så mange feil med PC'er jeg. Og han kollegaen har jo sluttet, så alle andre må orden opp.

MacBook Pro C2D,iMac C2D, iBook G4 1.33, iMac G3 DV 600 CD-RW

ameneon

hehe. kjenner godt igjen det du beskriver der ja... :)

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide

Peterandrej

Sant at de fleste som hater Mac aldri har brukt en over en viss tid. Men, vi som kritiserer pcer vet som oftest hva vi prater om - hovedsaklig fordi vi har hatt pc selv over lengre tid før vi gikk over til mac.

Jeg vet iallefall at jeg aldri kommer til å bytte tilbake når jeg ser hvor mye *mannskjit" som finnes på markedet for pcer. Jeg har aldri sett en pc som bare "funker" uten at man må manuelt stille inn virtuelt minne, kjøre anti-spam/virus/adware/osv hver jævla dag, oppdatere hele skiten hver uke, osv osv.

Det er det som er så morsomt med sånne mac-debatter kontra pc-debatter. Mac debatter handler som oftest om hvordan man bruker det og det programmet, eksempelvis hvordan man bruker den eller den funksjonen i Photoshop, mens Pc-debatter stort sett handler om hvordan man får maskinen til å fungere skikkelig.

Les noen debatter på ITavisen, så ser dere hva jeg mener.

SindreMs bilde

SindreM

Når ble det negativt? De andre pc'ene om ble testa var jo 15,4 tommere.. selvfølgelig har da MacBook'en med 13" skjerm "liten" skjerm i forhold til de andre..

hubba

Den historien rundt Gaijin sine mac'er har vi vel hørt noen ganger før. Liker du i det hele tatt mac??

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai