iPhone-sperren er knekt

To måneder etter Apple lanserte iPhone, har endelig dagen mange iPhone-fans utenfor USA har ventet på kommet. To forskjellige grupperinger hevder de nå har greid å knekke iPhonens SIM-kortsperrer. Et selskap med navn Uniquephones har produsert en software-hack som låser opp iPhone og muliggjør bruk av andre SIM-kort og vil begynne å selge denne i løpet av kort tid. Den amerikanske nettsiden Engadget har vært i kontakt med en annen gruppering, iPhoneSimFree.com, som også hevder de har knekt iPhone -sperren. Engadget har bekreftet at hacken eksisterer og fungerer.

Uniquephones har hatt seks mann til å jobbe fulltid med å knekke sperren i iPhonen siden lansering og tilslutt var det en av deres russiske medhjelpere som greide å knekke den siste sperren. De har måtte arbeide seg gjennom en rekke forskjellige sperrer og det har vært svært vanskelig å låse opp telefonen. I motsetning til mange av de andre hackerene som har prøvd å knekke iPhone-sperren, så ønsker Uniquephones å ta seg betalt for denne opplåsningen.

Til Macworld sier Uniquephones at de forstiller seg en pris på 25$ til 50$ for programvaren og at programvaren vil bli tilgjengelig i løpet av kort tid på deres nettsted iPhoneunlocking.com/.

iPhoneSimFree.com sier på sin nettside at de vil legge sin hack ut for salg i løpet av en ukes tid.

kris33

Hehe. Du surrer litt nå admin :)

Uniquephones og iPhoneSimFree er to helt forskjellige selskaper som begge har klart å unlocke iPhone. De har ingenting å gjøre med hverandre utover det.

Mer info her:
http://www.pcworld.com/article/id,136371/article.html

normicks bilde

normick

at et seriøst forum oppfordrer folk til å bruke hacking og lugubre metoder for å prøve en telefon som ikke engang kan brukes i norge.

Mr Mac

Dette handler om allmen interesse. Dette er ingen oppfordring, men en nyhet! Stor forskjell. Bare ring en hvilken som helst journalist, og han/hun vil bekrefte at så lenge det er av allmen interesse, så kan du gjøre hva du vil =)

KDNs bilde

KDN

Engadget har tatt en prat med en advokat i USA om dette (http://i1.no/04r2/). Kunne dere i Mac1 gjort det samme for å oppsummere om dette er lovlig i Norge?

pinch

ulovlig?.. så lenge telefonen er kjøpt og betalt, og man betaler for det abo. så kan vel man strengt tatt gjør hva pokker man vil med telefonen.

Er det noe som heter ulovlig "tilpassing" av for eks. pc hvis man bytter ut det orginale 3d kortet for å spille spill maskinen ikke var tiltenkt til også??

Bare fordi at Apple ikke ønsker det og gjør det vanskelig, betyr ikke at det føres ned i lov.

Gaijin

plutselig. Hele poenget med denne hacken er vel at man slipper å betale for AT&T abonnementet?

Betyr dette forresten at hvis jeg klarer å hacke Mac OS X slik at jeg kan kjøre det på en Compaq PC, så er det fullt lovlig også? Det var ikke det noen uker siden i alle fall....

MacBook Pro C2D,iMac C2D, iBook G4 1.33, iMac G3 DV 600 CD-RW

pinch

Mitt poeng er at så lenge man har kjøpt og betalt for det, så er eieretten på din side.

Hvis du ønsker å synke den til de dypeste dybder av havet, så er det ingen lov som stopper deg for å gjøre det.. (kansje noe miljøgreier, men dog)

Noe helt annet er hvis man stjeler/piratkopiere noe greier..

Dette med AT&A, så er det deres problem hvis de ikke klarer å lage en kontrakt som er "luft" tett.

Gaijin

"Dette handler om allmen interesse. Dette er ingen oppfordring, men en nyhet! Stor forskjell. Bare ring en hvilken som helst journalist, og han/hun vil bekrefte at så lenge det er av allmen interesse, så kan du gjøre hva du vil =)"

OK, så dersom jeg skirver en artikkel om en veldig bra torrentside, som gså kan være av allmenn interesse, så blir den publisert her på mac1? Og ikke slettet fordi den er i strid med mac1s retningslinjer?

MacBook Pro C2D,iMac C2D, iBook G4 1.33, iMac G3 DV 600 CD-RW

Aho

Det å ta seg inn i områder hvor man holdes ute av sperrer er ikke alltid ulovlig. Vi kan tenke oss at vi blir sperret ute fra strandsonen av et gjerde. Det er da ikke ulovlig å hoppe over gjerdet og ferdes innenfor. Selv om den private eiendomsretten vanligvis er godt beskyttet mot annenmanns ferdsel, er det lovlig å ferdes fritt i strandsonen.

Sperren som sitter i iPhone telefonen er laget for å binde publikum til en bestemt forretningsmodell som har til hensikt å generere trafikk hos et bestemt teleselkap. Sperren som er lagt inn i telefonen kunne det tenkes at det var forbudt å knekke, men da måtte dette forbudet selvsagt ha lovhjemmel. Den lovhjemmelen vi da vanligvis tenker på er den opphavsrettslige, - den som verner opphavsmannens rettigheter. I dette tilfellet er det ikke en slik sperre som er lagt inn i telefonen. Det er en sperre som verner at bestemt teleselskaps økonomiske innteresse.

Det er derfor grunn til å anta at det er fritt frem for enhver å kjøpe Apples iPhone, endre litt på software og bruke den med andre teleleverandørers SIM-kort, så lenge man har betalt den prisen Apple forlanger for å avhende sitt "åndsverk" til den enkelte konsument. Da har man gjort opp for den opphavsrettslige biten og bør kunne bruke telefonen til hva man vil.

Dersom man har undertegnet en kontrakt som sier at man ikke har lov til å bruke telefonen med andre teleleverandørers SIM-kort, er man selvsagt bundet av denne avtalen, men det er ikke noe lovforbud mot å bryte avtaler. Det er heller ikke straffbart. Det er opp til den enkelte kontrakt hva som er avtalt om slikt avtalebrudd, og jeg vet ikke hva slags sanksjon Apple har lagt inn i sin iPhone kontrakt ved slikt kontraktsbrudd. Skulle være morsomt å vite.

Åsmunds bilde

Åsmund

Dette er en nyhet av stor interesse for brukere av Mac1, og det ville vært rart om vi ikke hadde skrevet om den.

marillionmacs bilde

marillionmac

Om det er rett eller ikke rett. Det er vel nesten umulig å si uten å ha konferert med x antall advokater, finkjemmet paragrafer osv.

Selv tror jeg vel de fleste her inne har en høy moral, og holder seg godt innenfor det som er lovlig på alle måter.

Men på enkelte områder sklir man vel ut med den gode samvittigheten i behold.

Hadde jeg kjøpt en iPhone, og fått tak i dette programmet, så hadde jeg nok brukt mobilen mot min egen operatør.

På samme måte som jeg gjorde når jeg var 16 (for hundre år siden).
Da fikk jeg et tips om å stikke en synål gjennom TV-kabelen 2 meter i fra TV uttaket.
På den måten kortsluttet man sperresignalene til Filmnett og TV-tusen, og kunne kose seg på gutterommet uten å betale for TV-tusen.... De filmene så vi med god samvittighet den gang.

Føler meg ikke mye kriminell av den grunn. Apple får tusenvis av kroner i fra meg når jeg handler maskinvare, programvare og sanger i fra iTunes osv.
AT&A tjener penger så det griner de og. Det gjør ingenting om det drypper litt på de mindre operatørene rundt om i verden.

Det får være måte på her i livet.

Polymorphs bilde

Polymorph

Aldri likt monopol noe særlig.

Sperrer for å hindre at man benytter tilsvarende tjenester fra andre leverandører er fyfy i mine øyne.

bambinis bilde

bambini

"Dette handler om allmen interesse."

Sludder og vås!

Det det egentlig gjenspeiler er et fjortismiljø der ute som skal ha alt gratis i dag. Derfor blir sånne ting som dette liksom av "allmen interesse". En annen ting er jo at alt også skal hackes i dag, men hvilken betydning har det for oss som vil kjøpe og bruke teknologien på normal måte - nada!

Men for all del, sikkert gøy for majoriteten av brukerne her på Mac1 - fjortisser. Men ikke glem at dere er i sykt mindretall i forhold til de som ikke bryr seg om dette.

At Apple har satt en sperre på telefonen er en helt annen sak, men det er ikke det jeg kommenterer.

martins bilde

martin

Ser ikke helt poenget med fjortismiljø. iPhone er vel en av de mest omtalte mobiltelefoner i media i senere tid, og jeg tviler sterkt på at de ulike journalistene og skribentene passer inn i fortisbåsen. Med allmen interesse menes det vel bare at muligheten for å kjøpe og bruke iPhone uten Apples tiltenkte begrensninger, er mere interessant ettersom disse opplåsingsmulighetene kommer på banen.

Det har lite sammenheng med at de mest teknologikåte iPhonekjøperne er i tenåringsalderen.

Kanskje denne hackingen presser Apple til å komme raskere på banen med et "samvittighetsfullt" tilbud til resten av oss forbrukere som ønsker å kjøpe og bruke teknologien på normal måte?

Nyheten er av allmen interesse om man klarer å se det litt større bildet, og ikke fokuserer på de ivrige iPhonekjøperne som gjerne går gjennom ild og vann for å ha "siste skrik". Men for all del, skyld på fjortismiljøet ;)

desafio

Du får få AT&T til å installere et nett i Norge, slik at vi får brukt iPhone.. Dette med å hacke diverse utstyr er helt lovlig, så lenge det er DITT utstyr det handler om. Dersom jeg hacker en annens PC/Mac/iPhone, er det ikke helt forenlig med den norske loven, men så lenge det er min iPhone som jeg har betalt for, så er det ingen lover som stopper meg i å modifisere den som jeg vil.
Og når det gjelder det med å "skal ha alt gratis", så har man da visselig betalt en pen sum for telefonen allerede. Det eneste man gjør er å gjøre det mulig å ta den i bruk.

MacBook Pro 15", 2,16 ghz C2D, 2 Gb ram
- woha -

NuSkool

På hvilken måte er nyheten om at nå kan man kjøpe en dyr telefon og bruke den med sitt eget abbonement her i Norge (som også koster penger) noe med et fjortismiljø som skal ha alt gratis?

At du ikke bryr deg betyr ikke at andre, selv på din alder (hva den måtte være) ikke bryr seg. Jeg har fått mange spørsmål om min iPhone fra folk som har sett meg bruke den og ingen av de har vært fjortiser. (Den eldste vil jeg tippe var rundt 50.) Det er mange som ønsker seg en iPhone, men som ikke har lyst til å vente et halvt år på den! For de er dette en stor nyhet og det ville være feil dersom vi rapporterte det.

ameneon

At noen åpner iPhone for bruk på det telefonnettet som måtte passe den enkelte har da ingenting med å få ting gratis å gjøre. Når jeg etterhvert betaler 3-5000 kroner for en iPhone syns jeg det er greit å bruke den med den operatøren som passer meg best, istedenfor at Telenor og Netcom skal få presse opp ringeprisene sine fordi folk VIL HA iPhone. Synes ikke det virker som du skjønner sakens kjerne, Bambini.

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide

- herk

Det er vel ikke noe nytt at man låser opp tlf i Norge heller.
For en 50-200 kroner kan man låse opp alle mobiler, lovlig.
De store tlf-selskapene har prøvd å stoppe dette, men har ikke lovhjemmel.

- herk
Mac OS X 10.4.9

iHaraldM

Bambini: Gratis? Og jeg som trodde det var snakk om å kjøpe en telefon til omlag 4-5000 kroner, for så å betale for å låse den opp, og som ikke det var nok: betale, ja betale, en operatør for å bruke dens netttjenester. Høres ikke mye gratis ut for meg. Er forresten langt over fjorten, ser ut som om det er viktig for deg.

MacBook Pro Core 2 Duo
Mac mini Core Duo

-Why is George W. Bush sure Iraq has weapons of mass destruction? Because he has the receipt.

svars bilde

svar

Man bør ikke være 14år for å være en fjortis.

Uasett, jeg venter til neste år uansett.

marillionmacs bilde

marillionmac

Jeg venter også til neste år.

..og. Jeg har rundet 35, men Gud bedre så glad jeg er for at det fortsatt bor en liten fjortis i meg ;-) Alt annet hadde vært dønn kjedelig :-)

svars bilde

svar

Det skader aldri å bevare barnet i seg mener nå jeg, men den typiske fjortis holdningen synes jeg blir litt drøy.
Men de som er 100% voksene er utrolig kjedelige. :)

termservs bilde

termserv

Ifølge bloggen til Uniquephones har de fått en telefonsamtale fra et advokatfirma i Silicon Valley på vegne av AT&T som ikke var så fornøyd med programvaren. På bloggen står det at det kan forsinke lanseringen av programvaren :(

http://www.ronny-andre.no/

kosti

Skjønner ikke at det i det hele tatt skal være interessant å moralisere over dette. Den er opplåst. Ferdig med det. Trekk nisselua over hodet hvis det plager deg så mye, og ikke tenk mer på det.

Millioner av andre mennesker ( fjortiser og voksne ) er bare fornøyd.

pengwen

Så nettopp en sak på CNN om iPhone sperra. De hadde tilogmed tatt seg tid til å intervjue en eller annen dude som har vært med på dette. Gadd ikke se hele så jeg fikk ikke med meg navn og firma og slikt. Men dette er vel kanskje et tegn på at hele verden er fjortiser, eller ihvertfall CNN.

normicks bilde

normick

http://www.jokeroo.com/extremevideos/iphone_hacked.html

Ramani

Videolinken gjelder hardware unlocken av geohot. Ikke softwareunlocken.

bambinis bilde

bambini

Jeg står på mitt og mener at om en telefon blir knekt eller ikke er en null-interessesak for allmenheten (det er jo det som er tema her).

Men alt annet rundt den telefonen sluker selvsagt jeg som alle andre - uansett alder. Det er jo den mest fantastiske telefonen som noen gang er laget.

Tror noen leste mitt innlegg på gal måte ;)

Det med "fjortis"-tendensen står jeg på. De siste årene har kravmentaliteten til de yngre gruppeneom å få alt gratis overgått alt hva jeg tidligere har sett. Men det er altså mitt syn på det. Vet mange andre her også har sagt lignende tidligere så det er ikke helt på jordet tror jeg ;P

Håvard S.

bambini: Du har rett i at mange fjortiser gjerne prøver å unndra seg å betale for ting som er digitale, men det er ikke relevant i denne saken ettersom iPhone koster ganske mye penger. En annen ting er at du sier at denne saken er en null-interessesak for allmenheten. Men denne saken står på Mac1.no, og det er en grunn til at de som er medlemmer her og leser siden ofte/daglig, gjør nettopp det. Og for de fleste av dem er altså denne saken ganske interessant.

hiawatha

Kjæresten min reiser til USA i september. Kan hun kjøpe seg en iPhone i en Apple-store i USA uten å binde seg til AT&T? Og vil den da fortsatt koste 600 dollar(8GB)?
Ta med iPhone´en tilbake til Norge. KJøpe dette programmet som gjør at du kan putte inn ditt eget SIM kort tilbake i Norge og alt skal være i orden?

Safts bilde

Saft

Japp, stemmer det ;)

termservs bilde

termserv

hiawatha: Jupp :) Kjæresten min skulle gjøre det samme. Egentlig jeg og, men jeg hadde ikke tålmodighet, så jeg fikk en kamerat som bor der til å bestille for meg. Bare pass på å ikke bli tatt i tollen på flyplassen, for da må du plutselig fortolle (kvitt deg med kvitteringen, f.eks. post den i et brev hjem) og si at du har fått den i gave hvis du stoppes.. :P

http://www.ronny-andre.no

sirjokk

Grensen for kjøp i utlandet som bringes med hjem er fortsatt 6000nok dersom du har vært på reise i mer enn 24 timer. Kast ikke kvitteringen! Det er den eneste rettigheten du har :)

Edit: og hvis du skulle være over grensen på 6000 trenger du ikke å tolle noe som helst. Bare å betale moms, så blir tollvesenet fornøyde!

ave del paraisos bilde

ave del paraiso

Ok, først og fremt. Det med at fjortiser skal få alt gratis er forståelig. De ikke har penger som "oss vel-etablerte" voksne har til å kunne forholde oss til disse tingene.
Husker selv da jeg var på den alderen og jeg forstår fult og helt hvor disse kommer fra. Tingen er at hele denne greie med at mobiltelefoner låses opp mot et spesifikt nettverk går meg på nervene! Jeg forstår jo grunnideen bak dette, at selskapene skal tjene penger og "tvinge" folk til å bruke deres nettverk og tjenester, men jeg er ikke enig i filosofien.

Jeg, som de fleste her inne, vil kunne få muligheten til å kunne kjøpe og bruke teknologi på "normal" måte, som til eksempel å kjøpe en iPhone for så å kunne bruke den med norske abenomenter som Netcom, Telenor etc...
Det jeg er frustrert over er at Apple ikke ser at de taper masse penger på dette! AT&T ville aldri kunne etablere seg i Europa, ihverfall ikke i Norge hvor selskapsgigantene som Netcom og Telenor ruler. De ville ikke la det hende... Isåfall ville det kunne ta mange mange år...

Jeg er også en sånn kar som helst vil ha mine dvder fysisk i hyllen min istedenfor på harddisken, men sorry... Det holder ikke for meg å vente flere år, hvis ikke i evig tid for å kunne se en serie, film... Det samme gjelder andre teknologsike formater som iPhone.

Mitt hovedpoeng er at jeg er lei av å vente, og når det kommer til hindringer som sperring av iPhone så handler det ikke om "den nye modellen til Nokia" men den mest revolusjonære telefonen i verden!

vantheman

Hei, Lurte på hvordan det var å bestille iPhone fra Apple sin amerikanske hjemmeside. går det bra? og koster det mye mer enn prisene som står på apple.com?

Olle

Hallo! noen som vet hvordan man får inn ringetoner på iphone'en uten å måtte laste ned??

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai