Leopard rykker stadig nærmere lansering

Bare få dager etter at Apple slapp Leopard-builden 9a500n via Software Update, har enda en betaversjon av Leopard blitt sluppet til utviklerne. Mac OS X 10.5 9a527 bringer oss enda flere oppdateringer på UserInterface-fronten.

Blant annet så har Leopard fått et nytt standard-bakgrunnsbilde; et Time Machine-liknende bilde men med et kraftig lillaskjær. Menylinjen er nå bare såvidt gjennomsiktig, og det er lett å skille den fra bakgrunnsbilde og lese teksten. Dessuten er de såkalte "trafikklysene" (lukk vindu, minimer og zoom) adskillig lysere og kraftigere. I Systemvalg finner du også mange nye ikoner.

Se bilder og les mer om saken hos Macrumors

Koomin

Er det bare meg, eller er de ikonene som er nye i systemvalg... styggere enn før?
Se sammenligningen her: http://www.screencast.com/t/RzJCpPri03L

plx

Har lenge gått og gledet meg voldsomt til Leopard kommer, men denne gleden begynner å vannes ut av gjentagende bilder av visuelle forbedringer. Vet ikke helt om jeg litt fordomsfull når jeg sier dette, da jeg ikke har testet de versjonene av Leopard som har blitt sluppet til nå. Alle de funksjonene jeg har sett bilder/omtale av til nå, virker det som de visuelle forbedringene får altfor stor oppmerksomhet.

Noen som kan kommentere/utfylle/vise til tester eller skriverier som omhandler Leopards ytelse/respons kontra foregående Tiger.

Eagle

Ser jo helt for jævlig ut....

sinatra

helt enig med deg eagle. styggeste desktop jeg har sett ever. minner om noe jeg hadde som bakgrunn i workbench 3.1 en gang

"To err is human. To really screw up, you need the root password"

NuSkool

Jeg håper virkelig man kan skru av Leopard sin stygge dock og menubar, og heller ha noe Tiger lignende. Det ser jo virkelig helt jævlig ut. For å ikke snakke om den nye desktopen!

Alfred.Woodden

Syns den nye desktop wallpaperen virker veldig glorete.

Men heldigvis er dette en av de tingene en lett kan endre :)

Eriksson

Den nye docken er genial, så den er det ikke noe i veien med :)
Og vel, desktoppen er jo opp til deg! :p Men håper virkelig ikke den rom-greia blir standard!

eirikaav

Om dette er den endelige bakgrunnen som blir levert som standard vet jeg hva jeg gjør først når jeg får Leopard. Hvor rød og gul og grønn knappene i hjørnet er gjør ikke meg noe, og litt gjennomsiktig menylinje gjør ikke så mye. Gleder meg fortsatt, heldigvis.

John Eivind

Det er vel ikke så ille vel.

Preview (og alle app-vinduer jeg har sett) ser jo mye bedre ut."Trafikklysene" ser litt bedre ut (selv om det ikke er store forandringen, og de er fortsatt like uintuitive). Menybaren øverst er også finere (men det ser man ikke på screenshotet fordi bildet bak er så stygt).

Den nye desktopen er stygg... veldig. Skjønner at man vil brande en ny farge med et nytt OS, og at lilla er litt space-/future-lys-aktig, men likevel da. Isj! Dokken? Jeg savner fortsatt alternative måter å plassere/skjule den, så det at den er mer glorete er kanskje litt i feil retning. Blir gøy å se den "live" da...

Alt i alt: All forandring fryder. Jeg gleder meg! :-)

·····································
  www.bluesosken.no  
·····································

ulvir

Menyen så betraktelig styggere ut nå. Kunne de ikke beholdt den slik den var da de viste frem Leopard på WWDC?

Safts bilde

Saft

De nye lysene var bare stygge. For skarpe farger.

quadra800s bilde

quadra800

Spør du meg så tror jeg at vi vil kunne stille gjennomsiktigheten på menylinja og docken. Jeg tror også det vil komme en ny måte å gjemme docken på.(vi få se om jeg har rett om et par måneder)

Forresten, ta en kikk på dette.
Det virker som om de har lagt til en maximize-funksjon på About This Mac-panelet. Panelet til venstre er Leopards og panelet til høyre er Tiger sitt. (skjermbilde)

dibon

Blast! Kanke si jeg liker den nye menybaren og de nye "trafikklysene" :| Oh well, innen noen uker kommer det sikkert en hack for ditt og datt.

riverguards bilde

riverguard

Det jeg legger merke til, er at de fortsatt ikke har kvitta seg med den blå, grelle scrollbaren. Den passer overhodet ikke inn lenger.

Alfred.Woodden

Vindusrulleren burde vært lik iTunes 7 sin. Den står mer i stil til Unified-designet.

Unkny

Når kan man begynne å forhåndsbestille Leopard ? Skal ha denne fortere enn f!

siljedal

De har fjerna backdrops ol i iChat grrrrr og jeg som gledet meg til og teste det (fungerte nemelig ikke med forige build på MBc2d)

Safts bilde

Saft

Har de fjernet det helt?

Så du tror ikke det noen gang kommer mer?
Backdrops var jo en av de tingene som så bra ut..

siljedal

Ja backdrops er helt borte, men det kan jo bare være fordet de er ferdige med og teste det.

kan forøvrig opplyse om store ytelses forbedringer...

plx

Hehe, tok litt tid før ytelse kom frem i lyset her også :)

Jeg kjøpte meg min første mac for tre år siden og da av den grunn at det var så funksjonibelt og stabilt. Hvor har det blitt av denne delen? Det virker, for meg, som at alt står og henger på det kosmetiske forbedringene. Noe som for meg er desserten i OSX. Måltidet består vel av noe annet?

kolbys bilde

kolby

Hvor den delen har blitt av? Det er jo ganske så heftige endringer under panseret i Leopard. Det er bare ikke så veldig lett å vise dette i bilder.

Core Animation, 64-bit, fullstendig UNIX-kompatibelt og mye bedre utnyttelse av de nye Intel-prosessorene. Leopard gir oss mye mer enn bare disse fargene vi ser på bilder. ;)

Magnuc

Den nye desktoppen er jo utrolig mye finere enn den gamle gresstusten!

Eagle

Det vil jeg ikke si... ;-)

siljedal

Her er et par bilder med en annen bakgrun....
99006
98973

kehagens bilde

kehagen

Er det bare meg som skimter et dyr der inne blant gresstråene? På den gressbakgrunnen? Et dyr med noe orange i pelsen? Kan dyret være farlig? Er det en...en...EN LEOPARD!
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai