TV-serier har kommet til Europa

Britene får TV-serier i iTunes Store

I dag kom endelig TV-serier i iTunes til Europa og første land ut var England. Ikke overraskende har det tatt lang tid for Apple å forhandle fram avtaler omkring TV-serier i Europa, da de fleste TV-serier allerede har eksklusive avtaler med store Europeiske TV-kanaler. Nå har Apple tatt det første steget og TV-serier er hakket nærmere Norge.

TV-serier fra følgende selskaper er nå tilgjengelig i den britiske iTunes til £1.89 per serie. Rabatter gis hvis man kjøper komplette sesonger.

  • ABC
  • Disney
  • Nickelodeon
  • MTV
  • Paramount Comedy
  • Playhouse Disney

For øyeblikket er dette de ti mest selgende TV-seriene i den britiske iTunes:

1. Ugly Betty - Pilot
2. South Park - Make Love, Not Warcraft
3. LOST - A Tale of Two Cities
4. Night Stalker - Pilot (Premiere)
5. South Park - The Return of Chef
6. South Park - Cartoon Wars, Pt. 2
7. South Park - Cartoon Wars, Pt. 1
8. South Park - Miss Teacher Bangs a Boy
9 Commander in Chief - Pilot
10. LOST - Lost (Pilot, Part 1) (Premiere)

Ahandreas

bare de får ut fingern og jobber frem en avtale med NBC sånn at jeg kan laste ned the office blir jeg fornøyd.

Rory

"første land ut var England"
"den britiske iTunes"

Går ut i fra at det er hele storbritania dette gjelder...

Håper det kommer til norge snart.

Magnuc

Så fort dette skjer så tipper jeg NRK Underholdning går dunken.. Tenk at lisensen går til å lage en kanal fyllt med kommersiell TV fra USA!

foffster

NRK Underholdning er jo de eneste som klarer og har klart å lage vettuge underholdningsserier i Norge. Og da tenker jeg ikke på Tande P og slikt, men på alt med Bård & Harald, Nytt på Nytt, Løvebakken o.l. TV2 er de nærmeste som klarer det, men disse programmene ligger jo på et latterlig lavt nivå ifh til NRK allikevel. Etter min mening er NRK hyperviktig som balansepunkt innen norsk tv.

www.rebolt.no

devo

NRK har på ingen måte tenkt å stå stille og se på dette rulle innover norge (og europa) 3. september lanseres NRK 3 med bla. Heroes som en av de første seriene, og jeg kan se for meg at de fremover vil ha en særdeles åpen lommebok i forbindelse med kjøp av nye serier. Av tidligere kvalitetsserier har vi jo sett australske Stingers, Sopranos, Six Feet Under osv. Og ikke glem alle de reklamefrie filmene som går på NRKs kanaler. Og reklamefriheten er alene en grunn til å ha kanalen. Og jeg sier meg enig med foffster, NRK har jevnt over den beste underholdningen. Og, kan noen forklare meg hvorfor TVNorge ennå sender YouTube i reprise (Americas Funniest Videos)?

Magnuc

@ foffster
Jeg snakker om den nye kanalen, ikke om NRK 1.

@ devon
Jeg skjønner ikke helt hvorfor det skal gå noe bedre for NRK sin LOST/Heroes/PrisonBreak satsning, enn hva det har gjort med TV-Norge sin. Så lenge NRK ikke får seriene samtidig som de blir sendt i USA så kommer det aldri til å gå. Så og si alle vennene mine laster ned amerikanske serier. Det er ingen som gidder å vente 3 mnd til de kommer på norsk TV.

NRK er ikke akkurat fyllt med kvalitet det heller.. akkurat nå er det jo Svisj Chat på NRK 2.

KDNs bilde

KDN

Fremtiden er det du ønsker og se der og da, ikke vente 3-4 måneder fordi de norske TV kanalene har vert gjerrige med når du skal få sende serier. Svenskene for eksempel sendte vel LOST 1 dag(seriene går ca 03.00 norsk tid og de sendte det 20.00 etc.) etter USA hvis jeg ikke husker helt galt.

EDIT: Altså, det vi vil se, når vi vil se det.

fredarn

Når dette kommer til Norge skal jeg kjøpe meg en TV og droppe satelitt-TVen :)

mordor

Det er jo bare tull med seriene på musicstore. Det er først når de er høyoppløste det blir vits å kjøpe. Hvem gidder å kjøpe "nær" dvd kvalitet på 640x480 når en kan laste ned 720p uten å betale.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

De som har moral gidder det. Det at du ikke har en gjør det ikke mindre umoralsk.

Personlig kjøper jeg de på dvd, ettersom jeg er avhengig av å ha ting i hylla når det gjelder media.

Daniels bilde

Daniel

Ja det er jo klart. Hvorfor kjøpe Volvo når du kan stjele en Mercedez?
Er enig i at det er synd de ikke selger HD-filmer/tv-serier, da Apple TV kjører på 720p.

Etter å sett en del HD, synes jeg det aller fleste DVDer er i middels til dårlig kvalitet (noen er jo kodet bedre enn andre).

mordor

Det blir jo som å gå baklengs inn i fremtiden med den kvaliteten apple tilbyr. jeg har ikke noe imot å betale for serier. Men da må de tilbys i den kvaliteten som er gjeldende i dagens medieverden.

devo

Magnuc: Lost er ikke noe bra eksempel. TV Norge sendte i en periode Lost "rekordtidlig", ofte uka eller to etter at den var sendt over dammen. Men jeg er jo fullstendig enig, det burde absolutt sendes "samtidig" (ikke kl 3 på natta kanskje). Dette er ikke bare teknisk mulig, men vil mest sannsynelig bli standard. TV-kanalene vet veldig godt at vi sitter og laster ned i stedet for å se seriene på TV, og det vil de ikke ha noe av. Jeg kan derfor love deg at hvis NRK (eller TV Norge) får det som de vil så er det ingen ripper i verden som klarer å laste opp Lost (eller noen andre serier) før den starter på TV her i Norge. Og det blir jo reklamefritt på NRK. Og nei, ikke HD (ennå). Men gud så praktisk. Slipper også å plage ISP-en med 2 mill. torrent tilkoblinger 1 gang i uka. Men det kan i tillegg gjøres tilgjengelig på iTunes Store enten før eller etter episoden har gått, i 720p. Ser også for meg at det kan streames, mot betaling såklart (og da forhåpentligvis uten reklame).

exenpipp

Jaaaa..... nå har jeg jo sagt spørsmålet da..:D Men når kommer det til Norge for jeg har en sånn dårlig skyldfølelse når jeg laster ned South Park ulovlig....

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai