Apple og NBC i full krangel

Tidlig i forrige uke ble det kjent at NBC ikke ville fornye sin kontrakt med iTunes Store omkring salg av TV-serier i Apples butikk. Kontrakten løp ut i slutten av desember. Dette ble tydeligvis ikke godt mottatt hos Apple umiddelbart stoppet alt salg av TV-serier fra NBC og offentliggjorde "grådighetskulturen" i NBC i en pressemelding. Dette falt ikke i god jord hos NBC.

Etter det ble kjent at NBC ikke ville forlenge sin kontrakt med iTunes Store, gjorde Apple det klart at de heller ikke var interessert i å selge TV-serier fra NBC og avsluttet umiddelbart alt salget av TV-seriene. Samtidig sendte Apple ut en pressemelding hvor de fortalte at de ikke ønsket å gå med på en dramatisk prisøkning (fra 1.99$ til 4.99$ per episode) samt ytterligere DRM-tiltak.

NBC så seg absolutt ikke fornøyd med at Apple publiserte informasjon om grunnlaget til at de trekker seg fra iTunes Store. De hevder i en pressemelding at de ikke ønsket å doble prisen, men ønsket mer fleksibilitet på hvordan TV-seriene prises. Cory Shields hos NBC Universal mener i tillegg at Apple må ta "konkrete steg" for å redusere mengden piratkopiert innhold som finnes på iPodene. NBC mener at Apple ønsker å presse innholdsleverandørene til å selge til for lave priser for å selge flere iPods, iPhones og Apple TVer.

Skal vi tro pressemeldingen fra Apple viser NBC Universal seg igjen fra en svært brukerfiendtlig side. Når bransjen endelig er på vei vekk fra DRM, ønsker NBC Universal å innføre mer DRM. Når man endelig har fått kunder til å faktisk betale for TV-serier fremfor å laste dem ned ulovlig, ønsker NBC å melke (drepe) markedet ved å doble prisen. Det blir spennende å se hvor mange TV-episoder NBC selger uten iTunes Store.

Twinrehz

Høres ut som at NBC har blitt bitt av MPAA. Uansett, NBC kan ikke på noen måte forsvare sine påstander. Å legge mer DRM og høyere priser på seriene sine, samt å mene at Apple må gjøre tiltak for å få ned mengden piratkopiert materiale er ikke på noen måte særlig heldig å stå frem med, og vil ikke akkurat gjøre underverker med salget.

Mange forbrukere hører ikke på pengegriske firma, det burde de ha skjønt nå.
____________________________________
Release of 10.5.0, we salute you!

messo

Forstår godt at Apple ikke går med på mer "fleksible priser", som NBC kaller det.

Det blir bare styr for forbrukerne om de plutselig har 4-5 forskjellige priser på forskjellige serier (basert på populæritet f.eks). Apple har kommet langt med å tilby en salgsmodell til forbrukerne som gir mening både prismessig og innholdsmessig.

termservs bilde

termserv

Jeg liker at Apple har valgt å trekke alle seriene til NBC fra iTMS. Synd at tilbudet blir dårligere, men dette er en prinsippsak. Vi forbrukere finner oss ikke i hva som helst, og det håper jeg NBC kommer til å skjønne.

Trenger TurboSIM! PM hvis du har =)
http://www.ronny-andre.no

Magnuc

Apple var da de som valgte å ha høyere pris på musikk uten DRM.. så Apple er vel ikke noe veldig mye bedre enn alle andre..

MindTooth

Kan ikke tro noe annet enn at dette ikke hjelper NBC Universial på noen måte. Hvilken andre medier skal de kunne selge TV-episoder?

Macniac

Apple var de som valgte å ha noe høyere pris på enkeltlåter med høyere kvalitet og uten DRM. Hele album uten DRM og med høyere kvalitet koster det samme som tidligere (med DRM).

Magnuc

Synes jeg leste et sted at NBC har sin egen løsning på gang. Og nå som Flash støtter HD og bruker GPU i fullscreenmodus så er nok dette for mange ett mye bedre og mer tilgjengelig alternativ enn iTunes.

admins bilde

admin

Flash har ikke DRM etter hva jeg vet - noe som utelukker dette for NBC? Men NBC har sin egen løsning på gang ja..

G5

Hvordan er bitraten på "HD flash" filer, finnes det noen gode eksempler?

( mac1.no/node/2670 )

Magnuc

Den nyeste Flashplayer har støtte for H.264 så jeg regner med den kan spille av mer enn bra nok.

Rangor

Er det å tvinge alle som bruker iTunes til å bruke iPod og så igjen tvinge alle som vil kjøpe en tv episode å bruke iTunes. Apple bekjemper det de kaller "brukerfiendtlighet" så lenge noen er fiendtlige mot deres brukere. NBC vil ikke være i hendene til Apple og søker alternative løsninger for samme produkt, som ikke krever Apple.

Og alt dette er ren business og ikke noe utopia der folk er fokus, penger er fokus, noe som igjen er veldig forståelig, spesielt i et land som USA der selskaper kan tjene penger og makt i en evig symbiose. Men jeg er litt skuffet av at folk velger å se på Apple som den "snille" butikken. For min del er alle selskapene like griske, bare Apple som leverer de beste produktene og da velger jeg Apple nøyaktig av den grunnen.

Skulle derimot iTunes "monopolet" falle og iPod går i stykker mens Zune har blitt brukbar og utvalget er bedre andre steder, så skifter jeg på sekundet. Det er den eneste virkelige makten en forbruker har tross alt.

Og nei jeg sier ikke at NBC eller noen annen tv stasjon burde kunne presse Apple til å kunne styre prisnivået på helt egne villkår, jeg bare liker å prøve se alle sider av saken.

G5

Hei

Jeg lurer på hvor du ser det står noe om Flash og H.264, jeg finner ingenting da jeg leter.

Har du en link?

( mac1.no/node/2670 )

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai