Apple lanserer Logic Studio

Logic Studio poster
Apple har lansert nye versjoner av lyd/musikkproduksjonsverktøyene Logic Pro og Express. Nye funksjoner, nye instrumenter og lavere pris!

Logic Pro kommer som en del av pakken Logic Studio, som inneholder bl.a. Soundtrack 2, Studio Instruments, Studio Effects, Studio Sound Library, samt den helt nyutviklede applikasjonen Mainstage.

Mainstage er et program spesielt utviklet for live-bruk, der man kan lage oppsett på instrumenter og effekter og styre disse fra en elegant fullskjermsvisning.

Logic Pro oppgraderes med et nytt brukergrensesnitt som baserer seg på ett skjermvindu, i stedet for mange løse vinduer som i tidligere versjoner. I tillegg er det kommet til nye løsninger for gjentagende opptak, lydredigering og en hel del nye oppsett. Logic Pro 8 vil også være den første profesjonelle Logic-versjonen som ikke behøver USB-dongle for å aktiveres.

Logic 8 Express er en enklere utgave av Logic Studio uten Soundtrack, Mainstage og en del Instrumenter og Effekter. Logic Express 8 vil komme med Ultrabeat, ES2 og EXS24 softwareinstrumenter, samt Guitar Amp Pro - en gitarforsterkerplugin.

Prisen på Logic Studio er NOK 3999,- og NOK 1590,- for Express.

Kilde: Apple.com

Gakks bilde

Gakk

Oi, MainStage må prøves!

Juke

Må si jeg er imponert over prisen på Logic Studio. Logic Pro 7.2 kostet jo over 9000,- i følge en tidligere artikkel her på mac1, og den nye versjonen (versjon 8) er jo inkludert i Logic Studio, så dette høres rett og slett knallbra ut! :-)

svars bilde

svar

blir bare bedre og rimeligere :)

Mortlar

For en gangs skyld er mac1 treige når det gjelder nyheter som er Mac-relaterte.
Dette var noe som skjedde på torsdag og samtlige diskusjonsfora for mac/lyd ser ut til å ha fått det med seg nå. Ikke det at man skal klage på det, det er tross alt vi brukere som må skrive inn noe (og jeg lot jo være fordi jeg var opptatt med å sikle på L8.
Det er en helt sinnsyk pris, og de har fjernet usb-dongle.
Mange spekulerer på om dette er for å selge flere maskiner.
Hvis det er billig, og uten dongle, for studioene å bruke L8 samtidig som mange små aktører velger å bruke det (disse leier gjerne studio)så vil det lønne seg for studio å ha L8 for å tilfredstille kunden. Mange Pt-studio i verden vil dermed ha logic som "ekstra"-program, noe som vil øke markedsandelen (og sørge for at de har en mac eller 3 stående, men det er vel på forbrukersiden de håper på største maskinsalget pga dette). Det er jo sikkert også en del pro-studio som nå vil velge å gå for apple+apogee symphony nå. da kan du jo drive editering hvor som helst i stedet for å ha med sinnsyke lydkort-dongles over alt.
Mulig dette er et genialt steg frem for apple, og jeg mistenker at dette er akkurat det de planla da de kjøpte seg logic. vi får vente og se om "revolusjonen" blir noe av. Det er ikke akkurat noen sinnsyk oppgradering fra L7.x, men en oppgradering er det garantert.

Mortlar
MPB C2D 2,16 2gb ram 120 gb hdd.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai