Anbefaling: Hekta på facebook? Flotte apps for deg!

Facebook er det største nettsamfunnet, og det føles nesten rart å skrive at de fleste er medlem, men det er nok ikke langt unna fakta. Et grensesnitt som er behagelig å se på, samt en plattform som tilbyr enorme muligheter innen applikasjoner å vise på profilen, gjør designet mye bedre enn f.eks. myspace, uten å miste evnen til å personalisere siden din.

Etterhvert har det også dukket opp verktøy som gjør det enklere å effektivt holde øye med profilen din uten å måtte ha oppe en nettleser konstant.

Mac Face
Mac Face er en notifikasjonsklient som ligger i menylinjen din sammen med klokken, spotlight osv. Mac Face gir deg enkle meldinger om nye beskjeder i innboksen, pokes, friend-requests og tilbyr også hurtig-linker til nyttige relaterte funksjoner. Ulempen er at programmet mangler growl-støtte for de som foretrekker det.

Last ned Mac Face

Facebook Watch 2.1
Facebook Watch 2.1 er en dashboard-widget som viser nye meldinger på din profil samt utdrag fra "veggen", oppdateringer på venners profiler, forskjellige typer requests, innboksen og pokes. Widgeten har en del valg og tilbyr noen begrensede tilpasningsmuligheter for brukeren.

Last ned Facebook Watch

Facebook Widget
Facebook Widget er en enklere widget, designet som en ren notification-widget som gir deg de siste oppdateringer. Nye beskjeder, pokes, friend requests eller invitasjoner til grupper eller arrangementer vises i en enkel liten widget med et design som samsvarer fint med facebooks eget. Passer godt for de som liker widgets av det enkle slaget.

Last ned Facebook Widget.

FMenu 2.5
FMenu er enda en facebook-varsler for menylinjen. En funksjons-pakket liten menyhjelper, med growlstøtte og direkte oversikt over antall beskjeder, pokes, requests osv. i et handy design. Også den eneste applikasjonen med oversikt over markedsplassen som facebook tilbyr. Muligheten for å tilpasse growl-beskjeder er handy, da dette er en utbredt og populær måte for brukeren å håndtere beskjeder.

Last ned FMenu

PhotoBook
Dette lille programmet gjør det enkelt å organisere, dele og se på venners facebook-bilder.

Last ned PhotoBook

Friend Photos Screensaver 1.0
Tittelen sier vel det meste. En dynamisk skjermsparer som henter bilder av vennene dine. Du kan filtrere hvilke venner du ønsker bilder av basert på flere forskjellige kriterier. Vis bilder tilfeldig, eller se gjennom hele album eller basert på nøkkelord.

Last ned Friend Photos Screensaver.

Facebook Exporter for iPhoto
Til slutt, mitt favorittprogram rettet mot facebook. FacebookExporter er en plugin som installeres rett i iPhoto. Til opplasting av bilder benytter facebook en java-applikasjon som ikke er av de raskeste jeg har møtt på nettet. Med denne pluginen trenger du knapt åpne nettleseren for å laste opp bilder til Facebook. Du trenger heller ikke tenke på dimensjonene på bildene da dette ordnes automatisk.

Facebook Exporter legger til en ny måte å eksportere bilder på fra iPhoto. Marker de bildene du vil laste opp i biblioteket og trykk eple+shift+e. Du vil nå få opp et eksportvindu hvor du kan bestemme hvilket album bildene skal legges i (evt. lage nye album), legge til navn/kommentarer og tagge personer direkte i iPhoto. Etterpå sørger iPhoto for at bildene er i riktig oppløsning og laster de opp til din konto. Det eneste du trenger å gjøre er å godkjenne bildene på din profil. Det hele er mye raskere enn opplastingsfunksjonen på facebook´s egne sider.

Last ned Facebook Exporter for iPhoto

mingebretsens bilde

mingebretsen

Stilig!

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

keiko

Mac Face har da støtte for Growl. Det har den i hvert fall på min maskin. Kjører versjon 1.0.3 av Mac Face og 1.1.1 av Growl.

Polymorphs bilde

Polymorph

En slik artikkel, og så har dere ikke fått med dere PhotoBook?

Det er jo genialt! :)

http://www.apple.com/downloads/macosx/imaging_3d/photobook.html

zapperen

facebook exporter for iphoto er genialt. Den gjør alt så mye enklere :)

mingebretsens bilde

mingebretsen

får login error på facebok export

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

massive

Ser fram til jeg sitter meg foran macen idag.
Da skal noen av Widgetsene testes

Mvh

Massive

MrCrox

Husk: http://mac1.no/node/5379

termservs bilde

termserv

MrCrox: Den har ikke jeg fått til å fungere enda.. :(

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

ccjensen

aperture to facebook exporter:
http://seanfarley.org/aperture/

GeneralCodys bilde

GeneralCody

Ellers har man jo ganske god oversikt i Firefox, med "Facebook Updates"...

Men iPhoto plugin er verdt å ha!

"Talking to Suzy Petals was like masturbating with a cheese grater. Slightly amusing but mostly painful..."
F.F

Jon90

Finnes det et program som kan føre over alle facebook-vennene til address book? det hadde vært utrolig praktisk!

påljoakim

MySpace er fortsatt kongen av sosiale nettjenester med 200.000.000 registerte brukere vs. 34.000.000 for Facebooks vedkommende.

Ellers morsom liste :)

ameneon

Kommer helt an på hvordan du måler det. I Norge er facebook klart større, samt at tallene dine er nok med alle registrerte band og artister. Og mulighetene for networking er langt bedre utbygd hos facebook. Myspace har helt klart en annen vri, og er nok mer et promoteringsnettverk enn et sosialiseringsnettverk. Verktøyene for sosialisering på myspace er nokså begrenset.

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide |

Ingunns bilde

Ingunn

Facebook Exporter for iPhoto er genial - den har jeg brukt mye.

Godt du er hekta, ameneon! :P

ergosum

..men eg har konstant minst eit Opera-vindauge opent. Difor foretrekk eg Facebook.com "in all its glory". Personleg preferanse vil eg tru, men verda er subjektiv ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai