Dårlig hastighet på .Mac i Europa

I begynnelsen av august oppdaterte Apple onlinetjenesten sin .Mac med noen nye funksjoner. En av de kuleste var nok .Mac Web Gallery som lar brukerne raskt dele bilder og videoer. Tanken var at dette skulle gå raskt og greit, men nå har det dukket opp en hel del klager på Apples supportforum fra europeiske brukere av tjenesten. Klagerne uttrykker stor skuffelse av at opplastningshastigheten kun holder 70-80KB/s , noe som gjør en videoopplastning veldig tidkrevende.

For noen dager siden kom det en bekreftelse fra Apple om at man sliter med båndbredden i Europa og at det jobbes med problemet. Det sies dessverre lite om hvor lang tid det tar før man har funnet en løsning.

Tags:
mingebretsens bilde

mingebretsen

Bryr meg ikke så mye om opplastningen men å surfe på .mac webgalleriet er en treig affære, veldig kjipt

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

abiectus

Frustrasjon for brukere !

Mine venner og familie klager på at sidene våre er treige å laste.
Ganskje kjipt når vi hele tiden oppdaterer nettsidene våre med feriebilder underveis...

Håper Apple fikser dette kjapt.

MYE av vitsen forsvinner når familie og venner ikke gidder å besøke siden vår når den er så treig å bruke.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Bare eg som har synest at .mac har ALLTID vert treigt?

Kyllingmannen

CBlomvik: Nei, jeg har faktisk aldri hørt om noen som er fornøyd med hastigheten på .Mac. Blant annet iDisk er en egentlig svært kjekk funksjon, men som er helt ubrukelig på grunn av hastigheten.

dan

Da fikk jeg det bekreftet, har irritert meg over dette siden jeg begynte å laste opp video på mitt Web Gallery!

Utrolig nok går ikke dette ut over iTunes Store... I wonder why;-) Så at det er det europeiske nettet som er flaskehalsen er rein løgn, heller kapasiteten ut og inn av datasenteret deres dedikert til .Mac!

Safts bilde

Saft

Høres ut som Apple burde plassere noen servere i Europa..

kaada

.Mac har vært treg så lenge jeg har vært medlem - siden tjenesten startet. Håper virkelig Apple booster speeden i Europa!

rubo

Apple later som om tregt dotMac er noe som startet nå. Dette er en bløff. DotMac har ALLTID vært forferdelig tregt, helt fra starten av. Jeg har for minst et par år siden gitt dem tilbakemelding om dette, og det tar jeg for gitt at mange andre har gjort også. Det har også vært innlegg om dette på Apples diskusjons-sider i lang tid. DotMac er kort og godt komplett ubrukelig sånn som hastigheten er nå, og dersom ikke Apple nå tar dette alvorlig og fikser problemet, kommer i alle fall ikke jeg til å fornye mitt abonnement.

csharp

Jeg sendte inn klage på at det var treigt, og fikk noen mailer i retur hvor jeg fikk massevis av spørsmål om nettverket mitt og utstyr og slikt, og så skulle jeg teste hastigheten mot noen servere i San Fransisco og i Oslo og sende resultatene til dem.

Gjorde dette, og fikk så ny mail med et script de hadde programmert som jeg skulle kjøre på min Mac og deretter sende resultatene tilbake til dem. Gjorde også dette, og fikk en mail om at de var mottatt og at de jobbet med problemet.

Så håper bare de får fikset det snart....men ja; det har vært tregt så lenge jeg har vært medlem i hvertfall og det er litt over ett år.

appleman

iDisk er helt ubrukelig hos meg også, har vært slik siden starten. Sendte inn en klage, men de mente problemet sannsynligvis lå i min opphastighet. Særlig...

G5

Jeg hadde tidligere (for flere år siden) .mac abo, men da det var såpass tregt orket jeg ikke bruke det. Hadde nok mail kontoer så brukte aldri mac.com adressen heller.

Så for et år siden(?) så hadde jeg også et abo, men var heller ikke da imponert over hastigheten, så da fornyet jeg det ikke.

Og når jeg nå leser at folk klager på hastigheten fremdeles, da er jeg glad jeg ikke har det.

Klart hvis de får til en smartere løsning så kan det vurderes på nytt.

Edgesuite / akamai, slik de har på keynotes osv bør jo være mulig å få til på .mac også, klart det vil ta litt tid fra det du legger ut blir sendt til alle mirrors verden over, men en ftp session en gang i timen bør være mulig.

Har idag hotell hos servage.net, desverre ikke spesielt mye å skryte av det heller.

Nå som Surftown i DK har 10 G og de henger på Gbit så er det interessant å teste de igjen.

Men ang hastigheter til US, så laster jeg dalig opp bilder til Flickr.com og akkurat nå testet jeg å laste opp tre bilder, på rundt megabyten hver (5 Mpix) da så jeg Network Monitor vise at jeg kom opp i 2.9 Mbit/s. (GET Extreme linje)

Så hvis flickr (yahoo) klarer det så bør Apple også gjøre det :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai