Apple ønsker å hindre at iPhone låses opp

Under lansering av iPhone i Storbritannia ble Steve Jobs spurt om Apple hadde planer om å prøve å sette en stoppe for alle de diverse metodene som har dukket opp nylig for å låse opp iPhone slik at den virker med andre teleoperatører. Til dette svarte Steve Jobs,

It's a cat-and-mouse game. We try to stay ahead. People will try to break in, and it's our job to stop them breaking in.

Det tyder dermed på at Apple kommer til å gjøre alt de kan for å sikre seg at alle iPhones som har blitt låst opp, vill bli gjenlåst.

ccjensen

kjipt dette her...

men syns artikkel forfatterene må bli flinkere til å slenge på noen bilder, gjør seg så mye bedre på forsiden :)

Stiii

men hvis man ikke oppgraderer firmware så har man vel strengt tatt ikke noe å frykte.så det er jo bare og la vær og gjøre dette til noen har funnet ut hvordan man overgår en eventuell ny firmware?am I right?

nils-me

Skulle tro at det skulle funke greit da, med mindre Jobs er så frekk at han fikser en slags autoupdate over edge eller wifi eller no... Men er jo mulig at versjonen som kommer ut i Storbritannia har en bedre sperre for opperatørlås.. Forhåpentligvis lar apple de telefonene som allerede er låst opp være låst opp og heller bruker krefter på å gjøre sperren på nye telefoner bedre...

tomo

Dette er jo noe Steve/Apple er programforpliktet til å si overfor AT&T og O2. Hvor mye arbeid de gidder å legge ned i å hindre hackere er en annen sak. Apple taper jo ikke på dette. Snarere tvert imot -flere kjøper Hardvaren (som ellers ikke kunne).

emre5s bilde

emre5

Ja, dette er nok bare corporate communications. Apple bryr seg nok ikke, men på direkte spørsmål vil det jo være selvmord å si det.

Audioslave

Skriveleif i overskriften.

Gisle Svarva

Tomo har rett

helg

Faktisk så vill Apple tape på at folk fjerner operatør lås. Apple får nemlig en viss prosent av inntektene som telefonopperatøren får via månedsavgiften. Hvis folk velger å fjerne låsen vill Apple ikke få penger via brukerens telefonregning.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Han sier det bare lik at at&t og o-2 vil ha avtale med de videre. Om han gjør det tvileg jeg litt på. Desuten vil det komme ny måte hvis de prøver seg

Loke

Corporate talk ja... Det var jo derfor de la på en sjekksum på de siste iPod'ene, slik at de kun kan brukes mot iTunes. Apple er iferd med å sende hele fundamentet for suksessen sin rett på båten. Istedet for å fortsatt omfavne åpne standarder og programvare, har de utviklet seg til å bli en kommersiell parasitt som tenker mer og mer lock-in.

Microsoft hadde aldri i verden fått operere slik Apple gjør, men bare fordi Microsoft har 90% av markedet så konsentrerer myndighetene seg om de foreløpig. Men personlig liker jeg ikke den retningen det virker som Apple beveger seg i...

Truls Waage

Var vel politisk korrekt av dem å svare slik dem gjorde.

_Spiff_s bilde

_Spiff_

Tja, hva var det jeg sa? ;-)

helg

Det har kommet fram at apple tjener 30% av intektene som AT&T har på iPhone o 40% av inntektene som O2 har. Det lønner seg derfor for Apple at folk bruker disse selskapene med iPhone.

emre5s bilde

emre5

Det lønner seg enda mer at folk som aldri kunne tenke seg å bruke telefonen med disse selskapene, kjøper den. Skrevet fra en iPhone :-)

remixenX

dette var bra:P

PinkoPallino

Jeg mener å ha lest 10%, men husker ikke hvor (tror det var i forbindelse med lansering i UK eller forhandlinger for Frankrike).

Har du noen pekere/referanser til 30% og 40% ?

P

#@$
---
Drilling for oil is boring.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai