Apple taper mot iBook-eiere i Danmark

I mai bestemte det danske forbrukerrådet at en defekt som var innebygget på iBook G4 skulle få utvidet garanti og rettet på sine iBooks.

Feilen kunne få noen iBook-modeller til å slutte å ta imot strøm, og skjermene kunne bli svarte allerede etter et års bruk. Flere tusen iBook-eiere verden over har opplevd disse feilene og møtt liten samarbeidsvilje hos Apple.

Danske iBook-eiere klarte i samråd med den danske forbrukerrådet å bevise at dette var en defekt som kom fra Apple og de som har slike iBooks i Danmark skal få sine iBooks reparert av Apple selv etter at garantien har gått ut.

Apple anket dommen og tapte på nytt i september. Det danske forbrukerrådet har gitt Apple 14 dager til å akseptere dommen og følge den opp, ellers vil de settes på listen over "Uvillige aktører".

TorbX

Uvillige aktører? Hva slags trussel er det? Høres billig ut for Apple. En daglig bot hadde vært bedre.

CrZy_T

Men hva med Norge?

Jonatan

Fikk samme problem på min iBook. Leverte den til Apple for rep. sammen med utskrift av Forbrugerstyrelsens rapport. Ble reparert uten spørsmål. Nytt hovedkort.

keiserjohn

Leverte min 4 år gammel ibook med hovedkortsfeil, ingen problemer fra apple de fikset den i løp av en uke. :)

Hafnor

Jeg har akkuratt samme feil, det skjedde i går kveld da jegf skulle skru den på, harddisken sviver men svart skjerm og ingen oppstartslyd, iBooken er 2år gammel.
Får jeg den reparert hos apple?

GeorgG

Leverte inn min snart 3 år gamle ibook med defekt hovedkort, sa at jeg ville reklamere, den fikk nytt hovedkort! Glad for det.

Georg

Skriver med Mellel!

hubba

To år gammel? Da har du enda reklamasjonsrett. Det er 5 års reklamasjonsrett på slike datakomponenter som hovedkort etc.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai