Guide: Hvordan synkronisere to iTunes-bibliotek

Har du to maskiner med tilsynelatende det samme iTunesbiblioteker i heimen? Kanskje du har en bærbar som du liker å ta med deg på turer og en stasjonær maskin som mediasenter i stuen? Da finnes det en grei måte å synkronisere disse bibliotekene på.

Det finnes et gratisprogram som gjør denne jobben for deg og det heter ”syncOtunes” og kan lastes ned her:

syncOtunes

Programmet er veldig intuitivt og består i all hovedsak av ett vindu delt i to. Venstre side brukes til å laste det lokale bibliotektet (Users -> ”Username” -> Music -> iTunes -> iTunes Music Library.xml) og høyre side til å laste det andre, eksterne, biblioteket du ønsker å synkronisere mot.

Skjermbilde

Du kan selv velge hvordan du vil koble de to maskinene sammen. Har du ekstremt mye som skal kopieres mellom maskinene, lønner det seg nok å koble maskinene sammen med FireWire. Da starter du den maskinen som inneholder det eksterne biblioteket i TargetMode ved å holde inne ”T” under oppstart. Maskinen dukker da opp som en ekstern HD på skrivebordet ditt så snart du har koblet dem sammen.

Om det ikke er mange filene som skal synkroniseres, kan du like greit koble deg til via det lokale nettverket, trådløst, eller med kabel.

Når du har åpnet det lokale og eksterne iTunes Biblioteket og de er ferdige med å laste, trykker du ganske enkelt på ”Compare Libraries”. Dette kan ta litt tid, avhengig av hvor store bibliotekene er. Når prosessen er ferdig får du en oversikt over forskjellene mellom de to bibliotekene.

Vipper du ned den lille pilen i venstre kant av vinduet får du i tillegg en spesifisert oversikt over hvilke artister/album som må kopieres for at bibliotekene skal bli like. Her kan du også manuelt velge vekk det du ikke vil ha med.

Deretter er det bare å trykke på ”Copy Music Files” og du får så opp et vindu med informasjon hvor filene kommer til å legge seg på de respektive maskinene (Users -> ”Username” -> Music -> iTunes -> syncOtunes 4 mac1 / mac2). Når filene er ferdig kopierte, er det bare å dra dem inn i iTunes på henholdsvis de to maskinene.

Det finnes en ”Import into iTunes” knapp, men denne har kun virket sporadisk hos meg, derav den manuelle måten å importere på.

Etter importen kan du kjøre en ny sammenlikning av bibliotekene for å se om alt har kommet med!

Lykke til!

andemann

Noen som har gode løsninger på syncing av to bibliotekfiler der selve musikkfilene er delt?

Har mappet ituneskatalogen min til et delt drive på serveren her og både iTunesen til meg og kona kobller seg mot dette delte drivet. Ulempe, bare en av oss kan fyre opp iTunes på en gang. Hadde vært fint å hatt separate (og synkroniserte) bibliotekfiler, men felles musikkbase

buestad

Jeg har to brukere på min MacBook som deler iTunes bibliotek. selve filene har jeg lagt på /Users/Shared/Musikk/ og iTunes bibliotek-filen(e) har jeg lagt /Users/Shared/iTunes/ Så har jeg laget en symlink fra hver av brukernes hjemmemappe til /Users/Shared/iTunes. Så har jeg chownet slik at begge brukerne har tilgang til å skrive til iTunes mappa

Problemet med denne løsningen er at kun en bruker kan bruke iTunes om gangen fordi iTunes låser bibliotekfila. Det man kunne gjort da var å lage et script som kopierte opp denne xml-en eller hva det er slik at hver bruker får en identisk kopi, og at dette synkes med et script feks hver pålogging eller på forespørsel

Eventuelt så finnes det jo NAS-er med iTunes server.

tomen

Flott tips men hva skjer hos meg mon tro

På den ene maskinen har jeg lagt til masse cover-bilder til albumene. På den andre maskinen finnes de samme albumene men uten coverbilder. Hvem av album-filene blir syncet mon tro.

Lev mens du kan. I morgen kan være for sent

Samor

når jeg trykker copy files så starter den å kopiere, men når den er ferdig og jeg ser i mappene den lagde er mappene tomme... noen ideer?
når det funker er dette noe jeg har lett etter en stund:D

iMac 1,83GHz intel
MacBook 2,16GHz "Black"
iPod Nano 4GB "Pink"

Jurgis

Har akkurat samme problem som Samor. Programmet funker overfører rett og slett ikke noe musikk.

buestad

iTunes biblioteket består av 2 mapper, en binærfil og en XML-fil
-Album Artwork (Mappe med bilder)
-iTunes Music (Alle musikkfilene. Denne mappa kan flyttes i iTuens innstillingene)
-iTunes Library (Binærfilen. Denne låses når iTunes er åpent)
-iTunes Music Library.xml (XMLfilen...)

Tror ikke suncOtunes tar hensyn til album artwork mappa og binærfilen...

devo

Jeg etterlyser (muligens på feil sted) et program som gjør det samme bare på windows. Jeg har en windows-server(!)med iTunes på, og lurer på om denne kan synkroniseres med andre iTunes.

Samor

d går faktisk ann å synkronisere iTunes bibloteket med en ssh forbindelse gjennom cyberduck. man velger da bare det ene bibloteket(ikke .xml filen men selve mappen med sangene i) og høyreklikker og velger synkroniser. da velger du bibloteket på den andre maskinen og vips den synkroniserer. du kan også velge om det er noen filer du ikke vil synkronisere.

iMac 1,83GHz intel
MacBook 2,16GHz "Black"
iPod Nano 4GB "Pink"

lmarius

Blir dette noe man kan bruke for å synkronisere to brukerkontoer på samme maskin ..?

macii

Jeg kommer ikke lengere enn at jeg for åpnet det lokale itunes bibliotek i syncotunes men ikke det eksterne. Meldingen

"An exception of class OutOfBoundsException was not handled. The application must shut down."

...kommer opp og programmet avsluttes. Jeg har søkt nettet og mac1 forum men har ikke funnet noen løsning. Noen som kan hjelpe?

Jeg bruker MacBook og G5 og OS X

På forhånd takk for hjelpen

macsams bilde

macsam

F**k alt det der. Kopierte til minnepinne fra den ene itunes til den andre. Works perfect. Good luck.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai