EyeTv med iPhone/iPod touch streaming-støtte

Elgato lanserte nylig en oppdatering av programmet EyeTV. Den nye EyeTV 2.5 gjør det mulig å streame video over nettverket som kan sees via nettelseren på Mac/PC, iPhone og iPod Touch.

Med Elgatos løsnigner kan man enkelt få inn og ta opp TV fra satellitt, digital tv-tuner, antenne osv. Med EyeTV 2.5 kan man nå få tilgang til alle tv-opptak via en nettleser fra hvilken som helst Mac/PC, iPhone eller iPod Touch som er koblet opp til samme nettverk som Macen EyeTV-boksen er koblet til.

Det er også kommet mulighet for å ta opp fra den såkalte "live bufferen". EyeTV har en Live-TV-buffer man selv kan bestemme størrelsen på (den er automatisk satt til 2GB), og det er fra denne bufferen man kan gå tilbake i tid og ta opp fra, dersom man f.eks. sitter og ser på TV og pluteselig kommer på at man gjerne skulle begynt å ta opp litt tidligere. Sist men ikke minst har den etterlengtede funksjonen "Float-on-top" blitt lagt til. Den funksjonen gjør så man kan sitte å jobbe med andre ting, men likevel hele tiden kunne se på TV-vinduet

Med mottakeren kan du i tillegg til mottak av tv, koble til spillkonsoll eller for eksempel digitalisere dine gamle VHS-filmer.

Oppdateringen finner du her

Kilde: MacNN

dr. Zzz

Interessant sak, men blir litt satt ut av skrivefeilene (jeg fant tre i første setningen).

Men hvis man først skal skrive feil og bruke genitiv s på norsk ("forfatteren's skrivefeil", urk) så bruk nå for guds skyld ikke aksenttegnet (lengst til høyre på tastaturet, brukes oppå bokstaver, som i navnet André), men apostroftegnet (lengst til venstre på tastaturet, brukes mellom bokstaver eller på slutten av slangord, som i "He can't fuckin' spell" :).

Ttigers bilde

Ttiger

en av "må ha" ting, igjen... det begynner å bli mange!

mingebretsens bilde

mingebretsen

hehe, stemmer det. Har ikke den beste karakteren i Norsk:P Men nå er det vel nyheten man skal fokusere på, ikke om det er skrivefeil eller ikke.

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

maccyboy

Gidd å bry seg om skrivefeil da.. huff..

vemund

Skrivefeil og dårlig språk forringer nyhetsverdien i denne saken. Journalistikk og skribentvirksomhet generelt er avhengig av et godt språk uten for mange skrivefeil.
Når det blir (så ille) som her, så blir det nesten umulig å fokusere på nyheten pga. skrivefeil og dårlig språk.

Om mac1 skal være en seriøs nyhetsside, så må kvalitetskontrollen hos skribenter og redaksjon bli bedre enn dette.

mingebretsens bilde

mingebretsen

Tenker det er bedre at nyheten kommer fram med dårlig språk en at den ikke kommer fram i det hele tatt, eller ikke før nyheten er gammel. Vil tippe folk som har ipod touch eller iphone vil gjerne få vite det nå og kunne ta i bruk muligheten, en å først få vite det om 1 måneds tid. Men det er min mening:)

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Hvordan streamer man eksternt? Jeg visste ikke at man kan få tilgang til opptak via internett.

mingebretsens bilde

mingebretsen

Har ikke testet det da jeg fortsatt ikke har fått iphonen min. Men ifølge det jeg har lest logger man seg på opp mot noen elgato servere via safari. Ikke ved jeg mer. Noen der ute med både iphone og eyetv som har prøvd?

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

dr. Zzz

Viktig at folk skriver nyheter, dersom mac1 trenger korrekturlesere kunne jeg gjerne hjulpet til litt nå og da (har ikke så mye peiling på mac eller vilje til å forplikte meg, men skal ikke klage på gratis nyheter uten å foreslå tiltak ;)

FooReXZ

Dette virket kult. Skal prøve det senere i kveld.

Noen som har prøvd det, som vil komme med litt "feedback"?

emre5s bilde

emre5

Er enig med dr. Zzz, vil gjerne ha masse nyheter og jeg kan gjerne lese litt korrektur om det trengs.

Luxurious

... men vikigere, har de nå fått til "always on top"?

fredarn

Slutt å mas om skrivefeil!

Dere må forstå en ting; Mac1 er IKKE bare Journalistikk! Det er i stor grad privatpersoner som setter seg ned og skirver artikler, og jeg synes dette var nyttig å lese - Takker mingebretsen for innsatsen!

thomasbs bilde

thomasb

La meg minne om at vi faktisk har kvalitetskrav for artikler her på Mac1. Disse linkes også til i konkurranseteksten som står øverst på forsiden nå for tiden. Noen ganger går det dessverre litt fort i svingene, og noen artikler kommer derfor gjennom uten skikkelig korrekturlesning. Har rettet opp de værste feilene nå.

På vegne av administrasjonen, beklager glippen. Slikt skal ikke skje.

tomo

Er bare over lokalt nettverk, ja.
Ikke eksternt (www) som det stod tidligere i artikkel.
Og da kan man jo lure på hvor interresant det egentlig er... -å sitte i egen stue å se på film på iPhone istedet for hovedskjermen på Mac'en.
Men det funker veldig bra:)

mingebretsens bilde

mingebretsen

Er 99% sikker på at det også er eksternt! Typisk står det jo ikke på elgato sine sider når jeg ksulle leite (wierd), men har hørt det på to forskjellige respekterte mac podkaster. macformat sin og macbreak weakly at man kan ta det over eksternt. På apple expo på elgato sin booth (om man skriver det sånn) viste de video fra en elgato server i tyskland blant annet.

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

tomo

Bare lokalt.
Står i manualen (som følger ved oppdateringen), og har testet det over annet nettverk nå.

jtlauritsen

hei

lurer på hvorfor jeg får meldinga encrypted når kanaler er hentet inn og signalet er bra?

Noen som har det samme problemet ?
Er det noe man kan gjøre for å dekode signalene slik at det virker riktig?

hart prøvd det meste nå men uten hell

JT

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai