Apple erkjenner problemer med iMac

Tidligere denne uka kunne nettstedet AppleInsider rapportere om at en rekke iMac-brukere opplever problemer med at maskinen ved en rekke anledninger "fryser", og må restartes ved å slå av og på maskinen, en såkalt "hard reset". Maskinen fortsetter å arbeide i bakgrunnen, og de fleste brukere kan bevege musepekeren selv om problemet oppstår, men man kan ikke velge eller starte programmer.

Problemet skal etter sigende ligge i driverne til ATI-skjermkortet, og selv om Apple har sendt ut to iMac-oppgraderinger (1.0 og 1.1) er problemet ikke løst.

I en uttalelse til Macworld melder Apple at de er kjent med problemet og bekrefter at en løsning er på vei, sannsynligvis i løpet av oktober.

“We are tracking down the root cause of this bug, and will issue a software update which corrects it as soon as we can — most likely later this month,” the company spokesperson said. “We apologize for the inconvenience.”

Kilde: MacRumors

kovacs

Venter på iMac som skal bli levert i dag. Får håpe jeg slipper unna.

Men jeg husker da vi brukte Apple 7500 i 1996 - ble litt lei av bomber den gangen. Ting er tross alt bedre nå! :)

jebreimo

Jeg har hatt samme (eller lignende) problem med min iMac G5 det siste halvåret; uten forvarsel begynner iTunes, Safari og et par andre programmer (de som bruker nettverket?) å vise badeball. Deretter går det ikke an å åpne nye vinduer av noe slag, et hvert program som prøver begynner også vise badeball, inkludert menyen dersom jeg prøver å åpne dialogen for tvungen avslutning.

Den eneste måten jeg får slått av maskinen er ved å holde power-knappen inne.

Dette skjer heldigvis ikke veldig ofte (det har gått uker mellom hver gang), men gudene skal vite at det er irriterende når det først skjer.

ameneon

Denne frysefeilen som snakkes om i artikkelen, er en som er på de nye iMacene. Det du beskriver høres ut som noe annet. Jeg opplevde denne feilen først når jeg installerte iMac oppdateringen 1.1. Sannsynligvis er det relatert til skjermkortet.
Det ordna seg når jeg nedgraderte oppdateringen til 1.0 igjen.

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide |

tb1

Er lei av å måtte restarte hele tiden.

Hvordan nedgraderer du??

ameneon

Last ned 1.0 oppdateringen fra http://i1.no/04vz/
bare søk etter iMac så dukker den opp.
Last ned Pacifist fra versiontracker.com eller macupdate.com og åpne iMac oppdateringen i Pacifist. Velg Contents of iMacSoftwareUpdate1.0.pkg og trykk installer. Restart maskinen. :)

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide |

jebalto

Dæven.. det er det som er grunnen ja.. Da vet jeg det iallefall.. Min maskin fryser seg nesten daglig. Utrolig irriterende i jobbsammenheng.
-----------------------------------
Jan Erik Balto
Grafiker v/Unico Reklamebyrå

tb1

Hjertelig Takk!

Quaoar

Akkurat det samme skjer av og til på MacBook Pro'ene mine :-/
Så kanskje kalle dette en generell feil, og ikke bare noe med iMac?

ameneon

Når det gjelder iMac så begynte feilen etter installeringen av 1.1 iMac oppdateringen, som inneholdt en nyere driver til skjermkortet. Så det er ganske sikkert at feilen er relatert til ATi driveren. Før oppdateringen hadde jeg kun opplevd feilen når jeg kjørte Vista på iMacen. Sannsynligvis problemer med driveren i Windows også.

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide |

Grunde

Etter 2 måneders ventetid, fikk jeg i dag endelig min iMac 2,8 :) I full iver (og med denne nyhetsposten godt gjemt bak øret) installerte jeg alle programvareoppdateringene macen etterlyste, og har foreløpig ikke opplevd noen problemer..
Testet nettop World of Warcraft med alle grafikkinstillinger på topp, allt fløyt knirkefritt!

Jonatan

"Apple anerkjenner problemer med iMac" Skal vel egentlig være "Apple ERkjenner problemer med iMac". Forskjell på å anerkjenne og erkjenne. Anerkjenne er et positivt ladet ord. Erkjenne er derimot en innrømmelse. Beklager pirket, men klarte ikke å la være ;-)

djhalleus bilde

djhalleu

Ja. håper de fikser dette så fort som mulig. Er dette antagelig bare kune software/OS-feil, eller er det også nå med hardware. Eller er det ingen som vet ?

Per-Kristian

Har også dette problemet på min nye MacBook Pro. En annen ting er at det går nesten 10 sek. før skjermbildet kommer opp når jeg vekker den fra dvale

noruga

Støy, Firewire-port som ikkje fungerer, frysing... Har hatt mange problem med min nye iMac. Angrar på at eg kjøpte over disk hos Eplehuset. Hadde eg kjøpt på nett hadde eg for lengst levert den tilbake og fått pengane igjen.

foffster

Å dæven, da skjønner jeg mer. Har en 1 år gammel iMac og den har fryst mye i det i siste, akkurat som det beskrives. Og det var vel etter Firmware-oppdateringen at det begynte å skje ja.

www.rebolt.no

kensol

Ser at admin har endret mitt innlegg fra anerkjenne til erkjenne.

Tanken bak å bruke anerkjenner istedet for erkjenner var og er følgende:

I vanlig dagligtale brukes "erkjenne" som en innrømmelse, man erkjenner at man har gjort noe galt. (Eks: erkjenne seg skyldig, jfr Bokmålsordboka)

Anerkjenne benyttes oftest som en en bekreftelse på noe, man anerkjenner at noe er galt. (Eks: godta, akseptere, jfr samme ordbok)

I en rekke ordbøker er begge ordene synonymer med "innrømme".

Bakgrunnsmaterialet mitt da artikkelen ble skrevet antyder på ingen måte at Apple har vært kjent med problemet, men allikevel har levert maskinvare med feil uten å opplyse om dette, slik at de i ettertid erkjenner at det har vært et problem de har vært klar over, men ikke gjort noe med det.

Tvert i mot har Apple i lengre tid (i alle fall tilsynelatende, og basert på mitt grunnlagsmateriale) ment at dette var enkeltstående problemer, med uviss årsak (muligens relatert til enkelte brukeres tilleggsutstyr), og at problemene ikke var relatert til iMacs maskinvare eller relasjonen maskinvare/OS X. De har imidlertid valgt å anerkjenne problemet som en feil forårsaket av iMacs skjermkortdriver og tar således ansvar for problemene.

Jeg er fortsatt av den oppfatning at anerkjenne er det mest presise uttrykket i min artikkel, uavhengig av hvilket av de to ordene som anses som mest "positivt".

anserigs

Hmm, noe av det samme skjedde med min MacBook Pro, kan det altså være at det er skjermkortet som har kødda til maskinen min. Eg formaterte den men fortsatt vil ikke Finder jobbe som det skal og alt slår seg bare rett av etter at eg skal til å bruke det.

olavbm

Hmm, jeg har lastet ned 1.0 oppdateringen, men når jeg skal installere den blir jeg avbrutt av meldingen: ALERT - NOT NEEDED

Noen som vet vordan jeg kommer rundt dette?

Sitter i deadline og det er fryktelig irriterende med en maskin som fryser hvert tiende minutt.

Olav

ameneon

dette er besvart lengre opp.

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide |

casablanca

Så det er altså ikke så lurt å kjøpe en ny iMac inntil videre? Har hatt problemer med Apple tidligere når det gjelder reklamasjonssaker, så kanskje like greit å vente til feilen blir fikset i neste versjon....
Har anbefalt noen å kjøpe en iMac nå som det nye operativsystemet kommer, men nå vet jeg ikke helt om det er så lurt.

PinkoPallino

Ringte Apple support i usa, da min 4 timer gamle iMac 24" frøys som beskrevet. Jeg refererte til an/er-kjennelsen av videodriver - men Patrick på support hadde ikke hørt om noe slik. "..and I would have been informed if that was the case.."

Disk verify for så å resette PRAM (option-command-P-R ved oppstart) var hans råd. Det ser ut til at det hjalp. Nå er det 3 dager siden, og jeg har ikke hatt flere problemer.

P
#@$
---
Drilling for oil is boring.

hakon

Jeg har nøyaktig dette problemet på en Mac Pro med ATI kort, mulig denne fiksen vil fikse det og?

Sabadabado

Er det noen som vet noe mer om dette her? Har de fikset det? Kjøpte meg en 20" iMac, 2,4 GHz igår, og første gang den stod på, gikk den i stå. Makan til etterkjøpskvaler som dukka opp i meg da... Problemet var likt som beskrevet lenger oppe. Jeg kunne bevege musepekeren, men eneste måte å få igang maskina var en såkalt "hard reset".

Siden har jeg ikke merket noe til akkurat det problemet. Men da jeg kom hjem fra jobb idag, ville ikke Airport finne nettverket... Min lille iBook som står ved siden av, finner det lett. *Kvalene vokser*

Denne iMac oppdateringen som er nevnt ovenfor. Er det noe som følger med når man gjennomfører OSX's egen Programvareoppdatering? Det har jeg nemlig gjort. Jeg får jo ikke neddatert noe særlig uten internett, siden det er (som danskene ville sagt det) kuk i Airportkortet...

huff jeg er skuffa nå, håper noen vet og kan hjelpe..

:(

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai