Statusrapport: OS X Leopard

MacRumors melder i dag at Apple har gitt ut en intern "Gold Master Candidate"-versjon av OS X 10.5 som kan være siste skritt på veien mot utgivelse av Leopard, såfremt ingen betydelige feil med denne versjonen blir oppdaget. "Gold Master" er benevnelsen på den versjonen av operativsystemet som blir sendt til cd/dvd-fabrikker for masseproduksjon og distribusjon. En "candidate" blir således en "Gold Master" dersom den oppfyller Apples kvalitetskrav.

Det har vært påpekt at Apple allerede burde ha sendt en GM-versjon til beta-testere, for å nå sitt mål om utgivelse i oktober, men dette har foreløpig ikke skjedd. Det har imidlertid ikke kommet noen uttalelse fra Apple om at operativsystemet er ytterligere forsinket. Personer med innsidekunnskap mener 26. oktober er datoen Apple planlegger å slippe leoparden ut av buret.

kajac

Kuli. Men som med alt annet, kommer jeg til å vente til første servisepack, v. 10.5.1 eller noe sånt. Første release har som regel en den bugs.

Men blir spennende å teste det på eplehuset :)

krills bilde

krill

Så vidt jeg har fått med meg, så har MacRumers oppdatert denne artikkelen og fastslått at GM-versjonen ikke er her enda.

De sier følgende:
"Update: Since the story was originally published, we've heard from a couple of sources that internal Apple builds are still progressing and "Gold Master" has not yet been declared. I suspect we'll hear more in the next few days."

- Nikolai Krill

kensol

Jepp, ser at artikkelen er oppdatert (egentlig ganske greit med disse kommentarfeltene i så måte).

Personlig begynner jeg å få mine tvil om oktober, og særlig 26. I beste fall vil de "release" i løpet av oktober, og med release mene GM, deretter sende til kopiering og kanskje kunne levere i november/desember. Kan hende Apple har en egen definisjon på "arriving in October".

kensol

Ny endring hos Macrumors: Gold Master Candidate skal være build 9A581, forstår det som dette er en intern distibusjon også.

I tillegg var det i en periode de siste dagene slik på store.apple.com at hvis man prøvde å bestille OS X Tiger sto det shipping date 26. oktober, men dette er nå endret til 24 timer. Dette kunne være en indikasjon på at Apple forbereder seg på å endre webshoppen sin til å kunne levere Leopard på denne datoen. Ikke vet jeg.

ringo55

Dette blir spennende.
jeg fikk jo min maskin om mandagen og jeg elsker bare maskinen og nå gjenstår det om man får en kopi av leopard..

Krusesfoto
http://www.thomaskruse.org
http://www.krusesfoto.no

iMac 24" 2.8mhz Extreme / 4GB Ram / 1 TB Disk WOW I LOVE IT

Macinis bilde

Macini

Det kan se ut til at det blir en forsinkelse på utgivelsesdatoen til 30. eller 31. oktober etter diverse rykter rundt på nettet.

life is a bitch and it sucks...
...then you marry one who doesn't

Blomvik

Likte det ordspillet med at "Apple slipper Leoparden ut av buret"

Gleder meg forsåvidt også til OSX Leopard kommer på markedet :)

AreBs bilde

AreB

"Apple har en egen definisjon på "arriving in October"."

Mulig at Apple faktisk lager en ny standard der oktober kommer 2 ganger i år, hvem vet?

Mr Mac

Det er vel bare Windows som lager nye standarder...

"Hvor mange windowstekninkkere trengs det for å skifte en lyspære? Ingen! Bill Gates erklærer mørke som ny standard"

Hahaha =)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai