Første Leopard-tester ute

Apple lanserer Mac OS X 10.5 Leopard i morgen, men noen utvalgte journalister har allerede fått teste Apples nyeste system i et par dager. De første testene har nå kommet ut og Walt Mossberg mener at Apples Leopard er raskere og mer brukervennlig enn Microsofts Vista.

New York Times David Pogue kritiserer Apples "300" nye funksjoner, men mener at Leopard har mange funksjoner som f.eks. TimeMachine og QuickLook som vi ikke kommer til å greie oss uten etter å ha testet Leopard. Pogue mener at Leopard er en særdeles god oppdatering, OSet har blitt raskere lettere og mer "polert".

Walt Mossberg har som vanlig en kort videogjennomgang:

Tags:

Twinrehz

Gleder meg til det kommer ut, men jeg kommer til å vente til blant annet CS3 har blitt oppdatert til å støtte Leopard skikkelig.

______________________________________________________________
Syns du dette var en unødvendig post? Send en PM til meg og si ifra

Buttcamp, Parallols & VMWarez o.O

anderstangens bilde

anderstangen

Tja. Har kjørt betaen siden i sommer og jeg er ikke sååå imponert. Som vanlig er det sånn at Apple mystifiserer og skryter operativsystemet opp i skyene, og når man først får det på sin egen maskin blir man litt skuffa. Det er jo faktisk ikke en kjempeforandring fra Tiger..

Jeg er egentlig mest imponert over de småtingene som ikke blir nevnt. Alle små ting som man har irritert seg over er forbedret, og systemet er kjapt og lekkert.

crackerjack

Skal jo også bli spennende og så hva andre enn Mossberg og Pogue sier, de er jo ikke akkurat kjent for å disse apple-produkter. Men min kopi er på vei, og jeg er ikke pessimist heller, for å si det sånn :)

krills bilde

krill

Edward Baig har også testet det, og sier til USAToday:

"Apple's operating system widens its lead aesthetically and technologically... Leopard is one cool cat."

Les artikkelen hans

- Nikolai Krill

messo

Leopard er absolutt ingen nedtur for å si det sånn :)

Kjørte en betautgave i sommer, men den hadde alt for mye bugs og mangler til at den kunne brukes som hoved OS. Kjører nå siste beta utgave, og det går som en drøm! Nye funksjoner og generell ytelsesøkning har effektivisert arbeidsrutinene mine mye.

Selv på eldre maskiner gir Leopard økt ytelse og drar bedre nytte av ressursene en det Tiger gjorde.

Mistahh

Er litt spent på om Leopard fungerer bra med min Core Duo Macbook. Tenker da på at min maskin er bare 32-bits og Leo fungerer vel bedre på 64-bits Core 2 Duo.

Mac n00bs bilde

Mac n00b

Mistah: Slapp av, leopard kjører like bra på 32-bit som på 64-bit, forskjellen er at hele Leopard er i stand til å ta i bruk 64-bits minneadresseringer, der det bare var deler av tiger som var i stand til dette. Forskjellen vil merkes best ved kjøring av tunge applikasjoner som iMovie, hvor det vil gå raskere på en datamaskin med 64-bits prosessor. Leopard er optimalisert for Core Duo også.

.::MacBook 2,16GHz 2GB RAM::. - .::OLYMPUS E-300::. - og en utgått iBook...

bambinis bilde

bambini

Det er akkurat det som er så fantastisk bra med OS X, at det ikke er noen kjempeforandringer fra den ene versjonen til den andre. Windows er helt ute å kjøre der med blant annet nye måter å gjøre grunnleggende ting på i hver eneste versjon de kommer med.

Kommer til å sprette sjampoen når Leopard er inne på mine epler :)

Mistahh

Godt å høre Mac n00b :)

bushys bilde

bushy

Hehe, da hopper du rett i dusjen så fort du får opp introvideoen?

Hvor raskt etter slippet kan man laste ned leopard fra apple gjennom ADC?

Flaggerkatt

...burde ikke være noe problem.

Jeg har i de siste par ukene kjørt siste Leopard-betaen på en rundt 3 år gammel Mac Mini med 1 GB RAM - og OSet er både raskere og mer effektivt å bruke enn Tiger var.

Bare timer til fullversjonen kommer i salg nå :)

I ku, you ku, we all ku, for haiku !

OlafG

Jeg kjøper nok snart en iMac, så jeg gleder meg.

pman3003s bilde

pman3003

Jeg har lagt inn Leopard på en 1.83 GHz Macbook med 1GB ram og det ble merkbart raskere. Mye mindre badeball. På en 1GHz imac g4 med 1GB RAM går noe raskere og noe treigere. Spesielt surfing går saktere, men det er kun fordi at safariblock ikke fungerer i leopard, flash-reklamer er et onde for gamle PPC-maskiner.

sn0dig

La inn Leopard i dag på mac minien min (c2d 1.83GHZ, 1GB RAM) og alt ble en god del raskere, samt jeg ikke skjønner hvordan jeg klarte meg uten spaces før :)
Har jo brukt ubuntu på bærbaren før, men det brukte jeg det nesten aldri. Til sammenligning så har jeg i dag aktivt brukt 4 spaces :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai