Telenor med Leopard-problemer

Mac-brukere som benytter Mobilt Bredbånd fra Telenor, kommer ikke på nettet med Leopard. Telenors mobile internettløsning Mobilt Bredbånd fungerer ikke lenger etter at man har oppgradert til Mac OS X 10.5. I følge IDG jobber Telenor med saken.

I følge IDG er Mobilt Bredbånd er en ny mobiltjeneste fra Telenor som lar deg surfe relativt rimelig via mobilnettet på kveldstid. For 249,- i mnd. får man ubegrenset datatrafikk i helgene og på kveldstid og Mobilt Bredbånd bruker et USB-modem som nå ikke virker på Mac OS X 10.5. Lignende løsninger leveres også fra ICE og Netcom, med noe skrantende Mac-støtte.

Under 10.4 virket dette smertefritt, men i følge IDG er det programvaren for å aktivere USB-modemet, GlobeTrotter Connect, som viste seg å være akilleshælen for Mac-brukere av tjenesten etter at Apple oppgraderte operativsystemet sitt 26. oktober.

Vi har også fått føle denne oppgraderingen av Mac OS. Vi har lagt press på vår hardware-leverandør Option om å få på plass oppdatert programvare for Mac. Option har gitt tilbakemelding om at de jobber på spreng med saken, og regner med å ha en ny versjon tilgjengelig i løpet av denne uken, sier produktsjef for Mobilt Bredbånd i Telenor, Torger S. Kjelstad til PC World Norge.

At Telenor nå prioriterer Mac-brukere på mobilt bredbånd, er en tydelig endring fra tidligere hvor Mac-brukere stort sett var uønsket.

svars bilde

svar

Trodde ikke at dette fungerte for 10.4 heller jeg.
Vurderer en slik løsning til min mbp, men tok ikke telenor seriøst da jeg var 100% sikekr på at modemet ikke fungerte under OSX.

Men får de på plass støtte i leo, skal jeg vurdere det, for dekningen til telenor er super.

oo

http://www.ice.no/USB-Standard-137.aspx

Ikkje at eg har testa det, men i følge den kulørte dagspresse skal dette USB-modemet også ha ein innebygd usb-disk med driverane til dei forskjellige operativsystema på.

svars bilde

svar

Ice har jeg sjekket ut, men mange her på forumet som har det sier at det er ikke bare bare å få modemet til å fungere.
Lurer på om telenor sin sak fungerer på leo med en 3g telefon via blåtann jeg.

GummiTZ

Kan for ordens skyld nevne at Netcom sin Connect-dings (Huawei USB HSDPA/3G/EDGE/GPRS) fungerer fint på min MacBook med 10.5

argelebs

Det at Telenor nå tar Mac brukere mer seriøst kan vel ha litt sammenheng med iPhone. Om de ønsker iPhone kontrakten med Apple må de starte med å ta oss mer seriøst

Switch-guiden - Søkeguiden - Posting & U

svars bilde

svar

det var gode nyheter :)
Bare dumt at netcom har elenddig 3g dekning i de områdene jeg har tenkt å bruke det i.

rait.nos bilde

rait.no

Det er feil i artikkelen, for fra idag 1.nov er det nye priser og muligheter fra Telenor.

Du kan velge mellom: "Fri Bruk" - Ubegrenset bruk av Mobilt Bredbånd m/WLAN for en fast pris per måned. (499,- pr mnd eller 548,- pr mnd med modem)

Eller kan du velge den som er beskrevet i artikkelen over: "Kveld og Helg" - Ubegrenset bruk av Mobilt Bredbånd m/WLAN kvelder og helger for en fast pris per måned. (119,- pr mnd eller 168,- pr mnd med modem (ikke 249 som det står i artikkelen))

Eller så har du "Litt Bruk" - Betal en lav månedspris og få reduserte priser på din bruk. (60,- pr mnd eller 109,- pr mnd med modem)

Les mer på telenormobil.no
http://telenormobil.no/abonnement/mobilt_bredbaand_forside.do?wlnr=012298

Arne Andreassen

Etter at jeg valgte tilbudet fra Telenor på hastighet Turbo 16 ( som etterhvert ble til Turbo 8) måtte jeg også skifte modem. Det kom gratis i posten og var greit å montere. (behøver ikke rippe opp i problemene fra 16 mb via 12 mb til 8mb), men har etter dette opplevet problemer med ichat video, og ichat på telefon. Fra Tiger til Tiger og Tiger til Leopard.
Kan dette ha noe med det samme å gjøre??
Hjelp fra Telenor når vi kjører Mac er forøvrig en utfordring. Det er ikke bare hard og software som bør oppgraderes. Humanware = trening av konsulenter hører også med i Total Quality Management konseptet.

masae

Mobilt bredbånd fungerer med Leopard, men det er litt knotete å koble seg til hvis du ikke vet hvordan du gjør det.

Her er hvordan jeg gjorde det:

1: Installere globetrotter Connect programvaren (driveren funker med Leopard, men ikke selve tilkoblingsprogrammet). Last ned på http://www.telenor.no/bedrift/produkter/mobil/mobilt_bredband_lastned.html

2: Putt in modemet

3: Åpne "Nettverk" i systemvalg

4: Velg modemet i kolonnen til venstre

5: Trykk på avansert, og velg "annet" under "modem". Velg deretter "Option Globetrotter GSM" under modell. Trykk på OK (bilde: http://myskitch.com/marius/dock-20071101-182732/)

6: Under telefonnummer skriver du inn "*99#" og i brukernavn og passord skriver du inn telefonnummeret (åtte siffer uten mellomrom) ditt i begge felter. Trykk på "Ta i bruk". (Bilde: http://myskitch.com/marius/dock-20071101-183039/)

7: Trykk på "Koble til", og du vil nå få spørsmål om PIN-kode. Når den er skrevet inn bør det ikke gå mange sekunder før du er på nett

Denne fremgangsmåten funket fint for meg, så jeg ser ingen grunn til at den ikke bør gjør det for andre også.
Telenor åpnet forøvrig Super-3G nettet sitt i dag, så nå går det nesten like raskt som med vanlig ADSL å surfe med mobilt bredbånd! (rundt 1,5 mbps)

svars bilde

svar

Har telenor fått opp noen dekningskart for super3G enda?

jaheskje

Jeg har prøvd å følge veiledningen til masae, men setter meg fast når jeg kommer til mobilnummer. Hvilket nummer skal jeg skrive inn der?

Jeg har ikke fått noe mobilnummer i forbindelse med sim-kortet og usb-dingsen. Skal jeg egentlig det?

Jeg har prøvd med å legge inn mitt vanlige mobilnummer, men da får jeg beskjed om at det oppsto en modemfeil.

Beerbad

Her er en annen måte som virker på Option Icon (USB-modemet):

1: Sett SIM-kortet i en mobil, og slå av PIN-koden.

2: Installere globetrotter Connect programvaren (dette for å få installert modemskriptene). Last ned på http://www.telenor.no/bedrift/produkter/mobil/mobilt_bredband_lastned.html

2: Sett USB-modemet i en USB-port.

3: Åpne "Nettverk" i systemvalg

4: Trykk på "+"-tegnet, i kolonnen til venstre, og velg "Globetrotter HSDPA Modem". Trykk opprett.

5: Trykk på avansert, og velg "Option" under "modem", og sett telenor som APN. Klikk OK.

6: Under telefonnummer skriver du inn "*99#" og i brukernavn og passord skriver du inn mobilnummeret du har i USB-modemet (åtte siffer uten mellomrom). Trykk så på "Bruk".

7: Trykk på "Koble til.

Neste gang du skal koble til, kan du klikke på modem-ikonet (overst til høyre, ved klokken) og velge "Globetrotter HSDPA Modem" der.

iBoy

Ingen av metodene over fungerer hos meg dessverre. Alt funket fint inntil jeg installerte Leopard. Er det flere metoder jeg kunne forsøke? Jeg skal snart reise bort og hadde hatt bruk for mobilt bredbånd på turen.

iBoy

Etter oppdatering til Mac OS 10.5.1 virket metoden over! Nå går det som en drøm å koble til, og jeg trenger ikke engang taste inn passordet. Deilig å slippe det dumme oppkoblingsprogrammet også, nå velger jeg bare Koble til fra menylinjen, og jeg er på nett i løpet av tre sekunder!

Opplastingshastigheten er på 350 kb/s, noe som faktisk er litt raskere enn vårt ADSL fra NextGenTel! Nedlasting på 450 kb/s er også helt OK.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai