Mac OS X 10.5.1 inneholder over 24 fikser

De fleste som har fått brukt Mac OS X Leopard etter lanseringen, kan skrive under på at Apples nyeste OS inneholder mer enn et par feil. En oppdatering så stor som Leopard medfører alltid noen feil og Apple har nå sendt Mac OS X 10.5.1 ut til sine utviklere. Over 24 feil skal være fikset.

Oppdateringen som i følge Apple Insider fyller over 267 MB vil inneholde mer enn 24 feilfikser i Leopard. Mest kritisk er feilrettinger i Leopards firewall og datatap-buggen som har rammet noen.

Oppdateringen skal også levere en rekke fikser til Mail.app, iCal, Spotlight og Keychain. Utviklerne har fått tilgang til denne oppdateringen med versjon nummer 9B13 og man antar at den vil bli tilgjengelig for nedlasting i løpet av rimelig kort tid.

subsequent

Denne kom jo kjapt! =)

jorjoh

Kommer det noen oppdatering for lesing av eksterne hardisker?
Leopard finner ikke sikkerhetskopien min....

jaawa

Hva mener du med OVER 24 fikser?? 25? 26?

TeSps bilde

TeSp

Som en macer i mange mange år nå, så er jeg faktisk skuffa over 10.5. Dette var hypet opp i skyene og jeg er dårlig. Leopard har vært ute i ei uke + og nå kommer oppdateringene. Nei vettu hva dette her er vanvittig svakt fra apple sin side.

Utvilingen av Apple sånn jeg ser det har vært utrolig skuffende. Min Macbook har vært på reporasjon to ganger på under ett år og nå må jeg sende den inn igjen. For å ikke snakke om at jeg har byttet ut lader en gang. Vanvittig dårlig. Ipoder dør etter et år, dårlig oppdatering av OSX. Apple i mine øyne er ikke et kvalitetsprodukt som det engang var og det er utrolig synd. Min første iPod Mini lever enda, mens de nye ipodene ligger døde. Utrolig dårlig! Min Powerbook varte i 4-5år og fungerer fint enda etter HD bytte. Men denne macbooken har skuffa skikkelig.

Jeg er bare virkelig skuffa! Fysj!

ZiPLe

Nå har jo ikke oppdateringen kommet enda, den er sluppet til utviklerne.

Skal også nevnes at for Tiger og Panther kom første oppdatering ca 3 uker etter lansering. Blir vel kanskje noe slikt for Leopard og, så blir feil å si at Apple har forverret seg...

krills bilde

krill

jaawa:

Sitat fra Apple Insider:
"In total, build 9B13 includes well over two dozen fixes and code corrections, those familiar with the software say, and addresses an issue present when moving files across partitions -- possibly one and the same with the widely publicized Finder data-loss bug."

Tallet 24 er altså ikke et konkret tall, men refererer til tallet "two dozen" slik som amerikanerne skriver det.

- Nikolai Krill

jervi

Leopard er faktisk den mest feilfrie oppdateringen i OS X sin historie, om ikke i hele Mac OS' historie. Da de slapp Tiger virket det som om de hadde hoppet over betatestingen, Leopard derimot virker faktisk som et ferdig produkt. At noen har problemer er naturlig, men det er få, og problemene er stort sett små.

kaada

Tja... Jeg må nok si meg enig med TeSp. Førsteinntrykket av Leopard har vært heller dårlig. Måtte faktisk nedgradere til Tiger på jobben, da viktige programmer manglet kompatibilitet. I tillegg til dette synes jeg hele OSet har blitt mye mer glorete. Mye unødvendig dill og dall i GUIen, som f.eks store skygger, håpløs "3D-effekt" på dokken (som heldigvis lar seg ordne med en enkel kommandolinje i Terminal) og det håpløse verdensrombildet som ligger bak innloggingsvinduet (som også lar seg endre, men ikke uten at du graver litt). Etter en uke med Leopard var det faktisk en liten befrielse å komme tilbake til Tiger. Alt er mye "roligere" der. Men, men.. Jeg kommer til å oppgradere så snart det finnes støtte for alle programmene jeg trenger :D

Når en er inne på trøbbel med Leopard, så har jeg jo forresten denne liggende på forumet:

http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=181106

martins bilde

martin

Tja, ja. Nå er det vel faktisk sånn at Apple ikke bruker all sin fokus på å sørge for støtte til tredjepartsprogrammer. Ikke konsekvent, men likevel.. :)

Prisen man må betale for å være tidlig ute med oppgradeing av operativssystemet, må naturlig nok være at alt ikke fungerer optimalt. Programvareprodusentene må få tid til å utvide sin støtte til det nyeste systemet de også. Ting Tar Tid ™, som AK så fint skrev i en tidligere artikkel.

qwerty

Noen som vet om Tiger-DVD merket Macbook Pro lar seg installere uten problemer på en Macbook?

Har en slik liggende, og ønsker å installere Tiger fremfor medfølgende Leopard på Macbooken som er på vei i posten... Spesielt etter å lest kommentarene over her.

kengubar.net

[ jervi: ]

Fint at du påminner folk om hvordan det oftest er når en ny versjon kommer ut. - Hver eneste gang glemmer man tydeligvis hvor buggent noe var rett etter slipp; det gjelder de fleste operativsystemer også..

Jepp, Leopard slik det kom ut nå er da en solid nok start det.

martins bilde

martin

Qwerty:
Det spørsmålet ville jeg nok stilt i forumet fremfor kommentarfeltet til en artikkel om oppgradering av Leopard ;)

jervi

qwerty: Gi Leopard en sjanse, er mitt tips.
Men nei, det vil ikke fungere, de platene som følger med en maskin, er låst til den maskinvaren de fulgte med.

laskva

Har brukt Leopard siden slipp og har ikke hatt noen problemer. Kjører alle CS3 programmer, Logic, iWorks osv. Jeg er STOR fornøyd

csharp

kaada:

hvilke kommandoer var det du brukte for å fikse dette?

mordor

Har brukt Leopard siden slipp og har ikke hatt noen problemer. Kjører alle CS3 programmer, Logic, iWorks osv. Jeg er STOR fornøyd

Da kan ikke du bruke Indesign CS3 mye.. Den har kjempeproblemer under 10.5

laskva

Bruker Indesign nesten hver dag

KristianN83

Jeg har ingen problemer med leopard, eneste er at http-mail plugin for mail.app ikke fungerer helt enda. Det vil si at man ikke får hotmail inn i mail. Ellers er jeg storfornøyd. Jeg skjønner ikke hvorfor folk gjør en stor sak ut av dette, det kan ikke være så store problemer når jeg som flittig bruker ikke merker noen verdens ting.

dassens bilde

dassen

Jeg har opplevd en del problemer med iWork. Da jeg skulle se på fordedraget i Keynote rebootet plutselig maskinen. Mistet en times arbeid. Dette skjedde for kjæresten min også.

Pages har gjentatte ganger avsluttet seg selv. En kompis av meg har også opplevd dette.

eflaten

Håper de fikser utskrift over PCL. Virker bedre enn før, men verst er iWorks 08 som feiler på alt. Vi er en 7-8 macere med en diger NRG multifunksjonsmaskin (tekniske sett en Richo) Den må ha foomaticRIP, Ghostscript og heldigvis har Ricoh laget PPDer som kan brukes av Foomatic. det kommer seg, men at Apples egne produkter er verst, er rævva. Blant annet er printer kontrollpanelet dårlig. Heldivis kan man installeren PPDer fra CUPS eget webinterface. Illustrator og pshop CS3 funker bra.

hugmac

Hei!

Om man kjøper Leopard når denne oppdateringen er ute på markedet, følger den med, er den da en del av Leopard? Med andre ord kjøper man egentlig 10.5.1?

Mvh
Hugo

Wackhys bilde

Wackhy

Nei

admins bilde

admin

Det kan nok ta et par dager/uke før denne oppdateringen er forhåndsinstallert på maskiner som leveres fra Apple. Maskiner du kjøper i butikker vil det ta enda lengre tid siden de normalt har lagre. Det vil ta enda lengre tid før alle Leopard pakkene vil ha 10.5.1.

Oppdateringene er dog helt smertefrie og går mer eller mindre automatisk når du bruker maskinen din. Det er ikke noe å frykte å få en Mac med 10.5 for så å selv oppdatere den.

hugmac

Jeg skjønner, takk for svar :-)

alexb

De *bør* fikse Airport-problemene. Jeg har en MacBook Pro der airport dør hver gang maskinen puttes i sleep --- eneste som hjelper er en reboot.

Spaces er også ubrukelig buggy, men det er på ingen måte noen showstopper sammenlignet med airport-problemene. Hvis ikke 10.5.1 fikser det, så blir det vel en clean install av Tiger på laptopen ...

modin

Eneste problemet jeg har opplevd er at Sari kræsjer i et et sett, når jeg bruker IMDB og et par andre ting. Ellers virker Leopard overaskende stabil til å være et helt nytt OS, men er enig at en del av GUI var penere i Tiger, men slik som stacks er en genial måte å slippe overfyllt desktop. Jeg lurer foresten litt på om de med mest bugs, har oppgradert maskinen fra Tiger med alt det styret de medfører. Er jo litt rart at jeg ikke har noen av de aktuelle bugsen, som spaces iWork osv.

taGs bilde

taG

Hittil har _alle_ 10.x-oppdateringene fått en .1-fix innen rimelig kort tid etter lansering. Det er ganske stor forskjell på å ha et os ute hos utviklere og på testbenker i forhold til å lansere det på verdensmarkedet. Det at Apple klarer å fixe de største barnesykdommene på så kort tid er en _bra_ ting. =) Cheer up TeSp! :)

ameneon

Har ikke hatt noen problemer med Leopard i seg selv. Spaces funker, Safari funker, Airport funker. Men sliter med iMac-frysen. Må nok få bytta skjermkortet snart...

Loose Change | blog | torrent-guide | last.fm | Quicksilver-guide |

Alfred.Woodden

Hva med timemachine og airdisk?

appel

Utrolig mye klaging og syting det er over det nye OSet, faktisk så mye at jeg tokk meg selv i å tenke stygge tanker om Leopard når jeg oppdaget en SSL bugs i Server OSet.
Hvorfor går så mange rundt å syter over den dålige sikkerheten og alle feilene, som nevnt tidligere er dette kansje Apples mest feilfrie OS og sammenlignet med andre OS er det perfekt.
Så det jeg vil frem til er at man trenger å ta ting litt med ro og teste ut litt, Tiger var tros alt ikke brukenes før 10.4.4 og 10.3.x bled aldrig bra overhodet (hvis noen er uenig så kan vi ta en diskusjon på det senere).
En generell regel er vell å drøye litt hvis man er helt avhengig av maskinen og ikke kan miste data eller ha nede tid.

jesper-s

Plages virkelig med brukerretigheter. Pløyd igjennom forum på apple.com, om det mye frustrasjon ute å går!

Noen som vet om 10.5.1 ordner rettighetsproblematikken?

chris192

Jaja, så kom v.10.5.1...Og det står at det å fikse diskrettigheter skal være i orden..

jesper-s

...noe det ikke er

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai