Tre nye "Get-A-Mac"-reklamer fra Apple

Apple har lagt ut tre nye reklamer i "Get-A-Mac"serien, som følger opp tidligere reklamer ved å snakke om problemene som en del Vista-eiere har hatt. Apple fortsetter i samme bane som før og gjør narr av Microsoft og "floppen" Vista.

Reklamene er også å finne hos Apple

OleUtnes bilde

OleUtne

Ikke for å banne i kirka eller noe, men er det ikke litt fanboy aktig å lage en forsidenyhet hver gang Apple introduserer nye reklamer?

eirikaav

Sist gang jeg sjekket har vi et par såkalte "fanboys" her, så da passer det vel bra. Jeg likte de nye reklamene jeg. Har akkurat installert windows vista på en maskin og gjør ikke annet enn å lete etter løsninger på helt absurde problemer rundt om på veven.

Frekk

Bør man ikke holde seg litt for god til å gjøre narr av andre når man reklamerer for eget produkt. Spesielt når man selv skal slippe fix med over 24 oppdateringer.

Har aldri likt når et selskap forsøker å selge på andre sin bekostning...

lethienmd

Synes faktisk det er litt nedtur at Apple gjør narr av microsoft på denne måte. mener apple bør heve seg over dette og ikke synke så lavt.

Dj Chris

Ettersom det er så forskjell på markedsandelene til Apple og Microsoft, må jo Apple finne problemer med Windows så folk kjøper Mac. Det hjelper jo ikke å vise bilder av fine maskiner o.l. hvis folk tenker "Jaja fin den. Men vi har PC alt vi så det får være greit."

Macbook - 2 GHZ Core 2 Duo - 1 GB RAM

Alvin

haha! jeg synes det bare er moro jeg:D synes windows kan lage litt mer morsome reklamer og rakke litt ned på mac de også =D

Obi

Helt ok at Apple gjør narr av Microsoft, dritbra reklame.
Har slitt i månedsvis med Vista, levert endel maskiner som måtte i retur på grunn av store problemer med drivere/ ustabilitet etc.
Gleder meg til jeg får min første Mac, den er på vei. :-)

887kim

er enig med den sisste

Luxurious

Den første reklamen treffer dårligere enn de to neste - har du en flunk ny Lexmark, så er alternativet for vel ihvertfall folk med 5470, det gjelder flere modeller a) å kjøpe ny printer eller b) å kjøre 10.4. For Lexmark ser ikke behovet for å lage nye drivere, om de som følger med Leopard ikke virker så er det ihvertfall ikke deres problem, tvertimot er det jo en løsning på problemet med at folk ikke kjøper ny printer ofte nok ...

Det samme kan man jo si om folk som kjøpte ny airport for å bruke til Time Machine, om man er istand til å hakke det så er det ikke akurat en innertier.

Ikke misforstå, måtte de medskyldige i det ikke så lille tilbakesteget for menneskeheten, Vista, brenne lenge. Ha vært tvunget til å gjøre ekte arbeid på Windows Millenium, anyone? Store deler av verdens befolkning sitter i et alvorlig Stocholm-syndrom etter mitt syn. Problemet er at ikke lovverkets regler om erstatning ved feil i produkter blir håndhevet, så skulle microsoft ikke ha overlevd som selskap etter å ha sluppet Windows ME.

En særlig latterlig del av Vista er støtten for mer enn ett språk. For det første; kun i Ultimate, med enkelte unntak. For det andre, etter MS' egen beskrivelse: "80% -løsning". For det tredje, facking hiss å sette opp. At det er lov å bruke i staten i et multikulturelt land er et mysterium.

devotio

Det virker kanskje litt merkelig at et firma navngir konkurrenten og latterligjør spesifike produkter. Slik er dog mer vanlig utenfor Skandinavia, både med logo og navn. Ikke uvanlig i England at de gjør narr av hverandre i alle fall! Har sett dette en rekke andre steder også...

segrov

For jeg er en FANMAN! Jeg er over puberteten for f*en!

Fanman, ok?

Ok.

TAkk!

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

Fekkes bilde

Fekke

Det er morsomt fordi det er sant!

=D

ibookenmin

jeg hadde ikke kjøpt min nye imac pga disse reklamene ihvertfall.

Jeg personlig synes faktisk ikke at OSX ble brukandes før Tiger heller jeg da, Classic var ett nødvendig onde spør du meg.

Jarand

Synes Get-A-Mac reklamene er morsomme jeg, men snublet over en del alternative reklamer på Youtube. Søk på 'mac spoof' på Youtube så ser dere hvordan Linux-verden gjør narr av både Mac og PC :)

svish

Artig.. Men der sank nok en gang noe av respekten jeg har for Apple og Mac tilhengere på dette området... Ja, jeg synes windows er helt ok. Og jeg synes Linux er helt ok. Og OS X er også helt ok. Tre forskjellige OS, som alle har sine positive og negative sider.

Mac-tilhengere derimot.. Dem har jeg generelt sett ikke funnet så mye positivt ved enda. Par lyspunkt i ny og ne naturligvis, og selvfølgelig veldig hjelpsomme når det kommer til Mac spørsmål. Men ja...

(Og alle her kommer vel til å hate meg nå, men det er greit! :p)

Jarand

Er faktisk veldig enig i det du sier her. Det finnes positive og negative sider ved det meste her i livet - også OSer.

Det største problemet i disse OS-debattene er vel egentlig svart-hvitt tenkerne som med sine 'fundamentalistiske' standpunkt dessverre får dominere altfor mye.

Likevel .... Etter å ha brukt både Windows, OSX og til dels Linux i mange år så ser man jo mange underlige ting som satt på spissen er ganske morsomt og god reklameunderholdning :)

Kildals bilde

Kildal

kun 4% av de menneskene som har datamaskiner i hjemmet har en Mac, Det er ganske lite!

Lokehues bilde

Lokehue

Jeg liker VELDIG godt Apples "get a mac" reklamer, men på meg virker det som de er mer rettet mot de som allerede har en mac? Har man PC føler man seg kanskje litt latterliggjort (selv om det er med rette...) Det er selvfølgelig festlig fra DENNE siden av gjerdet, men hvis man skal vinne noen over hit burde de kanskje VISE mer hva man kan gjøre, istedenfor å latterligjøre... Går disse reklamene på TV i USA, eller er det bare på nett?

dicky_dick_dickenss bilde

dicky_dick_dickens

eg syntes disse herre va noe nedtur...

macrules

Disse videoene var kule med en gang de kom. Men nå er jeg lei.
Apple har forhåpentligvis en viss oversikt over om videoene fremdeles har effekt.

Noe sier meg at de har det...

Ferss bilde

Fers

Se humoren i dette da folkens, det er jo helt genialt!

MacBook + iPhone = sweeeet...

SeaLions bilde

SeaLion

Jeg tror nok at disse reklamene (som egentlig er TV-reklamer i USA) vel så mye er myntet på de som allerede har Mac som på PC-brukere. Som flere her sier får PC-brukere slengt i fjeset at de er dumme, og det naturlige å gjøre i en sånn situasjon er å forsvare seg og ens eget valg av OS, og ikke sjekke om det andre alternativet virkelig ER bedre.

Men for de som allerede ER macbrukere fungerer disse reklamene som bekreftelser på at en selv har GJORT det riktige valget. Det samme fenomenet ser man innen bilreklame også, de som virkelig STUDERER reklamene og lærer seg alt innholdet i de er de som allerede har kjøpt en sånn bil. For de trenger bekreftelser på at de har gjort det rette kjøpet.

Så se ikke bort fra at hovedpoenget med disse reklamene er å gjøre Mac-brukere mer fornøyde med sitt valg. For fornøyde brukere er en av de sterkeste salgsvirkemidlene som finnes. Det er mye mer overbevisende å oppdage at en kjenning faktisk har byttet til Mac og er strålende fornøyd, enn å bli gjort narr av på TV.

Ingunns bilde

Ingunn

Apple gjør narr av Windows... De sier i det minste «Hi, I'm a PC» og «I'm a Mac». Stabburet derimot, skrev «X% mindre fett enn i Mills» på kaviaren sin, og endte opp med å måtte trekke tilbake flerfoldige tusen kaviartuber.

Takke meg til. Ingen tvinges til å se på reklamer på nettet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai