Grafikkfirmware-oppdatering for iMac

I tillegg til 10.5.1 slapp i dag Apple en grafikkfirmwareoppdatering for 20" og 24" iMac i aluminium. Oppdateringen forbedrer stabiliteten til grafikkortet ATI Radeon HD 2600 Pro.

Forhåpentligvis tar denne oppdateringen endelig knekken på problemene som har plaget enkelte iMac eiere siden maskinen ble sluppet i august. En rekke rapporter tilsier at denne oppdateringen endelig retter problemene noen iMac-brukere har opplevd.

Oppdateringen er tilgjengelig i Software Update/Programvareoppdatering og krever en omstart av maskinen. Du kan lese mer om oppdateringen hos Apple. Vi oppfordrer alle iMac-eiere til å benytte kommentarfeltet og gi tilbake melding på denne oppdateringen.

Palmejar

Installerte denne oppdateringen i går kveld (rett etter 10.5.1) og har ikke opplevd noen problemer hittils. Må kanskje nevnes at jeg aldri har hatt freeze-problemet heller.

Ttigers bilde

Ttiger

får meg ny iMac i helga, bør jeg ta oppdateringen?

espenhogbakk

Jeg ville anbefalt det, jeg installerte i stad og har ikke sett noen problemer enda. Og jeg har slitt med store problemer tidligere. De løste seg riktignok stort sett med den forrige iMac updaten, men det ble i hvertfall ikke noe værre med denne. Har hendt at jeg har fått noen artifakter i bildet tidligere og det har jeg ikke sett noe av i hvertfall.

Dorian

Har ikke hatt store problemer med at maskinen fryser seg, men det har skjedd innimellom når jeg har brukt programmer/funksjoner som krever mye av skjermkortet (dashboard, expose, front row etc) veldig hardt. Har prøvd å kjøre den ganske hardt etter oppdateringen, og det har gått helt fint. Foreløpig kan jeg si at den ihvertfall ikke har gjort problemet verre. Sannsynligvis har den hjulpet.

ameneon

Har tidligere hatt mye freezes. Det løste seg først ved å gå tilbake til iMac-update 1.0, men kom tilbake med Leopard. Nå har maskina kjørt siden i går kveld uten noen problemer etter at jeg tok oppdateringa. :)

olahau

Jeg innstallerte akkurat 10.5.1 på min 24" alu iMac, men har ikke innstallert denne grafikkoppdateringen. Det står at Mac'en min er "Up to date" når jeg sjekker for nye oppdateringer.

Dessuten finner jeg heller ikke denne i listen over innstallerte oppdateringer. Noen som vet hva som kan ha skjedd?

Jeg sliter forsåvidt ikke med freeze, så det er egentlig ikke så farlig.

KjellElviss bilde

KjellElvis

10.5.1 gjorde underverker her i gården. Vet ikke om den firmware-fixen har gjort noe enda, for grafikkproblem har jeg ikke hatt. banankrem, har du en rimelig fersk maskin? Kan jo hende du allerede har den nyeste firmwaren.

kovacs

I følge Apple er det ikke alle iMacer som trenger denne oppdateringen. Hvis den ikke er tilgjengelig via programvareoppdatering så trenger du den ikke.

Kirk

Endelig! Da er ny iMac bestilt!

espenhogbakk

Da fikk jeg min første Freeze på lenge... Det skjedde da jeg åpnet Hypershade i Maya 8.5. Hadde håpet dette problemet var helt borte jeg nå, men det er det tydligvis ikke. Men er lenge siden det har skjedd så får håpe det ikke skjer igjen...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai