Dell med iMac-konkurrent

Dell utfordrer Apples iMac

Dell har den senere tiden slitt med salget, spesielt til forbrukere i USA. Nå prøver de å kopiere noe av Apples suksess med iMacen ved å introdusere XPS One, Dells første alt-i-ett maskin. XPS One skal konkurrere direkte med Apples iMac, men etter mislykkede forsøk fra både Gateway og Sony kan det bli vanskelig.

Dell utfordrer Apples iMac

Rett før helgen lanserte Dell sin første alt-i-ett datamaskin i USA. Navnet har blitt Dell XPS One og maskinen har en LCD-skjerm på 20", 2.2GHz Core 2 Dup prosessor, 2GB RAM, 250GB HD og Intels integrerte grafikkort X3100. Maskinen kan også leveres med ATI Raedon 2400 og Blu-Ray, men mot en prisøkning på nesten 1000 dollar.

Dells XPS One starter på 1500 dollar, mens Apples iMac starter på 1200 dollar. iMacen levers med bedre grafikkort, raskere prosessor og kan fås med 24-tommer skjerm i motsetning til Dell som kun leveres med 20" skjerm. Dell leverer sin maskin med TV-mottaker og minnekortleser som standard, noe Apple ikke gjør. Apples iMac kan heller ikke leveres med Blu-Ray.

CNET har fått testet Dells iMac-utfordrer og gir den rimelig bra karakter, men i følget IT-nettstedet har Apple ingenting å frykte foreløpig. Prisen er for høy og iMacen utklasser XPS One.

Om maskinen finner veien til Norge vites ikke. Les mer hos Dell

Kilde: Macworld og CNET

Håvard S.

Utrolig ... stygt.

mati_91

helt enig med deg ass.....

VISTA = Virus Infection, Switch To Apple

Jurgis

Hahaha, enig med Håvard.

kajac2

Alt i ett maskiner er jo akkurat det PC-folka ikke vil ha. Da kan de jo ikke overklokke eller bytte prosessor/grafikk. Derfor vil ikke denne bli noen slager.

espenhogbakk

Den matcher riktig nok ikke elegansen til iMacen, men jeg syntes den var litt stilig. Ikke pen, men kul. Men fra siden så den ikke så grasiøs ut :)

Er jo bra at det finnes et slikt alternativ for Windows brukere også da, er nok noen som kunne tenkt seg en slik.

dragehests bilde

dragehest

jah, syns den ikke var så verst. men nå som den er dyrere og dårligere en imac så spørs det litt. Det er morsomt hvordan de har satt en ripoff av den blå tigerbakgrunnen som skjermbilde.

quadra800s bilde

quadra800

Lykke til... det trenger de :P

Er forøvrig helt enig med kajac2. Det winboysa trenger er svære skall med gjennomsiktige sider så de kan sitte og glo på neonlysa og ledninger som smelter fordi vannkjølinga ikke klarer å ta av for den enorme varmen fra den dødelig overklokka Pentium-prosessoren på 3.6GHz, som nå kjører på 7.2GHz, mens de banner fordi de ikke finner ut hvor alle USB-portene har tatt veien.

jpsalvesen

Dell er et kostandsfiksert selskap. Derfor vil ikke de talentfulle folka jobbe for dem. Og derfor leverer Dell sjelden noe av høy kvalitet. (Serverne deres er greie, dog)

MacMæen

Jeg vil dra frem Dell remote control. Se på bildet. Det er sikkert 20 knapper på den dingsen der. Windows media center remoten har enda flere. Ta Apple remote. Den har 6 knapper,og kan gjøre akkurat det samme som begge de andre.

Illustrerer en fin ting i forholdet mellom Apple og andre datamaskinprodusenter. Keep it simple stupid!

Forøvrig vanvittig stygt med de høytalerne på siden.

smacmac

Apple er vel også ganske kostnadsfiksert, hvordan kan de unngå å være det? Når det gjelder remoten så er det kult å se på forskjellen, men Apple remoten kan jo ikke gjøre like mye som den fra Dell og den til Windows Media Center... det er jo bare tull.

Og 90% av alle PC-brukere er jo ikke fjortiser fra IT-avisen. De fleste er jo helt vanlige folk som ikke overklokker og er så opptatt av neonlys+++

svendheim

Sett bort i fra høytalerne på siden, synes jeg denne var rimelig fin.

fredarn

Stygt med de høytalerne, alt for dyrt, ingen trenger blueray (bluerat er gammeldags dritt - hva skal vi med fysiske plater? Elektroniske filer er framtider.. DOWNLOAD, ikke blueray eller HD-dritt og møkk...)

dibon

Godt PC-markedet kommer på banen med slike løsninger også. Slik at Apple får litt konkurranse. Den er kanskje ikke like pen som en iMac, men absolutt framgang på "PC"-fronten.

Og til dere tre første: Ro ned fanboy-faktoren noen hakk. Takk.

Audio Technicas bilde

Audio Technica

bakgrunnen de bruker på bildet er veldig lik apples OSX Tiger bakgrunn? haha.

iAperture

som de fleste andre maskiner Dell har kommet med, ubrukelig

popxpresss bilde

popxpress

Ok, det er en iMac konkurent, men hvorfor i h*****e er den så tykk?? Greier de ikke lage tynnere eller???

sparchys bilde

sparchy

Hvorfor er det slik at om noen produsenter vil gå i fotsporene til Apple så mener veldig mange Apple fan at det er det bare drit de kommer med? Det finnes vel ikke et marked i verden hvor det ikke kopieres funksjoner design etc av andres produkter.
Kan hende at Dell sin nye maskin er ganske ok, regner med at ingen her har prøvd den!
Synes forøvrig at Blue-Ray muligheten er bra, men for dyr. Det tar vel en god stund før man kan laste ned filmer i HD format uten å bruke hele kvelden(for de normalt intereserte i data) så HD eller blue ray vil nok vare en stund før elektroniske filer tar over.

fotojon

mati_91 : HAHAHAH!!!

RolfA

Enig med de fleste her - ganske stygg. Spesielt høytalerene.

Rart at den koster mer enn Apple. Synes også det er rart at ingen PC produsenter klarer å lage stilige stasjonære PC'er (liker Dell sine bærbare). Jeg tror det har noen med oppdateringsfrekvensen og produktspekteret å gjøre.

Ibook 12" 1.25 GHZ 768 RAM OS 10.4 Tiger
www.eraflor.com

overagnar

Jeg likte denne, jeg, og hvem vet, kanskje de ikke slipper oppdateringer til den hele tiden heller for å fikse problemer som tydeligvis er der uansett hvor mye de prøver å fikse det. :D

magnuz

Er det kun Apple som kan design i denne "cruel" dataverdenen? Dette var ufattelig stygge greier! Bedre lykke neste gang Dell

McMan

alltid greit med nye ting. Syns den var fin jeg, nøytral, akkurat en slik kunne passa inn på stua.
Og, hvem vet? kansje Apple får panikk å lager noe enda bedre:)

lapsklaus

Sjekk det digre tastaturet. Etter at jeg fikk meg iMac med trådløst og supertynt tastatur har jeg virkelig begynt å lure på hvorfor pc-tastatur er så utrolig store..

Dell-maskinen var ikke særlig lekker, heller.

simenhjort

Til Kajak2: Så var vel kanskje denne PCen ikke ment for overklokkere heller da. Det finnes jo noen folk der ute som skal ha en maskin som de vil bruke til hjemme-ting, og så har de ikke forstått at til det har vi mac :) Denne er vel sikkert litt billigere enn en iMac og tipper jeg. Men jeg ville nok uansett valgt og anbefalt iMac, fordi den kjører verdens beste OS :P

Håvard S.

simenhjort:
Hvis du leser artikkelen litt grundigere vil du finne ut at denne PC'en faktisk er dyrere enn Apple's iMac.

kaiz3R

Jeg kan ikke se hensikten med å legge en PC nyhet på Mac1 forumet? Trodde denne nettsiden skulle ta for deg Apple RELATERTE saker, ikke PC. Mistenker redaksjonen her for å skape nok unødvendig hetsing. Skjerpings!!!

Håvard S.

Vil si at denne PC'en er nokså relevant som nyhetsstoff på Mac1 ettersom den likner svært mye på Apples iMac. Om mulig er den også den eneste utfordreren i iMac sin klasse.

csharp

Synes PC'en ser helt grei ut, men likte heller ikke de høyttalerne noe særlig....

Hovedproblemet dens er imidlertid at den ikke leveres med OS X....og ikke kan kjøre OS X på en fornuftig måte heller.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai