Mac-fansider hacket

Mac-nettsider hacket

En hacker med navnet Malcor har den senere tiden gått til angrep på en rekke Mac-relaterte nettsider som han mener er "fanatiske". Sidene har blitt hacket og forsiden blitt erstattet med bilder av råtne epler. Sist ut var den glimrende nettsiden MacApper.

Foreløpig har Malcor kun hacket to nettsider, MacApper.com og GlenWosley.com. To kjente nettsider i Mac-universet. Nettsidenes forside har blitt byttet ut med et bilde av råtne epler og følgende tekst:

"This website has been flagged for excessive Apple fanboism, and has been taken down for 24 hours," og "This is a message to the rest of the Mac community, so listen up. Ever heard of hubris? Tone it down, and you will not be attacked. Everyone else is open game."

Angrepene stopper ikke

I følge Malcor sin egen blogg vil angrepene ikke stoppe med det første og flere andre Mac-nettsider vil kunne bli hacket. Det vites ikke hvem som står bak disse hackene, men så langt er det ikke svært avanserte angrep som har blitt benyttet. Hos MacApper fikk hackeren tilgang til å overskrive forsiden gjennom såkalt "Cross-Site Scripting" i blogg-applikasjonen Wordpress. Hackeren har benyttet seg av et foreløpig ukjent sikkerhetshull i Wordpress.

Hackeren Malcor hevder selv at alle fanatiske Mac-nettsider som "toner ned" ikke vil bli angrepet, men sannsynligvis benytter Malcor seg av hull i programvaren som kjører på nettsiden og derfor er avhengig av å finne potensielle Mac-nettsider med dårlig sikkerhet.

Mac-miljøet mobiliserer

En rekke Mac-miljøer har nå mobilisert for å spore ned personen bak disse angrepene. Så langt har man ikke lykkes med det, men den store Mac-nettsiden MacNN prøver å få sine brukere til å rapportere Malcors blogg til Google gjennom å "flagge" bloggen som upassende.

kajac2

Jo jeg kan være enig med at Macbrukere kan være svært irriterende og patriotisk, men Windows- og Linuxbrukere er jo like ille, om ikke værre.

Ahandreas

HAHAHA

fredarn

LOL, det der er drit morsomt..
Men skal ikke Mac sider få lov til å si hva de vil om Mac?

0veber

Hehe......jaja. Malcor? Jeg ser ham for meg, for å si det sånn.

XelleX90

nice, en til person som ikke kan bruke kunskapene sine til noe bra! Som forbedre ting isteden for å ødelegge

troys bilde

troy

Det er jo sant da, det er jo masse fanatiske mac brukre der ute, virker som de bruker mer tid på å rake ned på windows enn på å nyte sit eget produkt.

Hvorfor kan vi ike innse at vi alle er forskjellige,noen liker det, og andre liker det. Jeg for min del synes det er greit å ha windows på maskinen min til visse ting, men det blir veldig lite, og sjelden brukt, men dog noen ganger trenger jeg det.

Synes det er bra jeg at man kan dra nyte av det beste fra to os, og nå må dette oppleget med at det jeg har er best, og ditt er bare ræva slutte!

Det finnes mer der ute i verden enn kun Mac, og her på forumet ser jeg at det er mange som har innset det, og er open minded, selv om vi også her har skikkelige mac fanatister.

Men dette er ikke skrevet som et forsvar til den IDIOTEN som driver og hacker og ødelegger sider og forum, som andre har brukt masse tid på å bygge op. Fyren er en idiot, og ikke noe mindrre!

Her til lands er det forbudt å røyke planter, men i USA kan man ta livet av kona si hvis man er kjent.
Bare spør O.J Simpson

0veber

Hør, hør!

XelleX90

Troy, er heeelt enig, men etter min personlige mening er Mac mye bedre en Windows, det er bare så syn at spill og sånt ikke blir prioritert, selvom de fleste bruker Windows så tror jeg at det er på vei ned. Microsoft har gjort mye feil som de prøver å rette opp men dermed mislykkes ganske, expertene mener Leopard er bedre en Vista. Men det er maaange Windows brukere som rakker ned på Mac også. Det er en evig kamp om hva som er best. Desverre. Det er smak og behag. Ikke noe mer. Så hvorfor hacke Mac fan sites... hva får han ut av det? ingen ting. Hadde han heller brukt egenskapene til å si ifra om hvor siden kan bli hacket slik at de får det fixa hadde vært mye bedre =)

krills bilde

krill

Nå vil jeg si at han har fått budskapet sitt på Mac1.no også uten å måtte hacke siden. :D

- Nikolai Krill

kengubar.net

troys bilde

troy

Håper ddre ikke misforsto det jeg skrev, jeg mener at krigen mellom mac og windows has to come to an end NOW!!!

Herregud begge OS'ene har da sine fordeler ulemper, og det må vi finne oss i. Hvis vi skal fortsette å krangle slik om hva som er best, kommer vi ingen vei kreativt framover. Det r to forskjellige os til to forskjellige bruksområder, og at noen skal være så fanatiske at e bare bruker sin tid ppå å rakke ned på andre finner jeg tåpelig, har du en maskin du liker, så bruker du den til det du skal, og ikke kaster bort masse tid på å disse andre, bare fordi de ikke har tatt de samme vakget saom deg.

Jeg har hatt pc før, men etter jeg gikk over til mac, kommer jeg aldri mer å gå tilbake til pc, men samtidig ser jeg jo at pc har visse fordeler kontra mac! Er jo ikke helt blind! Vi må lære oss at vi kan leve sammen og dra nytte av hverandre, istedenfor å krangle om hva som er best. Det er det nemlig ingen fasit på!
Mac er best å bruke til det, og pc er best å bruke til det, når alle har innsett det, tror jeg det blir bedre(håper iallefall) Slutt å se på det som mac vs pc, men at begge deler er data!

Her til lands er det forbudt å røyke planter, men i USA kan man ta livet av kona si hvis man er kjent.
Bare spør O.J Simpson

golo

Jeg gikk over fra windows til mac og opplever at det er relativt mange flere fanatikere blant macfans, og windows brukere har alltid vart flinkere hackere :) Jeg synes det er "uskyldig" morsomt det han gjør.

smacmac

Nå er har ikke jeg noen erfaring over hode med drifting av nettsider, men jeg er ikke sikker på om administratorene på de rammede sidene syntes det var hverken uskyldig eller morsomt.

G-Macs bilde

G-Mac

Uansett hvor fanatiske folk er så gir det ingen rett til å hacke de...

wsimilas bilde

wsimila

ett sitat som passer til fundamentalistiske Windows-brukere
"enten er dere med oss eller mot oss. hvis dere er mot oss er dere med Macerne."

EinarJ

Jeg avskyr fanatisme, spesielt den typen som dukker opp hos de mest inngrodde mac-fanboysene. (Det finnes trolig værre enkelt-fanboys i Windows-leiren, men de er langt færre i tallet), Allikevel er alt jeg gjør med saken, å irritere meg over den, og så ignorere den, for jeg har tross alt mer å ta meg til enn å bruke masse tid på slikt.

Når det er sagt, så bygger slike ting oppunder min holdning om at hærverk er en værre forbrytelse enn ran, rett og slett fordi den er mer idiotisk, når man raner noen får man noe ut av det, det er vinning involvert, og dermed faktisk en grunn til at noen ville gidde. Men, når man driver regelrett hærverk, da er det ingen vinning involvert, det er kun til plage og irritasjon, og fullstendig unødvendig. (Det vil vel aldri finnes en situasjon hvor hærverk utføres av nødvendighet, mens en bankerott person fort kan komme ut for å måtte ty til ran). Det er rett og slett bare irriterende og unødvendig.

arnefismen

Lukter reklame LAAAANG vei.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai