Ta kontroll over Time Machine

Ta kontroll over Time MachineTime Machine ble av Apple hauset opp som en av de virkelig store funksjonene i Leopard og alle kan vel være enige at funksjonen har gjort backup lett igjen. Allikevel er det mange som mener at Apple har gjort Time Machine litt for enkel og fjernet en god del viktige innstillinger.

Et lite program med navn TimeMachineSchedueler tar over der Apple har stoppet og gir deg tilbake full kontroll over Apples backupfunksjonalitet.

TimeMachineSchedueler er et lite gratis program som er utviklet for å gjenvinne noe av kontrollen over Time Machine. Apple har nemlig gjort Time Machine så enkelt at det faktisk ikke er mulig å gjøre noen innstillinger i det hele tatt.

Time Machine

Time Machine tar i dag backup hver eneste time maskinen står på. Dette er en innstilling som det ikke går an å endre på, men ved hjelp av TimeMachineScheduler kan du selv velge når Time Machine skal ta backup. Synes du hver eneste time er for mye? Hvorfor ikke endre det til hver 12. time eller f.eks. hver gang maskinen startes?

TimeMachineSchedueler er gratis og tilgjengelig som Universal Binary for både PPC og Intel-baserte Macer. Programmet kan lastes ned fra klieme.com.

Kilde: Macworld

termservs bilde

termserv

På tide med et slikt program! Synd at Apple har utelatt dette programmet fra Leopard. Det jeg savner nå er spesielle mapperegler, hvor jeg kan velge å utelate enkelte mapper osv.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

Scandinav

Det er klart at du kan utelate en eller flere mapper.
Selv har jeg luket bort bl.a. download-folderen.
Du åpner bare innstllingene for Time Machine og velger "options" / "valg". Deretter velger du hva som ikke skal taes back-up av.

nick

termserv. Har du sjekket Systemvalget? Der kan du velge hvilke mapper som skal utelates.

termservs bilde

termserv

Oops, det har jeg faktisk IKKE lagt merke til. *føler seg dum*
Takk for tipset! :D

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

kaada

Kan man endre på hvor langt tilbake en ønsker å "dra tilbake i tid"?
For min del hadde det holdt med max en måned...

nick

kaada: Dette ordner Time Machine selv. Det avhenger av kapasiteten på disken du bruker til backup. Er disken full slettes de eldste backupene.

frankb

Finnes det en snutt som åpner for backup over nettverk med TM ?

krøllkrøllesen

et tips til manuell sikkerhetskopi:

Slå av TM i sytemvalg

Hver gang du vli ta sikkerhetskopi høyreklikker du på TM-logoen i docken og velg "sikkerhetskopier nå"

Funker fett.

frankb

Denne fikset å ta bakcup mot en hardisk over nettverket;http://macworld.idg.se/2.1038/1.130293

clark nova

Jeg har Time Machine på, men jeg synes liksom det er litt synd at jeg aldri trenger den. Jeg kan ikke huske å noengang ha slettet noe ved en feiltakelse eller savnet noe på disken min som jeg ikke kunne klare meg fint uten. En dag ryker nok harddisken og da kan jeg være glad for at jeg hadde Time Machine på. Men det er sjelden noen grunn til å gå inn i den fancye timevortexen annet enn for å imponere folk som ikke har sett det.

Clark

Macbook hvit, 2.0 Ghz, 2 G ram - Apple 20" Cinema Display - iMac g5 PPC - Mac Mini PPC - iPod 5G - Ipod Nano
"Load press play on tape."

Metro

Da jeg la inn TimeMachineScheduler forandret disk-ikonet på back-up disken seg fra den grønne time-machin ikon til vanlig oransje disk-ikon. Litt dumt, fordi jeg ofte bruker andre eksterne disker også, og da må jeg begynne å tenke når jeg ser to oransje disk-ikoner...

Noen om opplever det samme?

Et generelt spørsmål: Hvor bra vil time-machine funke til restore maskinen hvis den innebygde harddisken i maskinen skulle ryke?

Sagt på en annen måte: Kan time machine erstatte kloning av hele harddisken (f.eks. med superduper) eller er time machine mest ment for å finne tilbake til enkeltfiler man har slettet?

nudua

Ja, med Time Machine og Leopard DVD'en kan du klone tilbake til hvilken som helst dato som Time Machine har lagret. Dvs. hver time, hver dag, uke evt mnd.

Om man ikke arbeider med svært store datafiler i GB-størrelser, forstår jeg ikke behovet for å ta backup sjeldnere enn en time. En backup går jo svært raskt om det skjer til en firewire-harddisk.

Snires bilde

Snire

Skiftet harddisk i Macbooken min pga plassmangel. Bare satte inn inst. dvd og formaterte den nye disken, så valgte jeg å gjenopprette fra Timemachine. Fungerte helt suverent.......ååååå jeg er så glad i Macen min.

steinagards bilde

steinagard

jeg bruker tm til manuell backup. når jeg setter i den eksterne hd'en, starter backupen. og så bare mater jeg ut disken når den er ferdig. pleier å gjøre sånn hver helg når jeg er på hytta. har backupen liggende der.

men jeg kunne tenke meg å ha en tilsvarende hjemme. er det mulig å ha to forskjellige disker som backup, eller blir tm forvirret da?

krisarch

Jeg kjørte time machine mot en Timecapsule. Timecapsulen døde, men disken var like fin. Nå er disken tatt ut og satt i et eget kabinett.

I mellomtiden har jeg slettet noen e-poster jeg gjerne skulle hatt tilbake.

Er det noen klok måte å koble seg til en gammel disk og finne frem tidsbilder på en tidligere brukt disk? I mellomtiden har jeg kjørt timemachine til en annen disk.

SinWins bilde

SinWin

-ed-

løve60

Tar backup me ™ om natten, men om morgenen får jeg melding om at "Disken ikke ble matet riktig ut". Antar at dette har noe med dvalemodus eller .
kan noen huelpe+

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai