Hvordan vise skjulte filer i Leopard

Dette er en guide som vil vise deg hvordan du kan vise skjulte filer på maskinen din uten bruk av andre programmer enn Terminal som følger med Mac OS X.

Terminal programmet finner du i ~/Programmer/Verktøy/ mappen.

Åpne opp terminal og skriv inn følgende:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles -bool true

og så trykk enter. Restart så Finder ved f.eks. skrive inn følgende kommando i Terminal:

killall Finder

trykk enter, eller hold nede Ctrl+Option (Ctrl+Alt) menst du trykker på finder ikonet på docken og velg "Start på nytt" fra menyen.

For å gjemme de skjulte filene, repeter prosessen over, men erstatt ordet true med false.

skaugabr

I stedet for killall Finder, så kan man i stedet holde nede alt mens man tar høyreklikk på Finder. Da får man valget "Start på nytt", altså å starte Finder på nytt.

Edit: Hm. Det står vist beskrevet i artikkelen.. Så ikke det.

Lostchilds bilde

Lostchild

Dette kan jo også gjøres med en enkelt plugin til quicklook, hvor etter at du har trykket space på en folder, kan vise innholdet i mappen, samt velge å vise skjulte filer eller ikke.

http://d.hatena.ne.jp/t_trace/20071124/p3

Litt enklere dersom du ikke er keen på å holde på i terminal.

kajac2

funker dette i tiger også? og hvorfor har ikke mac os x en innebygget funksjon som lar deg gjøre dette uten bruk av terminal slik som i windows/linux?

sveian2s bilde

sveian2

Den er enkel og grei, bruker den selv, men når du trykker space på en ny folder, blir skjulte filer igjen skjulte i den foregående folder.
Vil du vise skjulte filer hele tiden på en veldig enkel måte kan du jo laste ned gratisprogrammet Tinker Tool. Der er det bare å hake av for "skjulte filer og system filer".

G-Macs bilde

G-Mac

Denne metoden skal også fungere helt fint i Tiger...

Grunnen til at det ikke er mulig å vise skjulte filer på en annen måte er at det er veldig få som faktisk har bruk for dette. Og de som har bruk for dette vet hvordan det skal gjøres i terminalen. Det er for å gjøre systemet med "dummy-proof" slik at du ikke ved en feiltagelse skal kunne slette viktige filer. :)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Her er ett lite program (script med interface) jeg lagde for dette:

http://www.longfingers.com/download/Show&Hide.zip

Tips: Bruker du iPoden som harddisk, så kan du også finne musikk filene når en viser usynlige filer.

- hans

jpm

I Leopard: Kan Spotlight søke etter (innhold i) skjulte filer?

judith

sveian2s bilde

sveian2

Nei

NamKengs bilde

NamKeng

fin denne her, men jeg måtte bruke programmet for å gjøre filene usynlig igjen.

smacmac

Denne guiden viser hvordan man kan se skjulte filer i finder ved hjelp av terminalen, men til alle vanlige formål må det da være mest hensiktsmessig å se de usynlige filene i terminalen...

Grunnen til at man ikke kan se de usynlige filene i finder er fordi det ikke gir noen mening å ha filer som man ikke kan se som man noen ganger vil se. Da er det mye mer naturlig å legge dem i egne mapper. (Bare tenk på hvor få som har bruk for det, og da slår 20-80 regelen eller hva den heter inn=

fredarn

Total idioti av apple å ikke inkludere en slik funksjon i Finder.. Mac skal være enkelt å bruke, og da bør det ikke kreves at man holder på i Terminal eller laster ned 3. parts programmer for å vise skjulte filer.. På akuratt det punktet er Windows bedre..

gr8motive

Apple kunne fint ha gjort dette og mye annet som windows har hatt i årevis, de gjør det bare på rent trass ikke, her er det, "vi driter i hva kundene vil ha, her er det vi som bestemmer" menatliteten som gjelder, kom ikke å fortell meg at Apple aldri har hørt om dette og mye annet ;-)

eelays bilde

eelay

Jeg har akkurat skrevet en guide på hvordan en kan få gjort dette direkte fra Finder.

Ellers så er det jo egentli helt ok at dette ikke finnes native i OSX da en ikke trenger å gjøre noe med skjulte filer så ofte.

iAmalie

Guiden til eelay anbefales :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai