Ny ultra-portabel Macbook rett rundt hjørnet?

Ny ultra-portabel Macbook rett rundt hjørnet

Ifølge Digitimes har Apple bestilt 13.3 tommer LED laptop lysenheter fra Kenmos Technology og Taiwan Nano Electro-Optical Technology. Er dette skjermene Apple vil bruke til sin mye omtalte tablet-Mac eller er det rett og slett en reintroduksjon av Powerbook 12"?

Ryktene sier at Apple skal lansere en ny "ultra-portabel" laptop på Macworld San Fransisco i januar. Tidligere rykter om spesifikasjoner foreslår at den nye laptopen vil ha en 13" skjerm med aluminium skall, og være opptil 50% lettere og mye tynnere enn dagens eksisterende 15" MacBook Pros. Dette kan være maskinen som mange profesjonelle brukere har etterspurt helt siden Powerbook 12" ble faset ut ved introduksjonen av MacBook Pro.

I tillegg til ryktet omkring en mindre MacBook Pro-modell har det i flere år florert med rykter om en tablet-Mac md trykkfølsom skjerm. Disse ryktene skjøt ytterligere fart etter Apples lansering av iPhone med multitouch og en meget funksjonell trykkfølsom skjerm. Tablet-Macen har vært så beryktet at nettstedet Gizmodo for en tid tilbake arrangerte en Photoshop-konkurranse hvor målet var å lage en tablet-Mac. Konkurransen ga oss en masse bilder på hvordan en eventuell tablet-Mac, eller MacBook touch kan ha sett ut.

Macbook Touch

Om Apple introduserer en mindre MacBook Pro eller en tablet-Mac får du vite på Steve Jobs årlige keynote som avholdes kl.18.00 (norsk tid) den 15. januar 2008. Inntill Steve Jobs keynote kan du kose deg med fabelaktig Photoshop-arbeid hos Gizmodo.

Kilde:
Macrumors og Digitimes

Cintra

Jeg håper dere har rett.. den er på toppen av listen min!

Dan Aksel

She will be mine. Oh yes, she will be mine.

ch_knapp

EEEhhhm... Dette er å dra spekulasjonene _litt_ langt.

Det har ikke slått noen at dette bare er Apple som oppgraderer skjermene på sine MacBooks?! De har jo sagt de skal gå over til LED-skjermer på sine maskiner.

-Christian

kajac2

Er det ingen her som har tenkt på at dette bare kan være en displayoppdatering til eksisterende macbook?

Wackhys bilde

Wackhy

13,3" iPhone!
Eller kanskje det er en 13,3" iPod?

Paperboy

Slapp av. En blir alltid skuffet etter en Keynote. En venter seg store nye produkter, så kommer det bare små oppgraderinger.

Synes det ikke har vært så store revolusjoner i dataverdenen på fem år nå. OSX'et har jo i bunn og grunn vært det samme siden første OSX, men med små forbedringer i hver utgave.

Datamaskinene har blitt litt raskere, men ellers er det ikke de store kvantesprangene å se på Mac'ene de siste fem årene.

Vi forventer revolusjon hver gang, men får det ikke. Det eneste som jeg har hevet øyenbrynene av har vært iPod Touch og iPhone.

qenjiro

Apple har kjøpt 13,3" skjermer, men skal reintrodusere PB12"? hehe, var bare en morsom påpeking altså. alt i alt ...en bra artikkel.

2rri

det er jo faktisk ikke så overraskende hvis apple lager en tablet mac, de har jo tross alt teknologien (iphone, ipod touch).

det jeg er mer bekymret for er batteritiden. det må jo trekke noe helvetes med batteri på en 13,3" touch screen.

inntil da får vi bare vente til Mr. Jobs himself forteller oss hva apple slenger ut på markedet

oyrist

Selv har jeg blitt imponert over alle Keynotene jeg har sett, i allefall etter å ha absorbert innholdet litt.

Jeg tror at dette kommer til å bli tidendes Keynote. Steve & Co har et stort team på både hardware og software, som har utviklet fantastiske nyheter i det siste. Med Leoparden og iPhonen ute av campus, har jeg store forventninger til hva de skal bruke kreativiteten sin på i -08.

Personlig håper jeg på en laptop med tablet i lokket, slik at man kan jobbe på en touch-skjerm når laptoppen lukkes. Jeg har veldig tro på en slik anvendelse av touch-tenologien deres, og ser nytten av den. F. eks på fly der det er vanskelig å slå opp skjermen, rundt familiebordet for å vise bilder etc.

Gleder meg stort til 15. jan :-)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Jeg tror på en 13.3" Touch Mac. Jeg surfer mye på min iPhone og tenker ofte "Jeg gleder meg til Touch-teknologien kommer i stor størrelse" ... jiha ....

krills bilde

krill

Jeg tipper disse 13,3" LED skjermene er en del av en signifikant designoppdatering på dagens MacBooks. Tenker at om Apple kommer med en tablet Mac blir skjermstørrelsen ikke så stor som 13,3", kanskje nærmere 11".

Dessuten er det jo en stor forskjell på vanlige LED skjermer og LED touch-skjermer. Og vi har ikke hørt noe om at Apple har bestilt touch-skjermer med LED?

- Nikolai Krill

FooReXZ

En veldig god og informerende artikkel du kom med, bar veldig gøy å lese :)

jpsalvesen

Jeg tror MacBook'en må oppdateres snart. Den begynner å bli veldig dyr i forhold til det øvrige laptop-markedet der man nå får en bra laptop (snakker nå om maskinvaren..) til 7000 kroner.

En slik touch-funksjonalitet vil rettferdiggjøre prisen og få MacBook tilbake på må-ha-lista. Men hvor er tastaturet? Jeg elsker tastaturet på MacBook'en min - det slår det meste.. Touch som tastatur har jevnt over ikke fått super tilbakemelding, så en MacBook (Pro) Touch vil nok mest ha appell hos Macanatikere..

fredarn

JA TAKK!

macsociology

1. Ingen som husker at Steve Jobs for noen få år siden sa at de ikke ville utvikle noen tablet-maskin? Og hvorfor? For dyrt og vil ikke være enklere å bruke enn dagens mus&tastatur. Dette blir som med de nye modifiserte touch-skjermene som har blitt omtalt i de siste dagene. Du kan få kjøpt en 30" skjerm, men kommer du virkelig til å bruke touch-funksjonen i stedenfor f.eks en mus?

2. Skulle jeg ha en ny bærbar Mac som skal erstatte min iBook G3 400 (som nå er 6,5 år,) så ville jeg hatt en maskin som er mindre og lettere enn en MacBook. MacBook'en er i dag for tung til at jeg vil kjøpe den.

887kim

jeg så det på macbreek eller enn en side to år siden eller et og da lyver jeg ikke for det er sant

gersa

Tabletmaskiner er bare fjas (kjenner flere som har hatt det og de har endt i en hylle et sted byttet ut med laptoper). De er kule gadgets, men selv et stort selskap kan ikke rettferdiggjøre et produkt som har så begrenset kjøpegruppe som de gadgetinteresserte tross allt er. Kombinerte tablet/laptop-maskiner (skulle gjerne kunne hektet av skjermen på min MBP og tatt med bare den inn i sofan så hadde jeg sluppet å koble fra alle de eksterne enhetene) er mer interessant, men blir nok allt for dyrt. Og store touchskjermer ville jo bare være allt for slitsomme å bruke. Prøv å sitte ved pulten din og vifte med armene rett ut foran deg i en times tid så tenker jeg det blir digg å gå tilbake til å bruke en mus som ligger på pulten. For all del, touch-teknologien har noen få bruksområder, men det er få nok til at Apple kan overlate produksjon og utvikling til noen andre. I hvertfall til prisene blir levelig. Når man kan kjøpe et stuebord med innfelt 50" touchskjerm ala det Microsoft har demonstrert, for ikke så allt for mye penger så begynner det å bli interessant. Det er min personlige mening. Så får vi se hvem som får rett til slutt hehe

fredarn

Du har nok rett gersa, selv om jeg kunne ønske du tok feil..
Men Steve har sagt at de jobber med noen 'skikkelig kule' helt nye metoder for å jobbe med datamaskinen, altså slutt på Mac OS X, windows og Linux som vi kjenner det idag, noe HELT NYTT!
Men han hintet også at det kan ta lang tid, og at brukerne må være 'klare for det'.. Han sa at han trodde det ville komme mange inoverende måter å jobbe med der han kaller 'post-PC-produkter', men at man nok vil jobbe med PCen sin veldig likt i årene som kommer..

*Fra interjuet med Jobs/Gates med Mossberg

Arild Holtet

Arild.H

Vel vel vel. En tuch skjerm kan være kuul som mange sier, men slitsom å bruke. Selv har jeg ikke en bærbar maskin enda, men vurderer å kjøpe en til sommeren. Farter litt mellom flere land, og liker å være oppdatert, og ha mail innen rekkevidde. I og med jeg er fastboende i utlandet, får jeg hele momsen igjen. Da blir det en hyggelig pris på en MacBook Pro. Efter 40 år med skrivemaskin skriving og senere iMac med tastatur, er jeg alt for innarbeidet med ett tastatur. Ønsker aldri en tuch-basert skjerm eller bærbar. Gleder meg i alle fall til nyhetene 15 januar neste år. Ville ha en ny iMac i år, men det ble droppet pga. glossy skjerm. Så den som venter på noe godt, den venter ikke forgjeves.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai