Lag egne ikoner i Leopard

Det kan være greit å lage et ikon på en enkel måte, enten for å lettere kunne finne en mappe eller en annen type fil. I Leopards Preview ligger allerede markeringsmuligheter til å klippe ut deler av bilder basert på farger. Det eneste man trenger i tillegg er det lille, gratis programmet Img2icns.

Photobucket

1

Når man har funnet et bilde man vil lage et ikon av, finner man markeringsverktøyet ved å holde musen over knappen å får flere valg, og velger det man vil bruke. Deretter markerer man ut det man vil klippe bort. Ved å trykke flervalgstasten (alt), kan man markere det man ikke vil ha med i markeringen.
marker

Ved å trykke enter først og så eple+K, fjerner man bort det uønskede området og man sitter igjen med bildet uten bakgrunnen.

2

Deretter lagrer man bildet i PNG-format og slipper bildet over i Img1icns-programmet. Ved å velge 'folder icon', lager man en "ikon-mappe", som ser ut til å fungere best.

Photobucket

Denne ikonfilen kopierer man inn som vanlig, ved å markere filen trykke på det lille ikonet øverst til venstre på info-plansjen og trykke eple+V (kopiere) og gjenta på filen/mappen man vil endre ikon på.

Photobucket

macrules

Trenger man å bruke Img2icns?

Er det ikke like greit å bare kopiere bildet i preview etter at man har fjernet bakgrunnen og paste dette inn på en mappe? (I get info panelet)

And2000

Uff, pinlig, men sant.

I Tiger gikk vel ikke dette an, men sannelig har de fikset det i Leopard. Da blir denne guiden veldig overflødig, plutselig.. :)

Det går for ordens skyld også an å kopiere dette bildet for å bruke det i enkeltfiler, som bokmerker til Safari for eksempel.

Allst4rr

Men kan en gjøre det slik som beskrevet i guiden med Tiger?
Fungerer prog i Tiger?

And2000

Jepp, men markering og utklipp i Preview fungerer bare i Leopard. Man kan da i stedet bruke et bilderedigeringsprogram, PS feks. Img2icns tar både PNG og GIF med transparent bakgrunn.

Xuphon

å lime inn på ikoner via i+epple er greit i Tiger. Kan selvsagt også gjøres i Leopard, men hvis man bruker Coverflow så er det kanskje ikke så lurt. Leopard benytter seg av en ny ikon størrelse som OS X ikke har brukt tidligere: 512 (som CoverFlow bruker). Og limer man inn et ikon som har mindre størrelse (f.eks 48 som blir brukt på ikoner på skrivebordet), så ser det ikke ut i coverflow.

Ergo det er behov for ikoner med flere størelser og da er ikke å lime inn ikoner noe særlig gunstig. Det er vel her CandyBar kommer inn.
http://www.panic.com/candybar/

macrules

Det viktigste er vel at ikonet/bildet man limer inn er stort_nok.

Å skalere ned funker fint. Værre andre veien. Ergo er det ikke behov for ikoner med flere størrelser, bare sørg for at det er stort nok.

TopCop

Hei, hvordan fjerner man bakgrunnen dersom man ikke benyttet img2icns som denne posten hader om?

chris192

Det er Preview som fjerner bakgrunnen, img2icns gjør bildet om til .icns så du kan bruke det som et ikon.

And2000

Ja, markeringen fungerer i preview. Man kan fjerne bakgrunn i Photoshop og sørge for å lagre i et format som støtter gjennomsiktighet.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Man kan også bruke Preview til å fjerne bakgrunnen

iTwosteps bilde

iTwostep

hvordan kan man få tilbake originalikonet igjen?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai