iTunes filmleie lanseres i januar?

iTunes Movie Store

Ifølge den svært troverdige avisen Financial Times skal Apple om kort tid lansere en filmutleie-tjeneste i iTunes Store. En slik tjeneste har vært et hett tema på ryktebørsen den senere tid, og dagens artikkel i Financial Times mer eller mindre bekrefter ryktene.

Financial Times hevder at Apple i lengre tid har arbeidet med filmutleie-tjeneste i iTunes Store. Apple skal ha fått på plass en avtale med Ruport Murdochs NewsCorp, Inc. Dette globale medieselskapet eier 20th Century Fox, en av verdens største filmselskaper.

Apple har i lengre tid tilbudt kjøp og nedlastning av filmer fra Walt Disney, Paramount, Metro-Goldwyn-Mayer og Lionsgate, men denne tjenesten har per i dag ikke blitt særlig populær. Mange har hevdet at den jevne forbruker ikke har vært interessert i å kjøpe digitale film, men heller har ønsket å leie dem. Ifølge Financial Times har Apple nå forstått dette bruksmønsteret og videreutvikling sin FairPlay DRM-teknologi til å støtte også utleie av film.

En film man leier på iTunes Store vil ifølge ryktene koste rundt 2.99$ og du vil leie den i 30 dager. I løpet av disse 30 dagene kan du også overføre filmen til din iPod eller iPhone.

Lanseres under Macworld Expo - med forbedret AppleTV

Financial Times hevder at Apple vil lansere filmutleie i iTunes Store under årets Macworld Expo. Datoen for Macworld 2008 er satt til tirsdag 15. januar 2008 kl. 09.00 AM PST i Moscone West ved San Franciscos Moscone Convention Center. I år, som i fjor, skal Apples sjef, Steve Jobs, holde sin årlige keynote.

Ryktene hevder også at Apple samtidig vil lansere en stor oppdatering til AppleTV, et av 2007s største skuffelser fra Apple. Oppdateringen skal muliggjøre leie av film og kjøp av musikk direkte fra Apple TV-boksen i stua. Du skal ikke lenger trenge å kjøpe film og musikk fra Macen din, men kan nå foreta deg alt i stua.

Ingen konkurrenter

Financial Times melder også at filmselskapene som tidligere har vært veldig kritiske til Apple og iTunes nå har forstått at iTunes ikke har noen konkurrenter, og hvis de vil selge sin film på nettet er iTunes veien å gå. Sony Pictures Entertainment, Paramount og Warner Bros skal ha vært i hektisk møtevirksomhet med Apple omkring filmutleie i iTunes.

Om denne tjenesten lanseres i Norge eller kun i USA vites ikke. Likevel virker det trolig at dette nok en gang kun gjelder amerikanerene og at tjenesten sakte men sikkert skal utvides. Hvis det finnes et område hvor rettighetene er mer kompliserte enn i musikkbransjen, så er det film og TV-serier. Bare se på den pågående streiken i USA.

mingebretsens bilde

mingebretsen

Blir kjempe bra med leiefilmer! Ville brukt det jeg!!! Værtfall om de lanserer en bra og forbedret apple tv:) Men om det kommer til norge er vel heller tvilsomt... Men en gang må det vell komme;)

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

MagnusXs bilde

MagnusX

Fett! =)

Wackhys bilde

Wackhy

Men kommer dette til Norge, eller bare til USA? For i så fall er det lite interessant for min del...

mingebretsens bilde

mingebretsen

Som altid er det jo ingen som ved det. Men jeg vil tippe i første omgang det ikke kommer til norge.

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

djhalleus bilde

djhalleu

Godt med litt agurknyheter!
Håper det kjem til norge. Viss ikke, så kunne en like gjerne latt være å skrive om det.

** Performa 450 /25 Mhz /120 Mb / MIDI Miracle Machine / System 7.1
** IPOD - bare en hard-disk med mp3-funksjon.

zands bilde

zand

Amazon Unbox må sies å være en konkurrent når det kommer til video-innhold på nettet. De selger og leier ut TV-serier og filmer som man enten kan se på sin data eller laste ned på TiVo og se på TV. Ser ikke grusomt mye forskjell mellom Unbox og iTunes, bortsett fra at om man ønsker å se innhold fra Unbox på PC krever de inntil videre PC pga DRM.

EDIT: Unbox fungerer kun i USA.

fredarn

Jeg savner Prison Break.. Kan ikke folka bare betale de som skriver seriene bedre? Håper streiken går over snart..

ggt667s bilde

ggt667

Fungerer bare i USA?

Hvorfor det? Det er vel bare å opprette et amerikansk kredittkort?
Og skrive det på en adresse i amerika?

Vet om noen som sier at det fungerer i Norge med forutsetningene jeg akkurat beskrev.

mingebretsens bilde

mingebretsen

Jada, man kan gå rundt det. Ved å bruke eks. paypal og en sånn tjeneste jeg akkurat nå ikke husker navnet på kan du fint få det til.. Men, så er det litt ulovlig. Derfor kan man si at det kun fungerer i usa. Litt sånn som at en tv serie kun går i usa, men du laster den ned ulovlig så for deg "Går" den i norge også... kanskje ikke den beste sammenligninga men;)

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai