Dele en scanner i et lokalt nettverk

Dersom du sitter i et lite kontorfellesskap og ønsker eksempelvis å dele en scanner med alle som er koblet til nettverket, kan du gjøre følgende.

  1. Installere driverne til scanneren.
  2. Åpne ”Image Capture” som ligger i Programmappen.
  3. Velg "Browse Devices" fra "Devices" menyen.
  4. Du får så opp et vindu som viser enheter som er koblet til din maskin og her skal også scanneren din dukke opp.
  5. Trykk på knappen "Sharing" nederst til venstre og huk av for "Share my Devices". Velg eventuelt et nytt navn på maskinen som deler ut og legg til passord om ønskelig. Trykk "OK".
  6. Huk så av boksen til høyre for navnet på scanneren i listen som står under "Shared".

Nå er scanneren delt ut på nettverket. For å få tilgang til den på en annen maskin må du åpne Image Capture og velge "Browse Devices". Her vil nå den delte scanneren dukke opp og du kan huke av boksen som heter "Connected".

Et nytt vindu med innstillinger til scanneren dukker opp og du kan nå scanne over nettverket. Merk at du kan selv stille inn hvilken destinasjon bildet skal ta etter scanningen. Default er satt til "Preview", men i mitt tilfelle var det mer hensiktsmessig å bruke PhotoShop her.

piri

Er det mulig å skanne via en skanner/printer som er koblet til USB-porten på Airport Express? Da er jo printeren koblet til i et lokalt nettverk.

Mail vennlig hilsen
Per Arne Flø

martins bilde

martin

Har prøvd å få til det med en Canon skriver her, og det har ikke vært mulig uten å koble scanneren direkte i USB-porten på Mac'en. Kanskje andre merker oppfører seg annerledes.

Lølle

Jeg har en Epson i USBen på Airporten og det går helt fint.
Scanneren står der, men jeg har ikke prøvd.

JF

Eg har ein Samsung multi maskin med skrivar, scanner, kopi og fax. Den er tilkopla Airport USB porten via ein USB-Hub. Har også kopla opp ein Epson printer.

Det går heilt fint å skrive ut på begge skrivarane, men eg har sålangt ikkje greid å scanne.

Image capture finn ikkje scanneren når den er kopla til Airport. Men så snart den er tilkopla lokal USB port kjem den opp umiddelbart.

Om nokon veit om ein utvei for å scanne "trådløst" så er eg interessert i høyre meir.

Beste helsing, Jan

kaada

Eneste muligheten jeg fant for å scanne trådløst, var å kjøpe meg Canon Pixma iP5200R. Dette er en skriver som har innebygget Wi-Fi og kan derfor både scanne og skrive ut trådløst.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai