Microsoft Office - hva er nytt?

Microsoft Office 2008 snart klar

Som vi rapporterte i går vil Microsoft lansere Office 2008 om kort tid og en rekke amerikanske IT-sider har nå fått tilsendt en test-utgave av Office 2008 for Mac. Microsoft har i de siste fire årene jobbet med denne utgaven av Office og mange mener dette er den største oppdateringen til Office for Mac på lenge.

Mange mener at Microsoft har begynt å miste grepet på kontorpakker på Mac-markedet, spesielt etter Apples lansering av iWork og den økende konkurransen fra gratis alternativer som NeoOffice. Allikevel er storbrukere av Office sjeldent fornøyd med disse alternativer og Microsofts Office er ofte det eneste alternativet hvis du arbeider opp mot en Windows-verden og Exchange.

Microsoft har gjort store endringer i Office 2008 og umiddelbart er det et nytt grensesnitt som virker endret, men Microsoft har også gjort store underliggende forandringer. Office 2008 støtter nå Microsofts nye format Open XML, men det er også mulig å lagre i gamle formater. Blant de mindre hyggelige endringene finner man en manglende støtte for Visual Basic. Microsoft har helt fjernet Visual Basic fra Office 2008 og det vil dessverre medføre en del problemer for brukere av avanserte makroer i Excel og Word.

En svært god og komplett gjennomgang av nye Office 2008 for Mac finner du hos Ars Technica. Mac1 kommer tilbake med en norsk omtale når en norsk versjon av Office 2008 foreligger (i februar)

iHaraldM

Manglende støtte for Visual Basic er jo kjipt så det holder for oss som skal studere økonomi. Store regneark med makroer er jo liksom litt av greia der...

MacBook Pro Core 2 Duo - Mac OS X Leopard
Mac mini Core Duo - Mac OS X Tiger

-Why is George W. Bush sure Iraq has weapons of mass destruction? Because he has the receipt.

alexo89s bilde

alexo89

Er det ny msn i pakken?

MrCrox

Spørs om det går an å beholde Excel 2004 for de som trenger makroer.

dabear

msn er med i pakken, men er samme versjon som du kan laste ned fra ms sine sider.

Mr Mac

Det nye brukergrensesnittet er dritt! Joda, kjempebra for nye brukere, men en avansert bruker finner jo ingenting lenger. (Bassert på windowsversjonen sitt brukergrensesnitt, som det jo ser ut som at de kopierer over til Macversjonen)

kovacs

Jeg ser fram til dette. iWork er høyst mangelfull selv om det er på god vei til å bli bra. I følge MacWorld har iWork ca 13% av markedet for Office-produkter på Mac, mens MS har resten (de sa ingenting om NeoOffice osv).

Har brukt Office 2007 på jobb en stund nå, og det er milevis over Office 2004 for Mac (sånn sett bort fra at Office 2007 bare kjører på PC, da).

larsf

Er det noen som vet om det blir mulig å legge inn pdf av f.eks. logoer og annet grafisk materiale for effektive maler i nye Word? I dag kan vi legge inn EPS, som virker på PostScript printere, men det er kjelkete og gir ikke preview i dokumentet på skjerm. Det gjør også at man må operere med forskjellige utgaver av maler for PostScript printere og rimelige hjemmeprintere (som må ha andre TIFF eller JPG-grafikk i Word for å fungere), en svært upraktisk løsning som skyldes Microsoft langvarige forsøk på å underminere pdf-formatet.

Kildals bilde

Kildal

Excel beholder rullgardinen, right?

_Spiff_s bilde

_Spiff_

Hva blir prisen på denne pakken?

expertn

De gikk ut å sa at MSN ville få web cam støtte når office 2008 kom... ikke vet jeg om det har gått i vasken

Mrs Lisbeth

Kommer Microsft Acsess og Publisher som en del av denne Office pakka?

iTouchs bilde

iTouch

"Excel beholder rullgardinen, right?"

Hva sikter du til? Jeg bruker denne BETA utgaven daglig, så det er bare å spørre.

Kildals bilde

Kildal

Nei, på vista versjonen (som jeg har) funker rullgardinen så dårlig - dette vidreføres ikke til mac versjonen? ... (du skjønner hva jeg mener?)

Mr.Graham

Manglende Visual Basic-støtte er faktisk helt krise for de fleste som driver med Office, og da spesielt Excel, på en litt mer avansert måte. Skjønner ikke at Microsoft tør å gjøre dette, de undergraver jo sitt eget opplegg. Håper det kommer en eller annen form for løsning på dette problemet, hvis ikke er det bare å beholde Office 2004 for min del. Men da mister jeg jo støtte for XML-dokumenter. Håper det går an å kjøre dobbelt.

Bagatellmini

Skjønner ikke de som betaler tusener av kroner for MS Office-pakken, når man heller kan bruke NeoOffice (http://www.neooffice.org/neojava/no/index.php) som er gratis (gi støtte da). NeoOffice finnes på norsk (BB og NN), og norsk ordbok kan også lastes ned. Det at Microsoft Office plutselig kommer på norsk er nok for at mange macére har tatt i bruk NeoOffice/Open Office. MS oversatte heller ikke ps-utgaven av Office til nynorsk, før nynorsk-skolene begynte å bruke Open Office.

Nå som odf-formatet er ISO-godkjent og det offentlige har vedtatt at odf skal være et av standardformatene som skal brukes (se http://mac1.no/artikkel/5998/åpne-standarder-i-statlige-organer), vil NeoOffice ikke være noen ulempe å bruke siden det bruker odf-formatet (standard) og i tillegg takler MS-formatene doc, docx og xls.

Kanskje vi også kunne få Apple til å oversette Page til norsk og "åpne" Page for lagring i odf. Apple burde også fikse norsk ordbok siden de nå er stinn av gryn..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai