iTunesoppdatering underveis?

Et av de heteste ryktene før Steve Jobs Keynote på Macworld Expo 2008, er filmleie i iTunes og på Apple TV. Dette ryktet har lenge sirkulert og er nå mer troverdig enn noensinne. Filmselskapene har nemlig startet å selge DVDer med en digital kopi av filmen i H.264-format direkte på DVDen. Fimene kan kun åpnes med iTunes 7.6, en foreløpig ikke eksisterende utgave av iTunes.

Familiy Guy på DVD

Det var en leser på Macrumors og TUAW som først oppdaget det Fox kaller for en "Fox Digital Copy file" inkludert på DVDen. Denne filen er en digital kopi av filmen på DVDen og distribusjonen av slike filer er et forsøk på å redusere DVD-ripping, samtidig tillate iPhone, iPods og Apple TVs å vise filmen.

Distribusjonen av disse digitale kopiene av DVDer har lenge vært omtalt som en del av en distribusjonsavtale med Apple omkring iTunes Store. Fox har med andre ord vært litt for tidlig ute med denne distribusjonen for nå virker plutselig iTunes-filmutleie ryktene særdeles mer troverdige og iTunes 7.6 vil bli lansert på Macworld Expo.

Amerikanske BusinessWeek slenger seg også på ryktebørsen og hevder de har informasjon om prisstrukturen på Apples nye filmtilbud. Filmleie skal koste 3.99$ for 24 timers leie og kjøp av film skal ligge nærmere 17$ som er kravet fra filmselskapene. BusinessWeek spekulerer i at Apple kutter i sine egne marginer og tar et evt. tap på salg av filmene for å promotere Apple TV. Apple trenger sårt et bredere filmtilbud i iTunes Store for å gjøre Apple TV mer attraktiv. Foreløpig meldes det om at Fox, Paramount, Warner og Lionsgate i tillegg til Disney er med på Apples nye filmplaner.

kaada

Gøy om det er riktig, men dette er bortimot det letteste i verden å forfalske... Det neste spørsmålet blir vel om dette vil virke i Norge?

gikken

Betalingstjeneste til iTunes er nede for øyeblikket.. Kan det ha en sammenheng? Er kanskje litt for tidlig for Apple å oppdatere iTunes nå.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai