Apple med WiMax?

Apple med Wimax støtteEtter gårsdagens avsløring av Apples Macworld plakater med overskriften "There's something in the air" har nettstedet ValleyWag blitt kontaktet av kilder som hevder Apple vil ta i bruk WiMax-teknologien i nye produkter. Ifølge nettstedet skal Apple introdusere WiMax i den mye omtalte flash-baserte minibærbare.

Dette vil kunne forklare Apples slagsord "There's something in the air" siden WiMax er en ny trådløsstandard som enda ikke er utbredt. Kan Apple, som tidligere, være med på å gjøre en ny teknologi populær? Er WiMax den nye USB eller WiFi - teknologier som Apple var blant de første å ta i bruk på tvers av alle produkter?

Intel har nylig uttalt at flere av deres chipset vil ha full støtte for WiMax i tillegg til WiFi i tiden som kommer. Etter Apples overgang til Intel, er det lettere og billigere for Apple å ta i bruk slik teknologi. Det virker ikke helt urealistisk at Apple før eller senere vil støtte WiMax hvis teknologien blir populær.

Hva er WiMax?

WiMAX er en standard for trådløs høyhastighets datakommunikasjon og lansert som et "trådløst" bredbånd eller et alternativ til eksisterende aksessnett. WiMAX har en større båndbredde enn xDSL (ADSL, SDSL etc.). WiMAX vil derfor være et godt alternativ når man ønsker bredbånd i områder hvor man ikke kan få xDSL linjer eller annen bredbåndstilknytning ikke er tilgjengelig. WiMAX kjører på en meget lik standard som Wi-Fi standarden som bruker 802.11a/b/g nettverk. WiMax skal gi en gjennomsnittlig kapasitet på 70 Mbit/s, med maksimal kapasitet på 268 Mbit/s.

Intel har en glimrende nettside som går mer i dybden i WiMax-teknologien.

quadra800s bilde

quadra800

Hmm... Høres ut som IEEE 802.11y, selv om WiMax er basert på IEEE 802.16-standarden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai