Apple introduserer Time Capsule

Apple introduserer Time Capsule

Apple introduserte i dag et helt nytt produkt for å komplimentere Time Machine i Leopard. Time Capsule er enkelt og greit en ny Airport Extreme-modell, men med innebygget harddisk og støtte for Leopards Time Machine. Med Time Capsule kan du enkelt ta backup trådløst og lagre dem rett på routeren.

Med Time Capsule kan du særdeles enkelt ta backup av alle dine datamaskiner i huset over en trådløs nettverksforbindelse. All data lagres enkelt og greit på en harddisk i selve routeren og det vil tas backup gjennom Time Machine i Leopard hver eneste time og hver eneste dag. Mister du noe ligger alt med andre ord på selve routeren. I følge Apple er dette utrolig enkelt å sette opp og fungerer sømløst med Time Machine.

Time Capsule

For NOK 2490,- inkl. mva. får man 500GB lagringsplass og for NOK 4190,- får man hele 1TB lagringsplass i routeren. I tillegg til lagringsplassen og routerfunksjonaliteten leveres hver Time Capsule med:

  • Dual-band antenner for 2.4 GHz eller 5 GHz frekvens
  • Tre gigabit LAN-porter
  • En gigabit Ethernet WAN port
  • En USB 2.0 port
  • Støtte for WPA/WPA-2 og 128-bit WEP-kryptering
  • Innebygd NAT-firewall med støtte for NAT-PMP for funsjoner som Back to My Mac

Du kan lese mer om Time Capsule hos Apple

Time Capsule er tilgjengelig for bestilling hos Apple Store og autoriserte Apple forhandlere som Eplehuset og Humaci februar.

simenhjort

Denne virker skikkelig porno... Blir nok den neste ruteren her i heimen

NyZeta

I bunn og grunn er vel dette bare en usbdisk som er flyttet inn i Airport Extreme og lagt til en ny firmware slik at den støtter time machine.

PaulHarald

De bør ha en veldig god grunn for å ikke åpne for Time Machine-støtte for AirDisk...

sgrytoyr

Komplimentere? Sikker på det? :)

mingebretsens bilde

mingebretsen

Vell, nå skulle jeg ønske jeg ikke netop kjøpte ny n ruter...

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

Mr_MacBookPro17

At det rett og slett ikke kommer en ekstra USB port på denne. Skulle gjerne ønsket å kunne legge til en skriver og HDD... ARGH!!! og det er jo hele TRE (3) Lan porter!!!! SYKT!

Hva skal du med lan port når det er trådløs router...

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

pastorn

- Hva skal du med lan port når det er trådløs router -

Tja, for en Ip-telefoniboks, f.eks? eller en Windows/Linuxboks som står som filserver? Eller mange andre muligheter... :-)

sags bilde

sag

Da ser det vel ut til å spøke for det å kunne bruke den gode gamle Airport Extreme med Time Machine?

Hadde håpet på en firmware oppdatering, men her vil de vel heller at jeg kjøper den nye routeren istedet... sukk...

Vel, vel, da drøyer det vel enda lenger til jeg gidder å oppgradere til Leopard. Time Machine på USB-disk tilknyttet Airport Extreme var liksom killerapp'en jeg håpet på.

svars bilde

svar

Dette ser faktisk ut som et meget spennende produkt som jeg vil vurdere da jeg lenge har vært på jakt etter noe i denne duren.
En annen vikig ting å få med seg er at det er server-grade sata 7200rpm hdd som brukes i disse, noe som bør tyde på mere pålitlige disker enn vanlige disker.

Moldarin

Western Digital tilbyr MyBook Premium 2 TB disker til 4000 NOK. Apple sin pris for å få inklusiv wi-fi er noe i høyeste laget.

TopDog

Med denne kan jeg droppe hele tre dingser i "serverhylla mi", Linksys NAS boksen, og de to USB diskene jeg har...

Samtidig får jeg forhåpentligvis en mer stabil router enn min ZyXEL som har vært en stor skuffelse fra dag 1.

Hogar

Jeg har satt opp Airport Extreme hjemme med en Lacie Big Disk koblet til USB porten. Jeg vet at det har vært mye innlegg på webben rundt omkring om at Time Machine ikke fungerer med Airport Disker, men det ser ut til å fungere hjemme hos meg.

Og jeg mener å ikke ha gjort noe som helst spesielt enn å følge normalt bruksmønster:

1. Koblet til Lacie disken via firewire, gjorde føste backup der.
2. Koblet opp Lacie disken til Airport Extreme via den innebygde USB 2.0 kontakten
3. Monterte disken i OSX 10.5 manuelt (merk: det er vistnok en bug som gjør at Ariport disker ikke monteres automatisk i Leopard og dette forventes å bli løst i fremtiden)
4. Åpnet Time Machine system panelet, sjekket at Lacie disken var valgt og startet backup ved å velge "Sikkerhetskopier nå" fra Time Machine ikonet i dokken,

Legg merke til at jeg ikke har lagt inn terminal kommandoen som tillater usupportere disker å bli brukt sammen med Time Machine.

Konklusjon: Time Machine backup ser ut til å fungere hjemme hos meg dersom jeg bare monterer Airport Disken først. Jeg skal teste litt mer først for å verifisere at det fungerer slik det skal.

Pontiuss bilde

Pontius

Noen som vet om en HD som kobles til USB porten vil kunne brukes til backup? Altså om en tilkoblet ekstern HD legger til plass som Time Capsule kan bruke til backup.

Mr_MacBookPro17: Tror nok du kan bruke en USB hub slik at du kan både koble til printer og HD

K2boy

Det blir nok innkjøp av denne ja....Hadde uansett tenkt på å kjøpe en Extreme og 500gb hdd, men nå får jeg begge to i en boks som gjør det mere ryddig, selv om det blir litt dyrere kanskje...Men betaler gjerne litt mere for å få det pent og enkelt :)
iMac,20",2,1 ghz,1gb ram

erlendlh

Det jeg lurer fælt på, er hvor raskt det går å overføre informasjonen trådløst? Sammenlignet med en ekstern harddisk som er koblet til via usb eller firewire. Og da tenker jeg på 802.11g-standarden, ikke den nye n-versjonen.

Vurderer en WD 500 GB ekstern harddisk til drøye tusenlappen, men skal snart til USA, der 500 GB-versjonen av Time Capsule koster rundt 1500 kr.

Hvordan er Time Capsule rett og slett som et trådløst alternativ til en vanlig ekstern harddisk for en PC? (Se altså helt bort fra Time Machine.)

Brilliantdays

@pontius: Ja, det gjør det. Om du kobler til en USB-disk til, vil den komme opp som et nytt volum på Time Capsule.

Men Time Machine er litt dust ved at det ikke kan fordele et backup på flere volumer. Derfor må du sørge for at du alltid har nok plass på backupdisken til at alle backupene dine får plass. Du kan ikke adde på en ny disk når den er full, du må begynne på nytt på en ny disk.

Megnus

Er denne time capsule en egen router eller bare et akess punkt?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai