Apple med ny spillmaskin?

Apple har nylig søkt om å få utvide varemerkeregistreringen på navnet «Apple» til også å inkludere håndholdte enheter for spill, frittstående spillmaskiner samt LCD-spillmaskiner. Spørsmålet er hva det innebærer i praksis – faller en iPod allerede inn i kategorien for håndholdte enheter, eller er det noe nytt i vente?

Pippin

Det er Ars technica som kan avsløre dette, og kaller det hele i prinsippet Pippin Take2. Noen som husker Apples fremstøt på konsollmarkedet?

ZiPLe

154458

TUAW's illustrasjonsbilde til saken. Synes denne ser finere ut en den som er brukt her :)

Uansett, vet ikke om jeg har helt tro på dette da, men den som lever får se..

CBlomviks bilde

CBlomvik

Dette synest jeg blir litt feil. Håndholdtmarkede er allerede dominert av Sony med PSP og Nintendo med DS. Å presse seg imellom dem vil jeg tro er klin umulig med suksess. Med mindre det har noe med iPod å gjøre, siden den har en klar dominanse i ett annet marked.

Hadde Apple derimot laget en kraftig maskin med ett minimalistisk opperativsystem som hindrer svekking av maskinkraft, som bare kjørte PC-spill som du satt inn i den og med en liten HD inni for lagring av saves, eller eventuelt spill som MÅ instalerer, så hadde jeg faktisk sterkt vurdert det.

fredarn

Hva skal vi med spillmaskin? har jo Iphone, lag heller noen gode spill for den!

cassaster

Håper dette er i forbindelse med iphone/ipod.

Det blir for dumt om Apple skal gape over for stort når det går så bra. Helt enig med Blomvik. Apple burde lansere en stasjonær gaming pc med et minimalistisk design. Tror det hadde truffet en ganske bred kundegruppe utenfor de typiske macerne.

Peace

cybercoin

Eg vil ikkje vere så negativ, eg tenkjer mange sa at det kom til å gå dårlig med iPhone, men neida.

Ein Apple-spelemaskin kunne faktisk blitt suksess,
verken Nintendo DS eller PSP imponerar meg stort.

ZiPLe

Litt av forskjellen mellom feks iPod/iPhone og en spillemaskin, er at på en spillemaskin er det spillene som betyr noe, og dermed spiller det mindre rolle om menyene o.l. er fancy.

Men mulig Apple tenker i helt andre baner, og dermed har noe å komme med.

PaulHarald

Da SONY først lanserte PlayStation i 1994 var det mange som lurte på om det hadde tørna for dem. Skulle SONY liksom klare å ta markedsandeler fra SEGA og Nintendo???

OleUtnes bilde

OleUtne

CBlomvik:
"Dette synest jeg blir litt feil. Håndholdtmarkede er allerede dominert av Sony med PSP og Nintendo med DS. Å presse seg imellom dem vil jeg tro er klin umulig med suksess. Med mindre det har noe med iPod å gjøre, siden den har en klar dominanse i ett annet marked. [...]"

Og mobilmarkedet var vel strengt talt ganske dominert av aktører som Nokia og Sony Eriksom? Det viste seg at det allikevel var et marked for iPhone. Apple har en tendens til å angripe utfordringer fra en litt uventet vinkel, og skviser inn markedsandeler der man ikke ante at det var plass til enda en aktør.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Ole1990:
Jojo, godt poeng det der, men mobilmarkede og spillmarkede er to helt forsjellige ting.
Lanserer de ett spillfokusert produkt er de avhengig av at spillutviklere konstant utvikler og porter spillene sine til det produktet.
Er produktet portabelt, vil den skvise seg imellom PSP og DS. La oss si apple kaller den lille saken APGS (Apple Portable Gaming System, lite sannsynelig), med mindre denne baserer seg på samme spillsystem som enten DS og PSP så må utviklerene porte spillene til enda ett system. Som jeg tviler sterkt på at de gidder, ettersom spillutviklingsfilmaer i dag holder seg allerede til ètt bestemt de vil mest.

Så jeg ser ikke sannsyneligheten at de i det hele tatt vil gidde å porte spillene sine til ènda ett system.
I mobilmarkede trenger man noen datadeler og en leverandør så er det fikset for det meste.

Daniels bilde

Daniel

Hva skjedde med gode gamle Apple COMPUTER.
Steve kom tilbake i 97 og satt ned ant. prosjekter dramatisk så de kunne konsentrere seg bedre på hvert enkelt og gjøre den jobben bra.

Nå ser det ut som om de går i motsatt retning.

sortebill

Steve kom til en synkende skute uten penger, på de 10+ årene har han pusset opp og fikset denne skuta til å bli et av de beste selskapene i bransjen. En av de største produsentene av Intel baserte maskiner er de også blitt, ja en kan si mac har en liten markedsandel som operativsystem men om en tenker produsenter har de en ganske stor jafs av den kaka.

De har enerett på mp3spiller markedet, et marked de omtrent skapte selv og derfor dominerer. Apple er rike nå, det selskapet Steve tok over er ikke det samme lenger og de kan derfor gjøre slike ting nå. Steve VILLE ikke kutte de prosjektene han kutta når han kom tilbake, men han måtte kutte de tinga osm ikke tjente penger for å redde selskapet. Litt sånn, kapp av en arm og redd livet.

Jeg har stor tro på et apple produkt i dette markedet, mye pga. av det ole1990 poengterer. Sony tok et marked som allerede var besatt og tok det i en ny retning, jeg tror apple kan gjøre det samme, Sony kunne fordi sony var sony, og apple kan fordi apple er apple. Og innenfor elektronikk må disse to selskapene sies å være av de største innovatørene, og vi er vel alle enige at Apple spiser sony til frokost hva gjelder innovasjon og nytenkning.

Det høres ut som en bra oppskrift på suksess, apple har et mye sterkere merkenavn enn konkurrentene og selger mye bare på dette. Og merkevarer _ER_ viktige i dagens samfunn, og apple har et av de sterkeste i hele verden etterhvert. Det er vel bare McDonalds, Cola og Pepsi og noen få til som er mer kjent rundt omkring på kloden vår.

[Bragbox]
mbpro C2D 2,16 - V7 22" LCD - WD MyBook 320 - WD Passport 120 - Sony DSC P200 - Pentax K10D - iPod 4 Gen 20gb - Sennheiser HD465

OleUtnes bilde

OleUtne

Nintendo Wii må vel også kunne kalles "enda et nytt system som spillutviklere ikke gidder å portere spillen sine til"? :)

Jeg tror at om Apple har seriøse ambisjoner om å komme inn i markedet for hondholdte spillkonsoller, så vil de komme med noe nytt og genialt, som kommer til å slå ann. Det er i hvert fall bildet jeg har av i hodet av hvordan Apple opererer.

Jeg ser poenget ditt CBlomvik, og jeg ser heller ikke helt hvorfor Apple ville satse på dette. Men det jeg mente, var at om det faktisk er hold i dette ryktet, så vil jeg tro at det er marked for en inovativ håndholdt spillkonsoll fra Apple.

MortenW

http://jobs.apple.com/index.ajs?BID=1&method=mExternal.showJob&RID=10680&CurrentPage=1

Kildals bilde

Kildal

Det sa ganske mye MortenW!

Godt jobbet!

Administra2r

Kansje de kommer til å selger spill som kan spilles på Apple TV? Apple TV har stor harddisk, kansje det som trengs er en oppdatering så er den klar for å hondtere spill, ikke vet jeg.

Det som i allefall er sikkert er at hvis Mac får alle de populære spillene på Mac så kommer de for alvår til å selge mye mye mer.

Mvh. Administra2r / 2r Sigurd Jacobsen

kajac2

i og med at apple-tv er svakere enn PS2, tviler jeg *litt* på det.

Jeg satser heller på at apple får sitt eget team som porter populære spill til Macene native og universal. ikke slike jukseløsninger som cider.

Det hadde vært noe, da.

Lordvaytter

Apple slår alltid bra igjennom med alt de lanserer, kan det være kvaliteten? eller bare designet? nei, det kan det ikke være (kvalitet og design er jo best også da…).
Det må nok være den strålende kule logoen. Bare det står et eple bakpå en eller annen ting, er det jo en gave fra gud. Det er bare ett eller annet med den logoen tror jeg. De burde lansere en bil syntes jeg, de ville nok tatt hele markedet der også; en iCar ville vært guttedrømmen det :P
Om 10 år, så har Apple klart å forme hele jorda til ett gigantisk eple om de ikke passer seg littegrann...

Viper33

Kan ikke si jeg er veldig imponert... Å lage små spillemaskiner er jo allerede oppfunnet.. Ikke la Apple se ut som Nintendo DS!

De burde heller lage bedre spillemaskiner på Macbooker osv.. Hadde vært mye bedre vil jeg si :S

meisemramani

Hadde vært kult med en spillekonsoll som så ut
som mac mini :P.

Haakmeisters bilde

Haakmeister

Vel Microsoft har jo xBox 360, så hvorfor skulle ikke Apple komme med noe:P Ville jo blitt en hit som iPod og iPhone
Tenker høyt... xD

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai