Apple TV filmleie krever HDCP

Når Apple nylig lanserte filmleie i USA, var det mang en Apple TV eier som jublet. Etter den siste oppdateringen av Apple TV har Apple gjort det mulig å leie film direkte fra godstolen, men dette er foreløpig kun tilgjengelig i USA. I tillegg viser det seg nå at du også må ha en flat TV som støtter HDCP.

HDCP, eller High-bandwitdh Digital Content Protection som det også kalles, er en form for digital rettighetsbeskyttelse som er utviklet av Intel. HDCP skal beskytte digitalt lagret video og audio fra å bli ulovlig kopiert når de blir sendt via HDMI og DVI. HDCP er med andre ord en slags DRM, men bare for digitale video og audio-signaler. HDCP er en properitær teknologi som krever lisens fra Intel.

Nå viser det seg at filmbransjen nok en gang er redd for sitt digitale innhold og vil beskytte sitt innhold fra digital kopiering. De nyeste videoene som man leier i iTunes Store gjennom Apple TV krever nemlig et TV eller en skjerm som støtter støtter HDCP. Støtter TVet ditt ikke dette, vil du ikke få sett filmen og Apple TV presenterer deg for beskjeden "This content requires HDCP for playback". Hvordan dette faktisk skal kunne stoppe noen form for piratkopiering er vanskelig å si, men nok engang er det de betalende kundene som må lide. Piratene får sine gratis film fra andre kilder allerede.

Apple har ikke lagt ut noe spesiell dokumentasjon som tilsier at dette er tilfelle, men flere kilder bekrefter nå at filmleie krever HDCP-støtte.

Kilde: Tidbits

TheX

"Men dette er foreløpig mulig i Norge". Noe rart med den setningen?

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

admins bilde

admin

Rettet! :)

Hysteria

Er dette vanlig hos flat TV eller?
Har ikke en anelse peiling på tv whatsoever ;)

admins bilde

admin

Relativt vanlig på nyere flat TVer med HDMI.

bjornrostad

Alle "HD-Ready"-merkede TVer har HDCP.

kludvik

Eller gi F... i Hdmi og HDCP, bruk komponent kabel istedet.

espenhogbakk

Dette er jo ikke noe stort problem, ikke er i landet i hvertfall. Det er lenge siden det "fantes" TVer uten HDCP, alle TVer som er solgt i de siste årene har HDCP. Grunnen til dette er jo at det også kreves (eller i hvertfall skal kunne kreves) av Blu-Ray og HD-DVD( R.I.P) også.

Så ikke noe stort problem for kundene som har en flat-tv, men ja de kunne så klart klart seg uten, men det kom ikke som noen stor overraskelse på meg.

@kludvik: Er mulig AppleTV nekter og sende filmen over komponent da, da hjelper den løsningen lite, om den gjør det vet jeg ikke...

ZiPLe

Er som det står i artikkelen, dette er kun en ulempe for de som kjøper filmer.

De som bruker andre (gratis) kanaler for filmnedlasting, slipper jo alltid unna slikt. Det samme gjelder forresten på musikk og.

Lurer på hvor lang tid det skal ta før bransjen skjønner det?

espenhogbakk

@ZiPLe: Jeg forsvarer det ikke, men klart det hindrer bare de som kjøper, men det er ikke derfor det er der, det er der jo fordi det skal hindre at det blir veldig enkelt at én kjøper filmen, og bare laster den opp. Med HDCP hindrer man brukeren og ta en digital kopi av filmen.

Og siden dette er en _leieløsning_, og HDCP verken er vanskelig og komme rundt, eller uvanlig og ha støtte for, ser jeg ikke det helt store problemet.

Men igje, klart det hadde vært bedre uten...

PaulHarald

Bare en brysom nerdekommentar:

Det heter ikke "et" TV

http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=tv&alfabet=o

Et fjernsynsapparat, et TV-apparat, men EN TV. Heldigvis.

stormx

Er jo ikke verre enn å laste ned ting i stedet for å kjøpe/leie det dersom en ikke har HDCP på TV'en.. De graver sin egen grav mener jeg :-/

magnuz

For å svare en gang for alle: DETTE BLIR IKKE ET PROBLEM. Alle flatskjermer/projektorer med HDMI har HDCP, med mindre du ikke har en tidlig førstegenerasjons plasma fra den tiden da de kosta 150 000 kr.

Enkel sjekk: Får du bilde fra dvd-spilleren din med bilde overført via HDMI har du HDCP...

minkulfs bilde

minkulf

Jeg visste ikke at DVD-spillere krevde HDCP-støtte. Jeg trodde dette kun gjaldt HD-kilder.

ErikB

Senk skuldrene folkens :)
Kjører leiefilm fra AppleTV via HDMI til en Pioneer 42" plasma så det suser.
HD filmen bruker ca. 10 min. fra den starter nedlasting til den begynner visning.
HDCP er og blir allikevel nok et dustete påfunn mens advokatene er på loftet og tenker.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai