Multi-touch hjelp

Etter Apple introduserte multi-touch i sin populære iPhone, så har interessen for denne teknologien eksplodert. Alle snakker nå om multi-touch, Apple har søkt om patenter på teknologien i alle bauger og kanter og multi-touch har nå funnet veien inn MacBook Air og MacBook Pro. Men hvordan bruker du egentlig denne multi-touch teknologien?

De av Mac1-leserene som har importert en iPhone (og de begynner det å bli mange av) kjenner godt til multi-touch og bruker helt sikkert dette daglig til å vise fram bilder, zoome på nettsider osv.

Fordi som ikke kjenner til multi-touch fra iPhonen har Apple bygd inn en videosnutt i Systemvalg i Mac OS X til MacBook Air (og mest sannysnlig også MacBook Pro) som viser deg hvordan du bruker alle de forskjellige multi-touch funksjonene som finnes. Absolutt nytt hjelp for brukere som ikke kjenner til multi-touch og hvordan man bruker dette.

Via TUAW

Giltvedt

Må innrømme at det frister meg å ta multitouch i bruk når jeg får MBP 17". Lurer litt på om hvordan det vil fungere med Adobe programmene som Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash osv?

Multi-touch trackpaden ville gjort arbeidet litt lettere vil jeg tro om det har støtte.

Ser fram til jeg får MacBook Pro i posten.

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

AreKrishna

De videoene ligger også på Apples nettsider, mer tydelig. Jeg fant dem under beskrivelsen av MacBook Pro

ch_knapp

Det eneste som ikke allerede er standard på MacBooker og MacBook Pro-er, er pinch, swipe og rotate. Alle de andre som demonstreres der kan slås på i tastatur og mus-valgpanelet på maskinen din.

-Christian

kaada

Har MacBook Air og den nye trackpaden, og jeg kan informere om at ingen andre program enn Apple sine egne fungerer med de nye funksjonene... ennå.. Scrolle med to fingre fungerer uansett som før. Hadde vært utrolig digg å zoome i PhotoShop!

arnearch

Jeg har en macbook, og zoomer i massevis med good-old tofingerscroll i alle CS programmene. Elsker multitouch interface´en på iphonen min, men ser ikke helt hva jeg skal bruke den til (utover det jeg alt kan) på en laptop.

palelnans bilde

palelnan

Savner faktisk pad når jeg jobber på Mac Pro'n. Spesielt det å 2-finger-scrolle rundt i et digert bilde i Photoshop, for kula på Mighty Mouse fungerer ikke optimalt.

pilotens bilde

piloten

En liten skriveleif i overskriften. Om dere vil beholde den overskriften må dere skrive "Multi-touch-hjelp". Dette gir en dårlig ordlyd, og kanskje man heller kunne brukt "Hjelp til multi-touch" eller lignende.

mingebretsens bilde

mingebretsen

Et tips, pinch funker på alle gamle bærbare. (nessten værtfall). Gå på maps.google.com og sjekk selv

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

basushjerne

Dette må gå an å få til på en vanlig macbook også...?
Trackpad´n har jo støtte for å kunne lese av to punkter, dette er nesten garantert bare software.

Det at man kan navigere frem og tilbake med tre fingre, er noe annet. Er ikke sikkert trackpad´n støtter 3 punkter. Men kommer sikkert en crack til å få til de andre funksjonene:p

Uansett, dette virker helt herlig å bruke!

pushits bilde

pushit

Ser vanvittig digg ut ja! Håper du har rett i dine antakelser :)

JTE90

Vil dette være ett program som det vil være mulig å kjøpe/skaffe seg til vanlig macbook etterhvert, noen som vet noe om det? burde jo gå an, da macbooken har scroll funksjonen inne, så burde jo være mulig å kunne ta det i bruk uten å måtte kjøpe helt ny mac?

strangels bilde

strangel

Denne linken virket jo interessant i så måte:

http://bindapple.com/multi-touch-for-older-macbooks/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai