NewsFire nå gratis

Newsfire er gratis

NewsFire er en ypperlig RSS-leser. Med et enkelt, lettlest interface har den blitt manges favoritt. Fram til et par dager siden kostet NewsFire penger, men nå gis programmet bort helt gratis.

NewsFire er utviklet av David Watanabe, samme person som står bak BitTorrent-programmet Xtorrent og mye annen kjent Mac-programvare. David Watanabe har tidligere vært ute i hardt vær for å ha utnyttet kode fra åpen kildekode prosjekter uten å opplyse om det. Uansett hva man mener om David Watanabe, så lager han utvilsomt god og ikke minst brukervennlig programvare.

RSS er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder. Ved å tilby RSS gir nettstedet brukerne et standardisert format som kan brukes i mange forskjellige RSS-lesere. En RSS-leser, eller aggregator, som NewsFire kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det er i dag vanlig å finne RSS-støtte både på små og store nettsteder og Mac1 tilbyr også en RSS-feed.

RSS sto opprinnelig for Rich Site Summary, en teknologi utviklet av Netscape i 1999 for å håndtere det de kalte "kanaler". Fart i sakene ble det først da Dave Winer og det amerikanske firmaet UserLand grep fatt i standarden og knyttet RSS til sin blogg-programvare. Winer omdøpte RSS til Really Simple Syndication.

Kilde: Wikipedia

Tags:

Eriksson

Jeg brukte NewsFire en periode men hoppet over til NetNewsWire, NewsFire blir for meg litt slitsomt når jeg ikke har interesse av å lese alle nyhetene. Veldig bra at det har blitt gratis selvfølgelig, men samtidig så ble jo NetNewsWire det samme for noen uker siden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai