NRK web-TV via Silverlight

NRK webtv med silverlightNRK ser endelig ut til å gi Mac-brukere en fullgod løsning på deres web-tv. Sendingene kan nå velges å se gjennom Microsofts program Silverlight. Tidligere har Windows Media Player vært eneste alternativ. Løsningen for mac-brukere var da å installere tilleggsapplikasjonen Flip4mac, som gjorde det mulig å se Windows media-filer i nettleseren.

Oppdatering: NRKbeta har skrevet mer utfyllende om web-TV med Silverlight. Tilbakemeldinger omkring løsningen bør meldes i deres kommentarfelt.

Selv om man kanskje skulle ønske en løsning uten Microsoft involvert, rapporteres det om at streaming gjennom Silverlight fungerer nærmest feilfritt. Dette er med andre ord en forbedring for Mac-brukere i forhold til WMV-løsningen som Microsoft tilbød tidligere.

For å benytte deg av Microsofts Silverlight må du laste ned og installere en nettleser-plugin fra Microsoft.

segrov

Anbefaler alle å ligge unna silverlight.

Med Microsoft på datamaskinen får man fort trøbbel!

TigerOlas bilde

TigerOla

Installerte Silverlight. Ingenting skjer i verken Safari eller Firefox.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Funket glitrende, endelig kan jeg se nyte NRK’s filmarkiv uten å måtte logge meg i windows.

ch_knapp

WOW! Det funker jo fantastisk!

Segrov: Hva er poenget med å skrive noe slikt?
Silverlight funker bra. La produktet snakke for seg selv, fordommer hører til andre steder.

-Christian

ch_knapp

Silverlight er så vanvittig mye bedre enn Flash på Mac. Håper egentlig at Silverlight tar litt av Flash sin markedsandel, siden Adobe _aldri_ får fingen ut og lager en Flash-plugin som ikke kræsjer hvert 5. min eller like tung som Bioshock.

-Christian

andreas 30gb

Så får også vi Apple-fans ta av oss hatten for MS og NRK!
Bra jobba! Fortsett slik! Håper også for god støtte blandt Linux-brukerne!
...eller...
vent litt nå...
...
Lyd og bilde kommer jo veldig fort ut av sync! .. Lurer på om jeg må trekke tilbake alt jeg sa i starten... Ser ut som dette skjer lettest i fullskjerm..
Noen andre som opplever dette??

Gooseflesh

Hurra! Det virker helt fint i Firefox men jeg får det ikke til å fungere i Safari 3.1.
Noen andre som opplever dette?

Tor

sidenone

Synes det forsåvidt fungerte greit med flip4mac og quicktime også jeg. Derimot innstallerte jeg silverlight tidligere i dag og tok en liten test. Fugnerte fint i Firefox hos meg.

blank

Om jeg har forstått NRKs planer riktig så er Silverlight bare midlertidig til de får igang sitt nye system med h.264 i flash.

TigerOlas bilde

TigerOla

Silverlight installasjonsiden sier bådei Firefox og Safari at Silverlight er installert. Hvordan får jeg da brukt det på NRKs sider ?..

TigerOlas bilde

TigerOla

Åh, der ja.. Hemmelig liten skjult "innstillinger"-knapp gitt! Da funker det i både Safari og Firefox.

Siri

Lyd og bilde er ikke i synk hos meg heller, andreas 30gb.

Til og med FØR Silverlight fungerte NRK feilfritt via Safari når jeg brukte nettet til en venninne (Telenor) selv om hum bare har halvparten av min linjehastighet. Kan dette ha noe med NextGenTel, som jeg bruker, å gjøre?

dabear

Det fungerer i safari, men ikke i firefox 3 beta 4 :/ teit.

appleman

Fungerer greit i Safari, selv med en moderat tilkobling. Men som flere har påpekt blir det unsync etter noen minutter.

TigerOlas bilde

TigerOla

Opplever at det er helt grusomt vanskelig scrubbe gjennom klippene. Tidskoden hopper opp og ned fra et par sekunder/minutter til mange mange mange minutter, og den er helt grusomt unøyaktig. Men videokvaliteten er mye bedre enn den noen gang har vært med Flip4Mac og Windows Media.. :)

minkulfs bilde

minkulf

Lite imponert over kvaliteten så langt. Det høres ut som om lyden klippes, eventuelt komprimeres for hardt. Dessuten ser det ut som om bildeoppdateringene er for trege, slik at f.eks å se på en person som prater blir veldig unaturlig...takker meg til Flip4Mac og visning i Quicktime enn så lenge.

path

VLC fungerer strålende med Flip4Mac-codecen installert.... Kan ikke pause, men fungerer veldig bra å lage en spilleliste med direktesendinger etc...

Siri

Testet og lagret linjehastigheten min, byttet tilbake til Winodows Media Player og vips!, så fungerte alt knirkefritt. Så da er det bare å avinstallere Silverlight igjen.

Firestones bilde

Firestone

Er det så heldig å gå denne veien? Er ikke Silverlight nok et lukket format fra Microsoft? Ikke for å være kritisk til alt de gir ut, men jeg tenker også mye på våre venner på Linux-platformen som ser ut til å være ekskludert fra dette formatet.

Det vil jo være typisk at de greide å innføre Silverlight som en slags standard på weben, for så å ditche alle andre platformer enn Windows til syvende og sist.... bare en tanke altså..

Må si meg enig med en lengre opp her, H.264 burde være veien å gå i stedet.. ser de har gjort dette i Danmark nå.

Dan Aksel

HERLIG! Smooooth

geddes bilde

gedde

Fungerer veldig bra i Safari hos meg! Har ikke opplevd noe problem med det, men det var godt å endelig kunne spole og få storskjerm!
Eneste problemet er at Opera ikke støtter Silverlight...

frodemork

Flip for mac og quicktime fungerer jo helt feilfritt så hva skal man med dette?

martins bilde

martin

Silverlight er i første omgang kun tilgjengelig for klipp i NRK Nett-TV. Første gang (etter Silverlight ble lagt inn som valgmulighet) man klikker på et klipp i Nett-TV, vil det dukke opp en infomelding som forklarer at man kan velge Windows Media Player eller Silverlight som avspiller.

Lenken til innstillinger ligger også til høyre for P3TV fanen, på toppen ;)

Wackhys bilde

Wackhy

Silverlight utvikles også til Linux, under navnet Moonlight.
http://www.mono-project.com/Moonlight
Jeg bruker heller Silverlight enn Flash, av samme grunn som mange andre her også har. Safari kræsjer ofte med Flash, og viftene settes i høygir når man er på en side med noen flash-animasjoner.
Det samme skjer ikke med Silverlight...

Det er vel forsåvidt også på tide å droppe den holdninga om at Microsoft er storeslem som kun ønsker å lage produkter som er elendige og skal få alle over på den store slemme Windows-platformen slik at Mr. Gates (som forøvrig også lager alt dette basert på ur ondskap, siden Microsoft kun har Bill Gates som utvikler) kan få mer penge i lomma som han bruker på å kjøpe flere selskaper så de kan tjene mer penger.

Oftere og oftere synes jeg nå Apple er værre enn Microsoft på en del ting... Hvor mange platformer er det som får programvare fra Apple?

admins bilde

admin

Wackhy:

Hva tror du oddsen for at Microsofts videre utvikling av Silverlight på Mac og Linux følger Windows-versjonen hvis Microsoft får dominans?

Jeg vil tippe at Silverlight raskt får samme skjebne som Windows Live Messenger til Mac. Dvs. absolutt ikke prioriteres og utvikling treneres.

Den eneste grunnen til at Silverlight finnes til Mac og Linux er fordi Flash har et så godt grep på markedet og finnes til begge disse platformene.

Judas

Silverlight gjer hos meg eit mykje dårligare bilete enn flip4mac og wmv.
Held meg til den gamle måten eg. Oppløysinga var jo berre graut.

NeonzZs bilde

NeonzZ

Samme her, bildekvaliteten blei dårligere. Men på flip4mac, så stoppa lyden noen ganger og virke. Det har ikke skjedd med silverlight :D

estoyva

Fantastisk!!
Funker knall på min Mac iallfall. Den eneste svakheten er vel at man ikke kan lagre filmen man ser, slik som man kan med Flip4Mac...:(

TheX

Segrov, Silverlight er kjempefint med tanke på to ting:
1. Det gir oss NRK-web tv feilfritt.
2. Det gir Adobe's Flash konkurranse.

Jeg er fullstendig enig i at det hadde vært bedre om noen andre hadde laget et godt alternativ, men det er ingen grunn til å skrive slikt mot Microsoft.

Flott nyhet!

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

cannons bilde

cannon

Som med Flash på YouTube, spretter i alle fall siste WebKit opp i 80-90% CPU ved bruk av Silverlight på nrk.no/nett-tv, og faller ned til mer normale 5% med en gang jeg lukker fanen. Slipper i alle fall det problemet med Flip4Mac i eget QuickTime-vindu.

Edit: Kan for så vidt legge til at jeg mener alle som bruker noe annet enn H.264/mpeg4 rett i nettleseren i dag, uten DRM, Flash, Silverlight, Flip4Mac og alt det styret, er dustemikler. Slikt fører tross alt ikke til annet enn at kopieringen av materialet blir noe mer tungvint.

Såh.

dicky_dick_dickenss bilde

dicky_dick_dickens

YEAH! DE FUNKER!!!

mingebretsens bilde

mingebretsen

Konge bra NRK! :) Fungerer utmerket^^

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

ulrik

Umm...

Mulig jeg er passe teit, men hvordan får man Flip4Mac til å funke med VLC?

Ulrik
"Life sucks! Get a fucking helmet!"

Twinrehz

Testet dette nå, funker som bare det. Faktisk imponerende hvor bra det fungerer :) Kommer kanskje til å bruke NRKs web-tv litt mer :D

vemund

Nok et feilsteg fra NRK.

Når skal vår skatte- og lisensfinansierte allmenkringkaster skjønne at de må satse på åpne standarder og ikke låse seg til lukkede platformer som silverlight, winmedia og flash?
Tror virkelig noen våkne mennesker at supermonopolisten ms vil åpne silverlight og utvikle den i samme takt for mac og linux når de får grep om markedet?

Les historien og slipp taket på de naive drømmene deres.

Uansett, NRK virker bare mer og mer irrelevant, så samma f**n kan det snart være. Satt og såg på Showbiz, Nytt på nytt og Grosvold i kveld, det var en lidelse av en annen verden. Må bare slutte med å kaste bort tida må på slikt vannvittig utdatert søppel...
Vokn opp! Vi lever i 2008! Inttteeeerneeettt?? Hørt om det???
Hva blir det neste? Dan Børge? Ja for f**n, han kommer på NRK i mårrå. Dypt tragisk.

Ghostride

@vemund

NRKbeta skriver følgende i posten som det er lenket til i artikkelen:

Og før dere begynner å skrike om at NRK må begynne å bruke Flash og MPEG4 kan jeg melde følgende: NRK har tatt en formell avgjørelse på at H.264 er et av våre fremtidige format. Vi arbeider med en helt ny Nett-TV som vil baserer seg på Flash og H.264. Vår nye Nett-TV vil også følges opp med et komplett API. Siden klippene vil distribueres som MPEG4-video vil dere da også kunne lage systemer som spiller innholdet i VLC eller hva dere måtte ønske. Dette vil kanskje roe ned noe av diskusjonen på Mac1?

Løsningen med Silverlight er for å gjøre eksisterende klipp bedre tilgjengelig til vi får ny Nett-TV opp og stå.

Her skriver de svart på hvitt at de i fremtiden vil basere seg H.264. Og i tillegg til flashplayeren vil de lage et API for å lage 3. parts avspillingsløsninger. Slik jeg forstod det vil man kunne laste ned H.264-fila dersom man ikke ønsker å bruke flash-spilleren de skal lage, og bruke akkurat den avspilleren man ønsker seg.

Kanskje greit å lese alt før man spyr om seg med eder og galle?

pixelcollectors bilde

pixelcollector

Jeg er Apple-fanboy så det holder, bare så det er sagt, men det faller på sin egen urimelighet å hetse MS for Silverlight. Det de gjør er faktisk å utfordre ett monopol, nemlig Adobes Flash.

Hva i all verden er galt med det? Og tror dere virkelig at de stopper eller stagnerer utviklingen til mac (eventuelt linux, men det er, enten man vil eller ikke, en marginal plattform og vil være det i all overskuelig fremtid) når de har fått en viss markedsandel? Lite trolig. Hva med annonser som i dag lages i flash, det skal ikke mye fantasi til for å tenke seg til at MS ønsker seg en del av det markedet i tillegg til web-apps ol.

Slutt å flame MS bare fordi det er MS, de gjør en rekke bra ting om dagen, spesielt på web-apps og nye teknologier.

Makan.

/b.

pushits bilde

pushit

Jepp, en løk i linimentet!

sparchys bilde

sparchy

system requirements 10.4.8+ betyr det også 10.5?

lars berg

LB

NRKs nett-TV ser nå endelig ut til å "fungere", men hvordan ungår man at det skurer avgårde med hakking og syncproblemer?

Jonna

Jeg har installert Silverlight i Firefox og valgt Silverlight som avspiller under "innstillinger" i NRK Nett-tv. Likevel får jeg bare en knapp som sier "download Silverlight" når jeg prøver å spille av et program. Er det noen som kan hjelpe meg med dette problemet?

Dette gjelder kun for Firefox, vel å merke. I Safari fungerer det helt toppers, borsett fra at lyd og bilde fort blir usynkronisert. Så egentlig fungerer ikke Silverlight toppers i det hele tatt.

- Jonna

motto3

hei! kan noen hjelpe meg jeg har instlert silverlight og 4for mac jeg men får ikke til å se distiktsnyheter og nyheter og andre program hva gjør jeg??? jeg får en skjerm som er rosa med prikker på det er alt jeg får se er det noen som kjenner problemet

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai