BT.no også med Silverlight

Tidligere i dag rapporterte vi om at NRK Nett TV nå tilbyr Microsofts Silverlight for avspilling av Nett TV. I følge NRK skal dette fungere vesentlig bedre enn den tidligere løsningen. Nå har også bt.no lansert en ny web-tv-spiller, laget i Microsoft-teknologien Silverlight.

BT.no med silverlight

Fra 2004 og frem til i dag har BT kjørt en ren Windows Media Player-løsning. Dette har fungert bra på Windows-plattformen, men Mac-brukerne har fått en tjeneste av svært variabel kvalitet. Med den nye Silverlight-spilleren håper BT at alle brukerne skal få en god nett-tv-opplevelse, uavhengig av plattform og nettleser.

Det er flere grunner til at vi velger å satse på Silverlight. Den viktigste grunnen er at vi har en ganske omfattende bakkatalog med klipp i Windows Media og VC-1-format. Det er et lite steg å gå over til Silverlight, mens det er et stort og omfattende steg å gå over på en helt annen teknologi. Avveiningen mellom H.264 og VC-1 er mer kompleks. Det er fordeler og ulemper med begge kodekene. Bildekvalitetsmessig er det liten forskjell, og begge kodekene er støttet av både Blu-Ray og HD-DVD

sier Ketil Moland Olsen, System Ansvarlig nett-TV hos BT.no, til Mac1.no.

Den nye løsningen til Bergens Tidene i Silverlight er tilgjengelig umiddelbart på BT.no sin nett-TV-tjeneste. BT er åpne for tilbakemeldinger.

BT er også åpne for å prøve ny teknolog og ser spesielt iTunes og Podcasting som gode muligheter for å få prøvd distribusjon i H.264. BT har allerede hatt ett prøveperiode med podcasting på deres ungdomssatsning Triplet.

Vi følger kontinuerlig med på ny og eksisterende teknologi, og låser oss ikke til et enkelt produkt. Hvilken teknologi vi benytter til enhver tid, avhenger av hva vi finner mest hensiktsmessig. Per i dag er det Silverlight. Vi hadde et prøveprosjekt med PodCasting gjennom vår ungdomssatsning Triplet, og dette var vellykket. iTunes og PodCasting er tjenester vi kommer til å tilby - det står allerede på vår "to do"-liste.

sier Ketil Moland Olsen til Mac1.no.

Skeptiske til Silverlight

Mange Mac og Linux-brukere har stilt seg kritiske til den økte satsningen på Silverlight, både hos vår rikskringkaster NRK og medier som BT.no. Kritikken mot Silverlight dreier seg stort sett omkring Microsofts vilje til å fortsatt satse på Mac og Linux når Silverlight når en stor nok markedsposisjon, ikke ulikt hva som er situasjonen med f.eks. Windows Live Messenger til Mac.

NRK vil i følge Øyvind Solstad lansere en ny og forbedret nett-TV basert på Flash og H.264 mot sensommeren/høsten 2008.

NRK har tatt en formell avgjørelse på at H.264 er et av våre fremtidige format. Vi arbeider med en helt ny Nett-TV som vil baserer seg på Flash og H.264. Vår nye Nett-TV vil også følges opp med et komplett API. Siden klippene vil distribueres som MPEG4-video vil dere da også kunne lage systemer som spiller innholdet i VLC eller hva dere måtte ønske.

sier Erik Solheim på nettstedet NRKbeta.

Uansett hva man mener om Silverlight er det tydelig at både BT og NRK har tatt kritikken fra Mac og Linux-brukere på alvor og lansert løsninger som nå gjør det enda lettere for oss å få en god web-tv-opplevelse, uavhengig av plattform og nettleser.

thomasbs bilde

thomasb

Gleder meg til å se NRKs nye nett-TV! Har stor tro på at Flash og H.264 er fremtiden, når det gjelder video på nett. I hvert fall H.264 :-)

kolbys bilde

kolby

Det kommer til å bli kjempe spennende å se alle mulighetene dette gir. Hvis dette blir like tilgjengelig som vi håper, kommer NRK til å posisjonere seg sterkt når det kommer til både nett og TV. Trolig blir de «The place to be» når det gjelder å få sitt innhold publisert i Norge.

admins bilde

admin

Veldig spennende ja. Blir ekstra spennende å se hva denne APIen lar oss gjøre - og om vi får tilgang til H.264 filene :) Da er det uante muligheter for distribusjon.

Knesarens bilde

Knesaren

Ser barne-tv med ungene på NRKs nettsider. Lyden lagger med ca. 1 sekund med Silverlight, mens selv "avspillbarheten" er mye bedre enn hva Flip4Mac greide å levere.
Booter Mac'en opp med Vista og synes ikke at Windows Media Player leverer særlig stabil stream heller.

Jeg sitter på en 10Mbit linje....

--
How fortunate for leaders, that the masses do not think.
- Hitler

vemund

Silverlight er nok et feilspor fra NRK. Enda en proprietær teknologi fra det lukkede monopolistiske foretaket microsoft.
Vi, lisensbetalerene, må stå opp og kreve EKTE ÅPNE standarder fra vår rikskringkaster!
At NRK skal bli ei lausbikkje for microsoft i enda fem-ti år framover er en skam og et bedrag!
NRKbeta har skjønt det med h264, men ledelsen har vel sittet i for mange møter med ms & faremo, så da har vel Solheim lite å si.

NRK: slutt å vær så feige, kutt bånda til proprietær søppelteknologi, og sats på reelle åpne standarder! Om dere tør, så vil dere se at dere vil vinne på det. Framtida er langt fra styrt av produsenter med lukkede formater.

Dere må ikke gå rundt å tro at alle er så j*vla intresserte i gamle klipp med Dan Børge i den treige backlisten deres, folk vil ha nyheter og nye programmer på nett-tven!!!

AllFathers bilde

AllFather

Du betaler lisens for å eie et tv, ikke for å se nrk.

http://iphoneowner.org - http://skjermskudd.com

Wackhys bilde

Wackhy

vemund: Hva skal de bruke da?
Apple sine vidåpne løsninger som er vidt tilgjengelig for alle og enhver å endre som de selv føler for uten noen hindringer?
Hvis du bruker Mac bruker du jo selv det du kaller «proprietær søppelteknologi», og enda mer om du skulle bruke en iPod eller iPhone.

Jeg synes det er veldig bra at det går i denne retningen, som gjør det lettere for oss å benytte tjenesten uten eksterne kodeker som må legges inn, og er definitivt et steg i riktig retning.

Som de sier ble ikke Roma bygd på en dag, og det samme gjelder her. Skal NRK gå over til en komplett flash-basert løsning må de starte ett sted, og de har de gjort.
Dessuten er det ingen som vet hva fremtiden bringer. Så langt må jeg si at jeg er mye mer positivt innstilt til Silverlight enn jeg er til Flash, sett fra en forbrukers øyne, da jeg hverken har laget flash- eller Silverlightfiler.

vemund

@Wackhy:
Jeg har aldri sagt at de skal bruke Apple teknologi, men ekte åpne standarder. H264 er en slik standard. Grensesnittet burde heller ikke være flash eller silverlight, men også basert på åpne standarder som f.eks. AJAX e.l.
Fordi om jeg bruker Mac OS X og iPhone så betyr det overhodet ikke at jeg er en tilhenger av alt Apple holder på med. Jeg er like imot lukkinga av OS X, QT og iPhone som jeg er imot flash og silverlight.
Hvorfor bruker jeg så os x? Etter å ha brukt både windows og linux så har jeg ramla ned på os x fordi det rett og slett er best for mitt bruk.

Ghostride

@vemund

Det er nå nettopp H.264 NRK har bestemt seg for å satse på, silverlight er kun midlertidig, fram til denne løsningen er ferdig.

Du vil også ha muligheten til andre avspillingstyper enn flash. De nevner blant annet VLC som et eksempel.

Fra artikkelen:

NRK vil i følge Øyvind Solstad lansere en ny og forbedret nett-TV basert på Flash og H.264 mot sensommeren/høsten 2008.

NRK har tatt en formell avgjørelse på at H.264 er et av våre fremtidige format. Vi arbeider med en helt ny Nett-TV som vil baserer seg på Flash og H.264. Vår nye Nett-TV vil også følges opp med et komplett API. Siden klippene vil distribueres som MPEG4-video vil dere da også kunne lage systemer som spiller innholdet i VLC eller hva dere måtte ønske.

sier Erik Solheim på nettstedet NRKbeta.

Froskuss bilde

Froskus

Wee! Dette fungerte jo bra! Strålende at de gjør det brukervendlig og enkelt for oss Macbrukere også :-D

Macbook: 2gHz, 2GB ram, 100 GB HD og XP via BC.

bohdi

Ikkje at det er det viktigaste - men ved bruk av Silverlight - får eg ikkje valet om å lagre filmen. Litt dumt i og med at eg tidvis lagrar td Ut i Naturen slik at det er lettare å vise poden i FrontRow. Eller kan ein lagre frå Silverlight på noko vis?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai