i1 på Twitter

TwitterificTwitter har den senere tiden blitt en enormt populær tjeneste på Internett og nå har også i1 hevet seg på Twitter-bølgen. Med Twitter kan du følge med på alt som skjer på i1-nettverket og med den glimrende Twitter-klienten Twitterific får du oppdatert informasjon rett på skrivebordet hver gang vi poster en nyhet.

Hva er Twitter?

Twitter er rett og slett en nettside og system for såkalt mikroblogging. Kort fortalt kan du gjennom Twitter oppdatere verden på hva akkurat du driver med nå på en veldig enkel og grei måte. Denne funksjonen har en rekke nettsteder begynt å bruke for automatisk kunne oppdatere store mengder av brukere på "nettsidens status". Med en Twitter-konto kan du også enkelt kommunisere tilbake til alle personer eller nettsider som du følger gjennom å svare på oppdateringer som kommer. Det hele kan lett høres litt banalt ut, men du vet virkelig ikke hvor effektivt dette systemet er før du har prøvd det. Twitter har de seneste måneden blitt mer og mer populært i Norge og også en rekke Mac1-brukere er på Twitter.

Det glimrende nettstedet NRKBeta har skrevet en lengre artikkel om fenomenet mikroblogging og historien til Twitter og lignende tjenester. Verdt å lese hvis du er interessert.

Hvordan kommer jeg igang?

Det er ekstremt enkelt å komme i gang med Twitter og følge våre og andres oppdateringer på Twitter.

  • Registrer en konto på Twitter.com (gjerne med i1-brukernavnet ditt)
  • Gå til i1s Twitter-side og velg "Follow"
  • Last ned og installer Twitterific (en dekstopklient til Twitter for Mac)
  • Har du en iPhone bør du legget til ThinCloud til Homescreen (en iPhone Twitter-klient)

Hva er Twitterific?

Twitterific er en Twitter-klient fra Iconfactory som lar deg veldig enkelt og elegant følge og oppdatere Twitter rett fra skrivebordet på Macen din. Med Twitterific vil du automatisk få beskjed når noen av "Twittene" du følger oppdateres og følger du oss vil du umiddelbart vite når vi har oppdatert våre nettsider.

Twitterific

Vi anbefaler lett Twitter-brukere å teste Twitterific da programvaren fungerer særdeles godt og tar svært lite ressurser fra din Mac.

Følger du oss, følger vi deg

Siden Twitter gjør det mulig å enkelt presentere øyeblikksoppdateringer fra alle våre brukere, har vi satt opp en side som følger Twitter-aktiviteten til i1-brukerene. Følger du vår Twitter, vil dine oppdateringer også bli synlige hos oss. Vi håper dette blir en flott måte for folk å se hva andre i1-brukere bruker sin tid på, tipse hverandre om nyheter og andre interessante temaer.

lazaruzs bilde

lazaruz

Endelig :)

quadra800s bilde

quadra800

Nesten som Pownce. :)
http://pownce.com/

herm

Skjønner meg ikke helt på twitter, man kan bare bruke status update på facebook..

termservs bilde

termserv

Pownce er mer som Tumblr.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

Alfred.Woodden

Ser heller ikke poenget med Twitter.

Enda en distraksjon?

Blitt utrolig mange tjenester for tiden ala FB, MySpace, Pownce, Jaiku, Twitter etc etc som er totalt ubrukelige. Altså, tjenesteinnhaverne får brukerne til å tro at de trenger tjenesten dem tilbyr. Faktum er at igrunn trenger vel ingen det. Alle klarte seg fint før alle disse sosiale nettverkene kom opp på scenen.

Hvorfor er det så mange som har et behov for å fortelle verden hva de gjør til enhver tid? "lager middag" "Ser på Lost" "Sløser tid på websurfing" ??? etc etc.

Som de sier på siden:

"If you aren't familiar with Twitter, it is one of those things, like MySpace, that sounds totally ridiculous and stupid when you first hear about it. But once you start using it, you realize how much fun it is."

For alt jeg vet kan de ha rett, og jeg blir selv en bruker. Men akkurat nå ser jeg ikke poenget med Twitter.

kolbys bilde

kolby

Nå hørtes du fryktelig gammel ut, Alfred. ;)

mingebretsens bilde

mingebretsen

De som ikke skjønner twitter... Se denne videoen "Twitter in plain english" :)

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

lazaruzs bilde

lazaruz

det er jo hva man gjør det til... man MÅ jo ikke sitte febrilsk og "chatte" der - men gøy å dele morsomheter og andre artige ting:)

blank

Jeg bruker twitter både til å dele interessante og morsomme lenker, til å slenge ut ideer eller spørsmål som andre kanskje kan ha tanker om eller svar på og til å dele hva jeg gjør på, om det er litt interessant. Omtrent ingen av de jeg følger bruker Twitter til å fortelle at de lager middag eller ser på nyhetene. Det nærmeste slik bruk er de som informerer om at de jobber med et prosjekt, svetter over et problem eller lignende.

Brutals bilde

Brutal

Hadde vært fett om noen hadde laget et program ala Twitterific for Facebook-statuser.

mingebretsens bilde

mingebretsen

BRUTAL: du kan bruke twitter til å oppdatere facebook status da, om ikke annet. Bare å legger til facebook appén på facebook kontoen din:)

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

iEsp

Den fuglen i logoen er tatt fra Simon Oxley!

bischoff

Glimrende. Hvordan kunne dette gå forbi meg? Flott at man finner dere på twitter også :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai